Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Re: Vazduhoplovi

Post od BAJKER »

zuzazu napisao: Probao sam ovih dana par novih aparata za nosenje u dzepu, ali cu ti pricati, da ne trolujemo temu...
Naravno imamo temu o tome ovde viewtopic.php?f=25&t=118
Slika
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

Pa nek neko kaze da konkurencija ima i nesto slicno, vrhunski klip :klanjamse:

http://www.youtube.com/watch?v=vHBxbFBEF3k
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

:klanjamse: :klanjamse: :klanjamse: :klanjamse:
masincina, krenula je serijska proizvodnja... :presrecan: par komada je vec isporuceno VVS...
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

Ma neverovatno, prosto prkosi gravitaciji, ko helikopter bre :o

A pazi ovo ?

Slika

Slika
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

:srbin: :pop: Ruje....
resio covek da podsisa travu pored piste.. :D
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

:doubleup:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Kada smo vec kod niskih preleta evo jednog na 2 metra :D
http://www.youtube.com/watch?v=Wa_KrNNe ... re=related
Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Apropo onog Suhoja gore i njegovih bravura... Lepo je to videti ali nažalost ne služi ničemu. Kada bi taj avion vremeplovom ubacili u 1943. razbijao bi, sigurno. No, danas se vazdušni dueli vode radarima, elektronikom i dalekometnim projektilima vazduh-vazduh, i to sa daljina do 80, 100 pa i više kilometara. Tu drugi avion nit' vidiš nit' čuješ, kakav crni "dog fight". Pobeđuje onaj koji ima bolji radar i projektile, Avakse iznad sebe, plus je okružen sa bar još 50-100 drugih/svojih aviona... Nema tu više viteštva, čojstva i junaštva, nimalo... :nonono:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Nikad se ne zna za šta će se te sposobnosti aviona upotrebiti. Šta ako nas napadnu vanzemaljci ? :D
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Saša napisao:Apropo onog Suhoja gore i njegovih bravura... Lepo je to videti ali nažalost ne služi ničemu. Kada bi taj avion vremeplovom ubacili u 1943. razbijao bi, sigurno. No, danas se vazdušni dueli vode radarima, elektronikom i dalekometnim projektilima vazduh-vazduh, i to sa daljina do 80, 100 pa i više kilometara. Tu drugi avion nit' vidiš nit' čuješ, kakav crni "dog fight". Pobeđuje onaj koji ima bolji radar i projektile, Avakse iznad sebe, plus je okružen sa bar još 50-100 drugih/svojih aviona... Nema tu više viteštva, čojstva i junaštva, nimalo... :nonono:
To je tacno, ovo je samo za paljenje sirokih narodnih masa gde se i ja ubrajam :kezo:
Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Saša napisao:Apropo onog Suhoja gore i njegovih bravura... Lepo je to videti ali nažalost ne služi ničemu. Kada bi taj avion vremeplovom ubacili u 1943. razbijao bi, sigurno. No, danas se vazdušni dueli vode radarima, elektronikom i dalekometnim projektilima vazduh-vazduh, i to sa daljina do 80, 100 pa i više kilometara. Tu drugi avion nit' vidiš nit' čuješ, kakav crni "dog fight". Pobeđuje onaj koji ima bolji radar i projektile, Avakse iznad sebe, plus je okružen sa bar još 50-100 drugih/svojih aviona... Nema tu više viteštva, čojstva i junaštva, nimalo... :nonono:
Upravo isto i ja mislim, kao obican kibicer, ali rek'o da ne budem prvi...Svaka cast Rusima na inzenjeringu, ali pitanje je koliko u danasnjim uslovima ova karakteristika moze da se pretoci u opipljivu prednost.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Da me ne razumete pogrešno, meni su ruski avioni mnogo draži i lepši od američkih ili evropskih, no ovo stvarno ne znači ništa... :zbunjen:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Kada sam video Eurofajter na aeromitingu u septembru mesecu bio sam odusevljen sta je pilot Luka Campelo radio sa njim :D
http://tangosixblog.com/2012/09/10/ital ... nica-2012/
Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

+1 Ove bravure su postale maltene kao cirkuska atrakcija, u praksi obesmišljene, no lepo ih je videti.
Geza napisao:Nikad se ne zna za šta će se te sposobnosti aviona upotrebiti. Šta ako nas napadnu vanzemaljci ? :D
Onda zoveš Will Smitha. :kezo:
Širim haos!
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

Slazem se sa tobom ali ne skroz, itekako je bitan dog fight i danas kada se koriste dalekodometni projektili, ako nije bitan zasto se gotovo svake godine organizuju Red Flag aeromitinzi na kom najmoderniji lovci odmeravaju snage upravo u dog-fight disciplini? Nije to bas sve tako jednostavno kako mi mislimo, lepo je to kada na papiru ti spucas protivnika na 100+km ali danas jako malo aviona moze to da ucini u realnosti sa 90% preciznosti. Imate primer Izraelskog protiv raketnog sistema Iron Dome koji poseduje najmodernije radare, rakete ( jedna raketa kosta preko 50.00$) a katastrofalno je podbacio u ovom kratkom ratu, oborio je ispod 20% projektila Hamasa, sto je jos gore Hamasove rakete su vecinom pravljene po kucama znaci sklepane! u praksi nije bas sve tako kako super sile tvrde ;)
Saša napisao:Da me ne razumete pogrešno, meni su ruski avioni mnogo draži i lepši od američkih ili evropskih, no ovo stvarno ne znači ništa... :zbunjen:
Normalno da ce nam biti drazi Ruski avioni od zapadnih, ako nista ovi nisu sejali tone i tone bombi po Srbiji! Ja kad god vidim avion zapadne proizvodnje zaboli me stomak... :zbunjen:
Poslednja izmena od Heineken u 23 Nov 2012, 22:16, izmenjeno 2 puta ukupno.
Odgovori