Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Corona virus

Post od trojanac »

3 x 100mg dnevno deluje baš puno. Meni su po izlasku iz bolnice prepisali Midol 100mg dnevno naredna 3 meseca.
I čujem da je najbolje da se pije uveče. Da li su vama nešto oko toga savetovali?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Moze nekome da deluje sta hoce, na uputstvu leka pise 1-3 dnevno. 1 kao regularna terapija, do 3 kad ima nekih oboljenja.
Meni se kao dijebeticaru preporucuje da uzimam preventivno 1-2 dnevno, kada sam skroz zdrav.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Jasno

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:
Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp

Post od pegazbre »

Xepoj87 napisao: 03 Apr 2021, 21:18
Blackshadow napisao:Ja sam zakačio par dana pre Trojketa, cepala me Temp 10 dana 39, skidao sam eferalganom 500,dobio pancef da pijem, posle toga je temp pala, ali skočio crp i d dimer, prešao na klacid i kortiko kao i 7 fraxiparina pa vraćen na pancef. Pluća OK, saturacija 94 do 98, vođen kao ,,umereno težak" slučaj. E da, prvi simptom se pojavio 8 dana posle prve doze AZ

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
Moja neka teorija je da vakcina privremeno oslabi imuni sistem i da se lakse zarazimo, bas je dosta ljudi imalo posle prve doze.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Glavni problem je sto se ljudi opuste, a neki imaju i pogresno shvatanje kako vakcina deluje i sta je vakcina i tu je doslo do dosta zarazavanja izmedju prve i druge doze ili odmah posle druge. Ja znam dosta ljudi koji su komentarisi: "Samo da dobijem vakcinu da skinem ovu masku" i naravno takvi su mogli i da se zaraze. Tu je i deo osoba koji ne odreaguju na vakcinu (ja nisam odreagaovao na jednu koju sam kao dete dobio u rame, ona sto ostavi oziljak, kod mene nista).

Tako da nema tu puno veze sa slabljenjem imuniteta, ako se pazis nakon primanja vakcine neces se zaraziti. Ti koji se zaraze su sigurno bili u kontaktu sa virusom na neki nacin, da li su bili sa nekim u kontaktu za koga su mislili da se isto pazi (isto znam ljude za koje sam bio ubedjeni da se paze i bio u kontaktu sa njima, a onda sam saznao da se i nepaze ali eto oni to precute kad se vide sa nekim), izljube te deca, unuci, prijatelj i u tom trenutku dodjes u kontakt sa virusom a mimo toga uvek nosis masku i pazis se. Ovo je verzija "ja se pazim a zarazio sam se". Druga verzija su oni koji se uopste ne paze ili su primili vakcinu iz pogresnih razloga.
Korisnikov avatar
Blackshadow
Reactions:
Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS

Post od Blackshadow »

@heroj87 isti utisak imam

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Evo nečeg malo pozitivnijeg i konkretnog. Razboleo sam se krajem oktobra. Prošao sa lakim simptomima aktivnu fazu, ali ipak dugo vukao umor, glavobolju... Početkom februara radio Igg. Vrednost je bila 2.4 na skali gde je 1.4 granica, Elisa metod. Danas radio u istoj toj laboratoriji, 2 meseca posle prethodnog testiranja. Međutim radili su nešto drugačiji test, bez da su išta pitali - verujem da su se u međuvremenu samo prebacili na taj drugi. Ovo je CMIA test, a testira se At Spike protein. Na toj skali je 50 granica, a imao sa 209.

Tako da posle 5 meseci od bolesti, gde i nisam imao burnu aktivnu fazu i nisam imao previše antitela posle 3 meseca, evo imam ih i dalje. Anegdotski na osnovu jednog slučaja - traje imunitet. Da mi je sad palo ispod granice razmišljao bi koju vakcinu, ovako prolongiram to do daljnjeg, da se produži dejstvo i te vakcine koju ću jednog dana verovatno primiti.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

To je onaj test koji sam ja radio pre druge doze, na njemu sam imao oko 2000 dan pred vakcinaciju.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

@lami

Čime si se vakcinisao?
lami
Reactions:

Post od lami »

Fajzer. Još nisam radio nakon druge doze.Slika

Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

lami
Reactions:

Post od lami »

Imaš i snimak studentske žurke pored autoputa.
Budući intelektualci

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ako sam dobro ispratio, trojica kolega sa foruma, su se razboleli nedelju dana posle vakcine, osim ako se niste zarazili na vakcinaciji usled previse ljudi na lokaciji, poprilicno je mala verovatnoca da se sva trojica zarazite par dana bas nakon vakcinacije slucajno.
Obzirom da ste teoretski izlozeni mogli biti 365 dana pre toga.

Zasto ovo pisem, pa otvara razne implikacije, prva je, da ako prihvatim da je nemoguce da vakcina sama po sebi nosi nesto, ostaje par mogucih objasnjenja.

Mozda sre odmaj posle vakcine poceli da se ponasate potpuno nehajno, sto mi nesto ne deluje opet verovatno.

Druga je, da smo patogenu mnogo vise izlozeni nego sto struka tvrdi. Tj da kick koji vakcina da imunitetu, proizvede ovo sto je Heroj pomenuo.

Jedan je moguce, 2 slucaja zanimljivo, 3 slucaja nesto se desava...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Moje misljenje ko se vakcinise da treba u izolaciju. I da se ne vakcinisu u piku, ko ne moze u izolaciju. Sigurno organizam ima oslabljen imunitet i eto belaja.

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

I jos nesto, i dalje mi moj kontakt iz korona crvene zone, prenosi da vakcinisani ne idu na intenzivnu. Ako nekome znaci, a znaci, takvi je stanje i dalje.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
lami
Reactions:

Post od lami »

Ne mora u izolaciju, ali ne sme da se qrci, da misli da ne moraju preventivne mere i definitivno ako je ogroman red na mestu za vakcinaciju (toga više neće biti) preskočiti.
Jedina osoba koju znam da je dobila simptome od 30ak, se zarazila par dana pre vakcinisanja. A niko od njih nije išao u bilo kakvu izolaciju, samo su se koliko toliko pridržavali mera.

Poslednja izmena od lami u 04 Apr 2021, 00:13, izmenjeno 1 put ukupno.
Zaključana tema