Voznja u Austriju u januaru na letnjim gumama?
Voznja u Austriju u januaru na letnjim gumama?
Trebao bih u januaru da idem u Salzburg u Red Bullov test centar na nedelju dana. Radicu razna testiranja, ali cuo sam juce kad sam pricao sa menadzerima Red Bulla Srbija dok je nabrajao da tqmo ima i trkacka staza sa trenerima koji su radili sa Vetelom i ostalim Red Bull vozacima (sve trke, ne samo F1). Naravno da cu tamo da vozim sta god bude bilo, rekao mi je da imaju dosta brzih auta u kojima mogu vozaci da me voze kao suvozaca, ali ja bih voleo i da poteram M3. E sad, na zimskim gumama mislim da je glupo plus treba i da ih kupim, a na letnjim ne znam kako bi bilo. Da li bih imao problema nakon sto se dokopam auto puta ili se on cisti? Znam i da ima planina u Austriji ali isto tako ne znam kakvi su ti putevi, u Svajcarskoj kad sam bio u januaru uvek je sve bilo cisto... Ima li neko iskustva?
Re: AW: Voznja u Austriju u januaru na letnjim gumama?
Na ovo pitanje je nemoguce da dobijes tacan odgovor jer niko ne zna kakva ce biti zima.
U principu se putevi redovno ciste dok sneg pada normalno ali ako padavine budu jake, eto i problema.
Prosle zime u vecem delu Svajcarske skoro i da nije bilo snega te si opusteno mogao da vozis ceo januar sa letnjim.
Jedino da se dobro informises o vremenskoj prognozi pred put pa ako te tamo uhvati sneg onda vrati auto vozom.
Gesendet von meinem GT-N7000 mit Tapatalk 2
U principu se putevi redovno ciste dok sneg pada normalno ali ako padavine budu jake, eto i problema.
Prosle zime u vecem delu Svajcarske skoro i da nije bilo snega te si opusteno mogao da vozis ceo januar sa letnjim.
Jedino da se dobro informises o vremenskoj prognozi pred put pa ako te tamo uhvati sneg onda vrati auto vozom.
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Re: Voznja u Austriju u januaru na letnjim gumama?
Mislim da je jos pre mesec dana pao sneg u nekim delovima Austrije.
- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
A pitanje je da li zakonski u zimskim mesecima sme da se vozi na letnjim gumama, bilo ili ne snega ?

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum
Re: AW: Voznja u Austriju u januaru na letnjim gumama?
U Svajcarskoj nije zabranjeno...ne znam za Austriju.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Mislim da su obavezne ili gume ili lanci. Evo prevod sa OAMTC pa kog interesuje...
Širim haos!
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
90% sam siguran da od 01.11 do 01.04 moras da imas zimske gume. Mozda sam pogresio za 1 mesec + - ali sigurno moras da imas zimsku obucu.
Ja se ne bih usudio da odem na letnjim gumama cak i u mnogo manjoj dimenziji, a ne 265...
Austrija je nepredvidiva, i nevreme se jednostavno "stvori" u odredjenim delovima...
Austrija je nepredvidiva, i nevreme se jednostavno "stvori" u odredjenim delovima...
+1
svake zime uglavnom idem u austriju na skijanje... desi se da u ski centru bude 3m snega, a da bukvalno stignem do hotela suvim putem, neverovatno kako odrzavaju puteve...
na kopu jos nisam doziveo npr.da se popnem gore da nema utabanog snega
problem je kad pada sneg,a tada ga ima i na autoputu...
svake zime uglavnom idem u austriju na skijanje... desi se da u ski centru bude 3m snega, a da bukvalno stignem do hotela suvim putem, neverovatno kako odrzavaju puteve...
na kopu jos nisam doziveo npr.da se popnem gore da nema utabanog snega

problem je kad pada sneg,a tada ga ima i na autoputu...
Ja ne smem za Sabac da odem letnjim zimi,a ne do Austrije i to ovim mojim sokocalom,kamo li tom makinom...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
To stoji...u sred jula kad sam dolazio u BG, kroz Austriju samo sto sneg nije poceo da padaMarkoni napisao:Austrija je nepredvidiva, i nevreme se jednostavno "stvori" u odredjenim delovima...

+1Markoni napisao:Ja se ne bih usudio da odem na letnjim gumama cak i u mnogo manjoj dimenziji, a ne 265...
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Kod njih je obaveza korišćenja zimskih pneumatika od 01.11. pa čak do 15.04.!!! Bio sam prošle godine u prvoj polovini aprila i reče mi rođak kod kojeg sam bio da imam sreće što je lepo vreme - zbog guma naravno.
A i Methan-master je postavio link, tako da to je to.
A i Methan-master je postavio link, tako da to je to.