Corona virus
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Re: Corona virus
Meni dan pre, ali ja nikad sms nisam pokazivao. Samo papir, daleko smo mi od tih modernih sitnica.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Evo stiglo sad ipak. Ja kad sam primao prvu na sajmu striktno su na ulazu trazili sms da vide vreme.
Inace pratim trenutnu javnu retoriku UK, koji se dosta izdvajaju, konkretni su , imaju plan i sprovode ga.
Par stvari koje trebate cuti:
1. Smatraju da ce korona ostati trajno
2. Ne znaju sta ce se desiti kad se "svi" vakconisu, ocekuju da ce se smanjiti prenos, ali ne znaju koliko
3. Obezbedili su 2 free testa nedeljno za svakoga
4. Oz dvojke proizilazi da sumnjaju da ce prestati maske da se nose u nekom duzem periodu
Moj dodatak, prakticno nadaju se da ce moci da zive u rezimu u kome smo mi proveli zimu.
Nemaju neka spektakularna ocekivanja, tj letvocu su postavili poprilicno nisko.
Par stvari koje trebate cuti:
1. Smatraju da ce korona ostati trajno
2. Ne znaju sta ce se desiti kad se "svi" vakconisu, ocekuju da ce se smanjiti prenos, ali ne znaju koliko
3. Obezbedili su 2 free testa nedeljno za svakoga
4. Oz dvojke proizilazi da sumnjaju da ce prestati maske da se nose u nekom duzem periodu
Moj dodatak, prakticno nadaju se da ce moci da zive u rezimu u kome smo mi proveli zimu.
Nemaju neka spektakularna ocekivanja, tj letvocu su postavili poprilicno nisko.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Kul. Daj jos malo pozitivnih vesti, znaci nam to.
Znaci korona ostaje vecno, ne zna se sta ce se desiti... i jos tvoj dodatak na sve to.
Sta covek jos da pozeli za pocetak dana.
Znaci korona ostaje vecno, ne zna se sta ce se desiti... i jos tvoj dodatak na sve to.
Sta covek jos da pozeli za pocetak dana.
Kazu da ce postati endemska, kada se populacija navikne na nju, odnosno prelezi ili vakcinise, i da ce za to biti potrebno nekoliko godina.
Izvor je Dorsten, vodeci DE covek za temu.
Ostaje Covid, ali ce se vremenom pretvoriti u obican grip kad vise nas stekne imunitet, bar sam cuo takve price. Svet postaje sve bolesniji, ne zdraviji...
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Prica u UK je takva kakava je, resili su da ne tretiraju svoju populaciju kao malu decu u komunikaciji, tj ne lazu ih kako samo sto nije gotovo.
Nadaju se da ce imati smrtnost uporedivu sa gripom, i da ce to onda postati drustveno prihvatljivo.
Nadaju se da ce imati smrtnost uporedivu sa gripom, i da ce to onda postati drustveno prihvatljivo.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Znaš šta, to je ok. Ako kovid ode da se izjednači sa gripom, da se javlja povremeno, da nije zatrpan zdravsteni sistem, da možeš lako da dobiješ kiseonik ili negu ako zatreba... Pa šta da se radi, to će biti manje više normalan život kao i pre pandemije. Samo bi voleo da ostane socijalno prihvatljivo (i očekivano) da nosiš masku u javnim prostorima ili prevozu ako se osećaš kilavo, kašljucaš... A da ne budi "vidi pi..ica nosi masku". Samo teško da ćemo postati Japan.
Nošenje maske i distnaciranje od ljudi kad se čovek oseća loše, bi zapravo verovatno oborilo sve brojke bolesnih i umrlih od respiratornih virusa u sezoni, u odnosu na sve prethodne godine. Generalno vrlo malo pažnje za druge ljude i u svim ostalim segmentima življenja bi podiglo kvalitet života svih nas nemerljivo.
A zivotni vijek je duzi nego ikad. Kako to?A170T napisao: 07 Apr 2021, 10:38 Ostaje Covid, ali ce se vremenom pretvoriti u obican grip kad vise nas stekne imunitet, bar sam cuo takve price. Svet postaje sve bolesniji, ne zdraviji...

-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
ikac2000 napisao: 07 Apr 2021, 10:36 Kazu da ce postati endemska, kada se populacija navikne na nju, odnosno prelezi ili vakcinise, i da ce za to biti potrebno nekoliko godina.
Kristijan Drosten, slušamo ga često u kući na ZDF. Njegovo trenutno stanovište je da je ovaj, treći talas, najverovatnije trajno stanje korone, nekakva nulta pozicija za budućnost prema kojoj će se referisati buduće strategija, borba protiv novih sojeva i slično.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Bas dosta stranaca na sajmu danas.
DasAuto napisao:A zivotni vijek je duzi nego ikad. Kako to?A170T napisao: 07 Apr 2021, 10:38 Ostaje Covid, ali ce se vremenom pretvoriti u obican grip kad vise nas stekne imunitet, bar sam cuo takve price. Svet postaje sve bolesniji, ne zdraviji...
Nisam dobio takav utisak od ljudi u svom okruzenju. Ljudi koje sam smatrao kao jake i dobrog zdravlja umiru ko od šale, razbole se i kroz par godina kraj price... Bukti epidemija karcinoma raznoraznih oblika i varijanti, i mislis da zivimo duze nego ikada.
Oke, kapiram da je medicina napredovala i da su iskorenjene mnoge bolesti koje su ranije bile fatalne. Ali isto se ne moze poreci da nas ubija zagadjenje, industrijska Ishrana i pice, generalno moderan nacin zivota.