Edit: mislio sam da ovako nesto ne može da traži privatno lice ili firma za parking na privatnom posedu, ali sad čitam da su im dali pravo u Austriji po zakonu to da rade
Meni je samo idiotski to sto traže toliki novac. Ako je negde blizu parking 3e na sat a on ti traži 125e, mislim da na to možeš da se zalis ako te budu tužil, sto ne znam koliko je verovatno pogotovo ako imas strane tablice
Ovih dana je baš bilo aktuelno po dnevnim novinama u AT jer je dosta ljudi dobijalo kazne za duže zadržavanje od 15 minuta na benzinskoj pumpi
@Sinisa G.
Kako ti je uručeno ovo pismo?
Adresa i poreski broj koji je na pečatu su tačni.Probaću da proverim i IBAN
Gesendet von meinem SM-A750FN mit Tapatalk
@meidling zakaceno za brisace @BRABUSAustriske su tablice, ako ne platis stigne ti od advokata
duplirano za njegove troskove, ako i to ne platis
dodace se i sudski troskovi na to.
Kolega koji je dobio isto (7 auta iz firme ukupno) je
platio 670e jednu kaznu za parkiranje.
NIje to za parkiranje kazna, u piše da je u pitanju povreda privatnog poseda.
Parkiranje, prolaz vozilom ili peške su koliko čitam u ovom formularu predvidjeni za naplatu.
Tamo je normalno da je privatni posed suvereno pravo vlasnika, i svetinja koju ne može da uzurpira kako se kome svidi, tj da dodje da ulice i zauzme tudju imovinu.
Nažalost, kod nas je sve suprotno, svako može da tudje uzme i/ili uznemirava privatan posed i da bude pokriven tj da bude po zakonu.
meidling napisao: 01 Apr 2021, 14:05
Ovih dana je baš bilo aktuelno po dnevnim novinama u AT jer je dosta ljudi dobijalo kazne za duže zadržavanje od 15 minuta na benzinskoj pumpi
Danas, u Galeriji, na invalidskim mestima su premijum invalidima (svi koje sam video su bili Audi ili BMW) ostavili obaveštenja/molbe da ne parkiraju tu bez nalepnice. U suprotnom će zvati Parking servis ili će onemogućiti ulaz u garažu. Da li će iko ikada to probati u TC-ima...
Na mestu za punjenje el.vozila parkiran Yaris prve generacije.
--
Kasnije, Tempo/Lekino brdo, 2/3 parkinga prazno, invalidska mesta ispred ulaza puna.
Bilo je u jednoj emisiji SATa, isli po nekom trznom centru i ispitivali ljude zasto su bas tu parkirali. Uglavnom je bahatost tu razlog, jer tesko da moze slucajno da se pogresi.