Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Re: Corona virus

Post od A170T »

Saučešće i od mene.

Ja bih se usudio da kazem da je sestra takoreci prelezala virus. Celokupna prica je trajala neke 2 nedelje, od koje je prvu provela na poslu.
Prva nedelja:
Bilo je posteskoca u smislu da je gurala dane uz pomoc lekova, mada u tom momentu i nije bila svesna situacije. Drugi simptom je bio da je otezano disala pod maskom.
Druga nedelja:
Prva faza je bila kijavica i curenje iz nosa, za to je koristila Defrinol i po koju tabletu Brufena.
Druga faza je povisena temperatura i ona je trajala nekih 3 dana. Doktor joj je rekao da proba vise lekova i prodelovao je Paracetamol. Tako da to je otprilike to...

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Bax napisao:Zao mi je Ogi.

Heroj kad ste se vi vakcinisali?
Oko 2 nedelje pre pojave simptoma.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ogi, primi moje saučešće.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Meni su i majka i otac trenutno zaraženi, čuvali se predano od samog početka ali nije bilo dovoljno. Upala pluća kod oboje, otac dobro reaguje na terapiju i kući je, majku smo uz teške muke hospitalizovali, regularnim putem to nije bilo moguće jer nije slučaj za intezivnu bila u tom momentu. Uglavnom, skoro 15 dana povišena temperatura, sad je 3. Ili 4. terapija u toku, i dalje nema nekog pomaka, crp blizu 200 i ne opada, temperatura u toku dana varira od 37 sa nešto do skoro 40. Čak planiraju da je prebace u drugu bolnicu radi detaljnih IL-6 testova i terapija.
Inače, infekcija nastupila neposredno nakon prve doze vakcine ako je bitno, otprilike da je majka bila zaražena u periodu vakcinacije što sad navode kao mogući razlog ovakve burne reakcije organizma

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

postoji nešto u vezi aspirina, kardiopirina, andola i sličnih lekova koji se koriste kao razređivači krvi da ne kažem preventivni antikoagulanti
meni je moj kardiolog pre mesec dana izbacio to iz stalne terapiju koju već jako dugo uzimam (više godina)
nije hteo da mi objašnjava zašto to radi nego je samo rekao sada bolje bez toga, kako stvari stoje.
tako da ne zamerajte doktorima na prvu oko stvari u koje se ne razumemo.
a ko hoće da se leči na internetu, želim mu dobru brzinu tj protok.
end_user
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Avg 2020, 17:18

Post od end_user »

Mrimi moje saucesce.
Joj ljudi kad vas cujem sta pricate i kako ste neki prosli meni nista nije jasno, zasto prvo zato sto se ne cuvam ama ni najmanje, ne nosim masku, ne drzim distancu a u kontaktu sam sa previse ljudi, ne poznajem licno nikog ko je bio u bolnici od korone vec samo temp dan-dva i to blaga toliko takvih slucaja znam da iskreno ali nijednog ne poznajem ni iz najblizeg niti daljeg okruzenja da je bio u bolnici, sam licno i moja porodica, klinci nista jos zena radi u jednoj velikoj ili najvecoj bolnici u Srbiji da ne imenujem koja je, klinac bio dve nedelje u karantinu jer mu je drugar iz grupe imao navodno koronu i zato su svi morali iz grupe u karantin, taj mali imao jedan dan temp 37.2 i vec sutradan trazio napolje i nista mu nije bilo od sutradan do isteka tih 14 dana ni dan temperature vise, njegova majka tri dana kasnije dobila temp isto blagu 37.3 nije isla vise i ona kaze samo taj dan imala i nista, evo danas joj istice karantin i od sutra moze napolje kaze da se nije testirala ne bi ni znala da ima jer je u ovakvom stanju sa blagom temp bila mnogo puta u zivotu tako kaze ona.
Ja prosto ne mogu da verujem kako nekog razvali a nekom ili niska kratka temp ili cak nista, ne kapiram nista, ja koji se ne cuvam i ne nosim masku nista, drugi se cuvaju masku i kad su sami nose u kolima ili napolju i opet negrabuse, kako.
Samo iz licnog primera sam nekako nepoverljiv i iz primera koje znam licno gde su svi imali blage ili nikakve simptome, ali sve sto sam cuo posledice vas koji ste nagrabusili ili koje sam citao je da se umaraju da nemaju snagu itd, e ja sam se tako osecao pre 20 godina kad sam bio u punoj snazi, mlad, jak, trenirao fudbal aktivno i igrao do tada 11 godina bez prestanka, ma znaci u top formi i razvali me koksaki virus, ali doslovno razvali da ja koji sam imao snage da trcim kilometrima bez problema da ne mogu 5-6 koraka ne trceci vec hodajuci da predjem a da ne stanem da se odmorim, na sprat prvi gde smo ziveli nije bilo lifta penjao sam se doslovno 15 minuta ne zezam se.
Zelim brz oporavak svima i da vam pozelim da nikada koksaki ne dobijete meni razvalilo srce mi napalo i tako sam ziveo 6 meseci tek posle krenulo sve da se vraca na svoje mesto i sad nakon 20 god samo ruzno secanje ostade, tako da korona me hvala bogu nece, ali me koksaki razvalio za sve pare

Послато са Mi 10T Pro помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Pa sta pijes sad, cardiopirin?
Ako ne korona=tromboza(laicki zakljucujem iz prica tj.simptoma), kako nisi trazio objasnjenje u tri reci. Ako nista drugo eto i mi da saznamo sto je stetno. Mozda i nama pomogne.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

ne pijem ništa, prestao sam cardiopirin. pitacu ga kad uzmognem. čovek je jedan od najboljih srpskih kardiologa, relativno mlad / načelnik kardiologije u bolnici koju mnogi smatraju najboljom u zemlji (crtam foto robot da ne bi otkrivao identitet). neće da mi naplati lečenje (a uput za njegovu bolnicu ne mogu da dobijem), u jednom koraku mi je promenom terapije rešio problem zbog kog sam ga kontaktirao (povišen pritisak uprkos terapiji, tahikardija, povišen puls). ne mogu da ga smaram jer ima ogroman zdravstveni problem u porodici i to me upućuje na uviđavnost.

više od 10 godina sam pio cardiopirin preventivno. ne verujem da sam prvi na udaru za tromb ali bi se svakako odmah konsultovao sa njim ako bi oboleo. treba čovek da odmori ponekad od lekova.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Hvala svima. Zena je bila 2 puta na resp i dva puta je skidana. Mislili smo, kada je to pregurala, izvuci ce se. Ali stvari se bukvalno menjale munjevito. 3 puta su je reanimirali, nije se dala. I taman kada se sve "stabilizovalo", samo se ugasila.
Korisnikov avatar
Blackshadow
Reactions:
Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS

Post od Blackshadow »

Ja sam zakačio par dana pre Trojketa, cepala me Temp 10 dana 39, skidao sam eferalganom 500,dobio pancef da pijem, posle toga je temp pala, ali skočio crp i d dimer, prešao na klacid i kortiko kao i 7 fraxiparina pa vraćen na pancef. Pluća OK, saturacija 94 do 98, vođen kao ,,umereno težak" slučaj. E da, prvi simptom se pojavio 8 dana posle prve doze AZ

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ogi, žao mi je, primi saučešće
Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Post od meidling »

Ogi, saučešće

Gesendet von meinem SM-A750FN mit Tapatalk

Volvo XC90 II D4
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

end_user napisao: 02 Apr 2021, 22:52 e ja sam se tako osecao pre 20 godina kad sam bio u punoj snazi, mlad, jak, trenirao fudbal aktivno i igrao do tada 11 godina bez prestanka, ma znaci u top formi i razvali me koksaki virus, ali doslovno razvali da ja koji sam imao snage da trcim kilometrima bez problema da ne mogu 5-6 koraka ne trceci vec hodajuci da predjem a da ne stanem da se odmorim, na sprat prvi gde smo ziveli nije bilo lifta penjao sam se doslovno 15 minuta ne zezam se.
Zelim brz oporavak svima i da vam pozelim da nikada koksaki ne dobijete meni razvalilo srce mi napalo i tako sam ziveo 6 meseci tek posle krenulo sve da se vraca na svoje mesto i sad nakon 20 god samo ruzno secanje ostade, tako da korona me hvala bogu nece, ali me koksaki razvalio za sve pareSlika

Послато са Mi 10T Pro помоћу Тапатока

Isto mi je bilo negde od 2000-2002.
Rasturio me je koksaki, meno je trebalo oko 1.5 godinu da krene oporavak, koji je trajao jos pola godine.

Secam se da nisam imao snage da se popnem iz podzemnog prolaza.

Svaki dan temp i to 2 godine.

Cudo je samo kako je to sve proslo samo od sebe, medicina nije imala nikakvo resenje tada.

Gadno iskustvo, ja sam tad mislio da me niakad nece ni proci, koliko se oduzilo, i preslo i agoniju.

Dosta je slicno bilo kao ovaj long kovid, krenulo je sa jakom upalom krajnika, koja je prosla posle 10ak dana, medjutim posle par nedelja se nesto pocelo da desava u organizmu i ubrzo sam shvatio da sam u problemu.

Prvo sam izvadio krajnike i jos neku operaciju uradio, posto su razne uzroke nagadjali, da bi posle godinu dana mi potvrdili da imam antitela na koksaki.
Poslednja izmena od Bax u 03 Apr 2021, 09:31, izmenjeno 2 puta ukupno.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

gazza napisao:postoji nešto u vezi aspirina, kardiopirina, andola i sličnih lekova koji se koriste kao razređivači krvi da ne kažem preventivni antikoagulanti
meni je moj kardiolog pre mesec dana izbacio to iz stalne terapiju koju već jako dugo uzimam (više godina)
nije hteo da mi objašnjava zašto to radi nego je samo rekao sada bolje bez toga, kako stvari stoje.
tako da ne zamerajte doktorima na prvu oko stvari u koje se ne razumemo.
a ko hoće da se leči na internetu, želim mu dobru brzinu tj protok.
Aspirin mi je rekao nacelnik cele Dragise Misovic, trenutno zatvorene kovid bolnice, kao i nacelnik radiologije u istoj bolnici koji nam je na skeneru snimao pluca. Brat nac. radiologije je jedva preziveo mesec dana nakon korone, jer mu se stvorio tromb, a nije niti pio ista za to, niti merio d-dimer. Skoro svako ima povisen d-dimer tokom i posle korone. Otac i tetka 4 i 5x vise od maksimuma, a ozbiljni slucajevi idu i bas dosta iznad toga.
Sestra tacno ma granici, nije pila aspirin, ja na minimumu, pio 3 aspirina dnevno po 100mg.
Opet, jos 2 doktorke(jedna u kovid ambulanti, ista ta koja nam nije napisala da uzimamo, a druga opsta praksa) rekle da je dobro sto smo uzeli Aspirin, a caletu i tetki dali da piju Xarelto antikoagulant.

Ali da, internet mi dao Aspirin, brzine su mi super...

Cim ti ides kod kardiologa, znaci da mozda ima drugih razloga zbog kojih ti je isti rekao da ne pijes.
Ps. Ako je taj kardiolog mlad i solidno ozbiljno se bavi i fitnesom, onda ga mozda i znam.

Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Blackshadow napisao:Ja sam zakačio par dana pre Trojketa, cepala me Temp 10 dana 39, skidao sam eferalganom 500,dobio pancef da pijem, posle toga je temp pala, ali skočio crp i d dimer, prešao na klacid i kortiko kao i 7 fraxiparina pa vraćen na pancef. Pluća OK, saturacija 94 do 98, vođen kao ,,umereno težak" slučaj. E da, prvi simptom se pojavio 8 dana posle prve doze AZ

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
Moja neka teorija je da vakcina privremeno oslabi imuni sistem i da se lakse zarazimo, bas je dosta ljudi imalo posle prve doze.

Zaključana tema