Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Re: Servis - Razno

Post od cozmo »

Nikolaa napisao: 21 Mar 2021, 01:52 Kakvo dranje koze s ledja, i to ugradjivali bez sumnje najjeftinije sto su nasli od delova... I treba šišati ovce...
Delphi btw uopste nije krs. To je srednja klasa realno, prilicno pristojan kvalitet sto se tice aftermarket delova...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Uglavnom su cene svuda slicne, ne verujem da bi ustedeo nesto specijalno.

Sto se tice Delphi EGRa, raspitao sam se, na taj motor ili se cisti ili kad crkne najbolje staviti originalni deo, posto zamenski umeju da stradaju posle par meseci.

Ciscenje su i cevi EGRa ali nije proradio. Kod RAV4 je problem sto kad ima tu gresku EGR blokira VSC/TRC, tako da se mora sto pre zameniti, bez obzira sto auto ide odlicno. Novi Denso su oko 250e. Ovi jeftiniji su negde 150-180e pa se ipak isplati original, na duze staze.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Post od meidling »

Biće uskoro rav 4 za neke sitne novce a možda i džabe.Koleginici u Toyota rekli da je popravka minimum 5.000 eura i da ne garantuju da će to biti konačna cena.Auto je 13 godina star.Kaže pokazali joj u servisu da joj se stvaraju mehurići u posudi za rashladnu tečnost.Jedino što bi transport morali sami da organizujete.Auto se nalazi u Schwechatu kod Beča

Gesendet von meinem SM-A750FN mit Tapatalk

Volvo XC90 II D4
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Servis - Razno

Post od noob »

Koliko košta veliki servis za Astru K 1.6 cdti 110KS ? U ne ovlašćenim servisu, ili samo delovi ako neko zna ?
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

moraces da pitas neku radnju sa delovima da ti naprave specifikaciju sa cenama ne znam dal neko sa foruma ima takav auto i motor i da je to radio, za ruke opet zavisi od servisa do servisa, ovde kod mene uzimaju 50e npr.
Korisnikov avatar
djors
Reactions:
Pridružio se: 10 Avg 2018, 18:25
Garaža: Peugeot 407 2.0 hdi; Yamaha xj600 diversion

Post od djors »

Citrus c5, 2.0 dizlo, 130ks, nije moj. Čep od ulja nije zašrafljen bio kako treba na servisu pre 2 meseca (pretpostavka, jer koliki pritisak treba da zašrafljen čep izbije), od tad nije otvarana hauba, spao i izbacio je svo ulje u nekoj sad vožnji, sveži tragovi, sve natopljeno, na tabli nije pisalo ništa za nivo ulja (čudno, mislio sam da ima senzor i poruku na bordu). Jedino pre 2 dana izbacio "low battery charging" i juče nije hteo da upali, samo slabašno vergla. Sumnja na aku, na alternator, al sad... možda je alternator crkao jer se natopio od ulja ili nešto deseto...

Organizovali smo šlep do majstora jer nemam pojma gde je ulje moglo da uđe, zađe, nisam rad ni da ga palim takvog ni da vozim do majstora... Ima neko paušalno onako ideju koliko tu ima posla da se sredi (kontam da mora sve da se očisti, kad bi zapeklo, bilo bi veselje)? Više da se prodiskutuje, nisam viđao ovakve slučajeve na forumu.. Svakako majstor će sutra prekosutra da ga uzme u rad.
"If in doubt, flat out" C.McRae
Korisnikov avatar
Blackshadow
Reactions:
Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS

Post od Blackshadow »

Zavisi
Jel upalio lampu od ulja?
Mož bude svašta a mož prođe ko vila

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
Korisnikov avatar
djors
Reactions:
Pridružio se: 10 Avg 2018, 18:25
Garaža: Peugeot 407 2.0 hdi; Yamaha xj600 diversion

Post od djors »

nix lampica. kad sam izvukao šipkicu na ladno i na blagoj uzbrdici bio je na minimumu... pretpostavljam da bi na ravno i toplo imao bar 1/4 šipkice il jače.
"If in doubt, flat out" C.McRae
Korisnikov avatar
Blackshadow
Reactions:
Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS

Post od Blackshadow »

Možda prođe bez drame, ovo alternaror, aku je opušteno

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Skupo kočiono ulje, ko to još menja? :D

Ja za 52.000 odradim na Puntu veliki servis + još dva mala, i to u ovlašćenom servisu. A tek ovaj RAV, no poznate su mi cene Toyota ovlaščenih. Mi smo na Avensisu mali servis sa zamenom kočionih pločica platili 58.000 svojevremeno.

Strašno. :( idem da poljubim Punta u haubu. :D

Послато са SM-G965F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Niti je kočiono niti je ulje.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Saša napisao:Skupo kočiono ulje, ko to još menja? :D

Ja za 52.000 odradim na Puntu veliki servis + još dva mala, i to u ovlašćenom servisu. A tek ovaj RAV, no poznate su mi cene Toyota ovlaščenih. Mi smo na Avensisu mali servis sa zamenom kočionih pločica platili 58.000 svojevremeno.

Strašno. :( idem da poljubim Punta u haubu. :D

Kakvo je poređenje punto i Rav 4? Za biciklu još jeftinije i ne troši gorivo.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

I to što kažeš. :D Mada, imam RAV-a hibrida u firmi i vozim ga često, naravno da je mnogo, mnogo bolji auto ali da je razlika u ceni malog servisa 6 ili 7x, ja to jednostavno ne mogu da svarim nikako. I neću moći. Možda ako jednog dana budem imao 5x veća primanja, ali garant neću ni tada. Praštajte. :D

Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Koje su kontretno prednosti i mane za motor ako se (hardverski i softverski) blokira egr? (Za ekologiju znam da ne valja).
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Ako poredimo ispravan egr i gasenje onda je mana jer motor se sporije greje bez egra, sto znaci da kasnije pocinje da greje, a i da je produzen deo hladnog rada gde motor vise trosi (a i haba se).

Ispravan egr i ugase egr oboje imaju slicne prednosti u odnosu na pokvaren egr.

Osim ekoloskih ostale prednosti i mane su vise akademske i prakticno neprimetne, jer je pri punom gasu egr svakako zatvoren pa ni na valjcima ne izbacuje vise snage sa egrom blokiranim, provereno :)

Послато са Mi MIX 2 помоћу Тапатока

nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Odgovori