Srbija

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Re: Srbija

Post od McGruja »

Hvala ti puno na info!
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Nema na cemu.
Osim cistog zadovoljstva putovanja, nekada me i posao natera da poznajem pojedine delove Srbije malo bolje, usled visestrukih boravaka u istim. I to se iskoristi za upoznavanje teritorije, ko zna kada ce zatrebati :mrgreen:

Jos nesto: Obavezno prebaci moblni (ili vise njih) na rucno biranje mreze i fiksiraj onu koju koristis, kako ti ne bi odlazio u roaming (mada je izrazenije kada se penjes na Gucevo, iznad Banje). Inace, Telenor u tom delu posle Banje gubi signal na pojedinim mestima.

Na samom ulazu u park, nalazi se nov hotel, sa tek otvorenim spa centrom, pa ako ti je do masaza ili bazena... Mislim da je 700din dnevna karta.
Naravno da i u samoj spec.bolnici imaju Wellness centar Kovilje, sa vrlo bogatom ponudom.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

ja sam tamo bio prosle godine, nije za dugi boravak, ali je za opustanje zivaca odlicno...
i provozajte se fijakerom ako bude prilike :)
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

Sta god bude bilo zgodno, pas i beba ce biti sa mnom :)
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Mogao si i lepsu polovinu da povedes :mrgreen:
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

:rofl:

Ona je podrazumevano neizosatvna
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Zna li neko sta ima u Boru zanimljivo, osim cistog vazduha?
Mislim na sam grad, ne na turisticke atrakcije (Zlotske pecine, jezero, Brestovacka Banja, Gamzigrad i razno kamenje/table/vrdjave pri Dunavu...). Dobra 'rana, vlaske madjije i slicno? :kezo:
Bice da cu provesti neko vreme (7-8dana) u okolini...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Koliko sam se razocarao danas...

Par puta sam vec od klijenata cuo da nisu zadovoljni ni kvalitetom usluge ni samog hotela Metropol.

Danas sam kao pre transfera otisao na kafu i Brownies. Cenu ne znam, ali sam cuo da je samo Brownies oko 700 rsd.
taj deo je bio ok. Onda je doslo vreme za posao.

Pogresno su upisali ime klijentkinje, pa 15 minuta nisu mogli da je nadju u sistemu da bi znali sta da naplate.
Sam prilaz hotelu je potpuno, ali potpuno retardiran. Pritom, ne mogu dva auta da prodju jedan pored drugog na prilazu, pa ako neko stane da ceka, vi blejite u redu.
Stocici u holu su uradjeni od nekog hrapavog materijala, lici na neki beton ili gips. E, pa puni su fleka od pica ili od cega vec... Ocajno izgledaju.
Bilo je jos brdo zamerki, al ono... :uf: Bem ti hotel sa 5*.

Hyatt je mator i izuzetno me nervira, ali makar je kvalitetnije uradjen od ovoga...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Metropol je zavrsavan pod moranjem. Kao sto se da primetiti, jos uvek nije ni blizu kraja.
I dalje vise radnici i smirglaju fasadu, iza hotela su rusevine, prava gradjevina.

Vlasnici su se menjali vise puta, poceto je, zavrsavano, odustajano, raspisivani konkursi za radnike, pa otkazivani... Kada su rekli da otvaraju, bilo je jasno da to ne moze imati nivo koji treba da ima. Trebao je to biti hotel za primer, biznis/kongresni/spa centar u sred grada. Imali su i sve preduslove, pocevsi od pedigrea, tj od dobre istorije hotela. U pocetku ce biti zanimljivi kao nov hotel, ali ubrzo ce biti zavrseni i ostali hoteli velikih lanaca, a ako ti drugi budu iole pametni, tesko Metropolu. Dobro po njih je to da sada svi fuserisu u izgradnji. Square Nine je jos i najbolje ispao, ali je to relativno mali hotel.

Inace, Falkenstajner pocinje sa radom, renovira se Conti (Crowne Plaza), u zgradi Jugodrva u Vasinoj ce biti hotel (Courtyard by Marriott), pa Radisson Blu na mestu Starog Mlina... Nije da nece biti konkurencije. U Ruzveltovoj se nastavila gradnja Holiday Inn Express hotela, koji doduse nije te kategorije, ali takvi hoteli nedostaju gradu.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Ma Metropol je trebao da dobije zabranu rada.
Oni su jos prosle godine za ESCA konferenciju u oktobru prvo prodali rezervacije, i tada je i trebalo da bude otvaranje, da bi dve nedelje pred pocetak konferencije oni poslali da zbog tehnickih problema nece biti otvoren na vreme. Onda je nastao haos, Hyatt je to iskoristio i podigao cene u nebesa...

Hotel i dalje nije zavrsen, ali to je najmanji problem. Cak i ono sto je zavrseno nije uradjeno kako treba.

Square nine je najbolji hotel u Srbiji trenutno. A, mislim da ce i ostati.
Uradjen je perfektno, osoblje je :klanjamse: :klanjamse: :klanjamse: (Hyatt's finest), a imaju jako veliku prednost - restoran.
Glavni kuvar je Brazilac ili Argentinac, a i pekar im je valjda Meksikanac. Prave neverovatnu klopu :bravo:

Moja najveca zamerka na Sq9 po meni ima samo jednu manu, a to je prilaz hotelu. Medjutim, to nije njihova greska. Jednostavno je takva lokacija hotela i zgrada. Oni su makar uradili sjajnu podzemnu garazu sa 10ak mesta, sto je sasvim ok za tako mali hotel.

Sve ostalo ce biti, ali dok ne bude, radimo s ovim sto imamo...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Da, Square Nine i Townhouse 27 (valjda je uspeh u brojevima :D) su, na svoj nacin i i svojoj kategoriji, biseri medju BG hotelima. Ipak, manjim hotelima je i lakse da budu specificni i ponude nesto vise.

Edit: Ispred S9 videh bellboya/komisionera u cipelama koje niti su adekvatne niti su ciste. Sramota za onakav hotel, ali i za njega samog. U razloge ne ulazim, a cuo sam svasta o finansijskoj situaciji.

Tptlk
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Jel sme neko da proporuči S9 za neku klopu (da nam ne skinu kožu s leđa)?

EDIT: nađoh Menu :)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Da znas samo da nisu klasicne porcije da se ozderes. Mozes lepo da jedes, al nemoj se stedeti dva dana za Sq9 :)

Kuvar je totalni car :kezo:
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

U motelu Balasevic, ispod Rtnja, probah nadaleko hvaljen specijalitet kuce - gibanica sa kiselim mlekom.
Moze da prodje, cak tezi odlicnom. Parce ogromno, a nije masno, ne pada tesko. 180din+70za kiselo mleko.

Inace, evo me pokraj Bora. Put do ovde je dosta dobar, tj do odvajanja za Bor. Mozda je i previse dobar... Malo automobila, a svaki drugi u niskom letu...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

pedja napisao:Tami Residence, a?
Kakav je hotel?
Njah. Onako, nije los...

Prilaz hotelu je ocajan (ulicice). Sam kompleks je lepo sredjen, pomalo izolovan, imaju fin parking...
Dobili su 4* zbog sirine stepenista koliko sam cuo :uf:

Osoblje je onako, ok su... Dobro pricaju engleski, ljubazni.

Za sobe kazu da su skroz ok, lepo opremljene, ali nisam bio gore. Klopa nemam pojma kakva je...
Odgovori