Iznenadio sam se kad sam na ovakvom forumu nasao ovakvu temu
No i mi smo krenuli u potragu za kucom da pobegnemo iz stana u NS. Mi pretezno gledamo Veternik i Futog, prizemne kuce 100-120m2 (trosobne-cetvorosobne, nas je cetvoro, zena i ja + dvoje male dece).
Oni sto smo se iznenadili, koliko je malo ovakvih kuca na trzistu (sve su spratnice sa 5-6 i vise soba), pola nije ni uknjizeno do kraja a o legalizaciji da ne pricam (planiramo preko kredita). A cene, majko mila koliko znaju da odvale cenu to je strasno. 99% je preko agencija i tu ima razlicitih cena i po 30k evra razlike!!!
A slike i opisi kuca? Neke su slikane digitronom, ono wc solja, deo stepenista, nenamesten krevet, a u oglasu: "kuca ima prelepo dvoriste" a dje su slike tog dvorista!!! Opis u fazonu "prodajem kucu", neki oglasi bez teksta i slika...pa da li ti ljudi zele da prodaju kucu ili ne? Pa ja sam stavljao 10 puta vise slika i opisa kad sam ocu prodavao stare gume od Juga na KP.
Isli smo par kuca da gledamo na blef da tako kazem, vuci malu decu sa nama jer nema ko da ih cuva i odes tamo a ono nema veze sa slikama i onim sto je kao napisano. Od sada od svakog agenta trazim da se raspita za kucu pre nego sto idemo da gledamo...
Ja gledam kuce nekih dva meseca, oglasi.rs, ns group najcesce pratim. Moje pitanje za ljude koje mozda duze prate oglase, da li jos negde da gledam na oglasima i da li je realno da trazimo ovakvke prizemne kuce jer ih ima bas malo i retko se pojavljuju a i u izgradnji je uvek skuplja veca prizemna nego spratnica pa ih verovatno ljudi i nisu puno gradili.