Ajde definisite malo o cemu pricate. Jel i dalje o 320/328?
Kako su onda to isti motori? Mogu konstrukcijski da budu isti, ali nece isti menjac biti za motor od 150 konja i 220 konja...
Skines katalog za servis sa neta, nije problem nikakav.Xepoj87 napisao: Meni to sve cudno,a jos cudnije da on to zna,jer to moze da zna samo ako poseduje oba,pa ode u servis i onda serviser pristane da mu pokaze kataloske brojeve delova...
Sve mi je to malo previse cudno...
Podatak fabrike Audi treba pronaci, traziti pismenu totalnu garanciju MTM, verovati na casnu i postenu rec da je neko pametniji razmisljao o tome (a ne o novcu).... ne znam.ADrei napisao: kako ja da znam da li menjac moze da mi istrpi 500Nm? valjda je neko pametniji od mene razmislao o tome kad je pravio mape za MTM,ABT...
Mozda ti se cini apsurdno a koliko znam to je uobicajeno vec vise decenija u auto industriji kao metod za snizavanje troskova konstrukcije, proizvodnje, kasnije magacina delova itd.Xepoj87 napisao: Ispade da sve sto naruce ovi iz naseg servisa,isto narucuju i za 328i i za 320i,sto je apsurdno.
A da generalno,hardverski gledano,imaju iste delove,sada vidim i ja da je skroz moguce,jer se tezina 328i i 320i razlikuje za svega 15kg,sto je verovatno zato sto 328i ima vece felne...
Ne pratim posebno VW ali sam mislio da daju duzu garanciju od 130K km, tj da je bez ogranicenja kilometraze sto je odavno tipicno za evropske proizvodjace. Razumem da traje garancija vremenski ograniceno pa ce da istekne i pri manjim kilometrazama kao verovatniji scenario.ADrei napisao:ima jaci 2.0TFSI.
tesko je dobiti bilo kakvuu garanciju, pa meni moze na 130k da ode plivajuci zamajac i bez cipa(nemam kome da se zalim jel je istekla garancija), ako ode sa chipom kako ja da dokazem da je to baz zbog chipa
Znam ali ako su recimo menjaci na 320i i 328i slicni...onda valjda ne steti?dragvorl napisao:Konkretno cipovanje smanjuje vek automatiku, narocito je to izrazeno ako furaju menjac koji je na granici mogucnosti uz dati motor u fabrickoj specifikaciji.Floyd napisao: Ne verujem da ce menjacu to da steti ali ce zbog razlicitih prenosinih odnosa imati sigurno malo losije performanse nego 328i.
Ne znam zasto menjaci nema sanse da budu razliciti?Xepoj87 napisao:Posto menjaci realno nema sanse da su drugaciji za isti motor(barem ja tako mislim),hoces da mi kazes da je razlika od 60ks i 80Nm samo u kardanu?
Xepoj87 napisao:Ja nisam cuo da neko daje garanciju bez ogranicenja kilometraze?