Problem je sto majstor nece da skida sve, on smatra da je sve uradio dobro. Meni ne ostaje nista drugo sto mogu da uradim po tom pitanju..Jedino da odem kod drugog i opet ce taj da mi naplati kao da radim iznova servis. Pare sam sve potrosio, a nista nisam postigao. Auto uzasno radi, cak mi se gadi i da ga vozim, lenj je mnogo, sto nije bio slucaj pre servisaljubitelj napisao: 29 Maj 2021, 10:47 Ne baš jednostavno, dosta nepristupačno u autu. Pogotovu bez klinova, teško se direktno vidi pozicija rupa a uz ogledalo treba i dobro svetlo.
To da se očekuje da svaki majstor ima kod sebe specijalne alate za sve moguće motore je preoptimistično, pogotovu kod opštih mehaničara koji rade sve marke i modele.
Ovlašćeni i usko specijalizovani za neki motor/marku imaju fabričke alate ali to je drugačija neka liga i po dostupnosti i po ceni radova rekao bih po iskustvu kada dodje do takvih obimnijih intervencija.
Ovako, van auta na postolju sa metar prostora okolo ne radi nijedan serviser. Tako može za slikanje, praksa je nešto drugo![]()
Ali, nije ni bauk samo treba obratiti dodatnu pažnju jer nema jasne repere na kućištima (kao što imaju neki drugi motori pa je puno jednostavnije).
Kako god, nije naivno ako se promaši ni na jednom motoru a pogotovu su dizeli ekstremno osetljivi na promašaj zupčenja.
Ako sam dobro protumačio, pre servisa je motor radio ok a posle servisa je pojavio problem. Ako je takav redosled nema razloga da se sumnja na pogrešno uradjen posao. Treba sve ispočetka, skinuti i demontirati pa iznova korak po korak proveriti i namontirati. Ja bih tako insisitrao, ne samo provera na pogled.
A šta kaže dijagnostika kada se očitaju parametri?
Auto se cuje kao traktor posle velikog servisa
Re: Auto se cuje kao traktor posle velikog servisa
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Neće ti naplatiti sve iznova, traži samo da proveri kako je uzupčen motor.
Послато са SM-G965F помоћу Тапатока
Послато са SM-G965F помоћу Тапатока
Normalan majstor će odmah ustanoviti kako je motor uzupčen, čak i da uradi intervenciju zupčenja naplatiće samo za to ruke a to nije neki iznos. U svakom slučaju možeš napraviti mnogo veću štetu ako motor nije u fazi.
Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Nazalost, nemas neki izbor.
Kao sto su svi rekli, auto ne treba tako voziti, i terati odmah kod drugog majstora.
Tako je najmanji trosal cak i da ne naplatis nista od prvog majstora. A kako to uraditi je vec malo pravni domen...
Послато са SM-G780F помоћу Тапатока
Kao sto su svi rekli, auto ne treba tako voziti, i terati odmah kod drugog majstora.
Tako je najmanji trosal cak i da ne naplatis nista od prvog majstora. A kako to uraditi je vec malo pravni domen...
Послато са SM-G780F помоћу Тапатока
Eto, odes kod nekoga, usere ti auto i posle nece on da skine da pogleda jer smatra da je dobro uradio. Pa sta uraditi u takvoj situaciji?
Treba sad ponovo covek da placa jer je idiot pre njega sjebao nesto. Pritom rizikuje da napravi jos vecu stetu, a zakonski mu nista ne mozes. Ja bih mu nakon odgovora da nece da pogleda dosao sa jedno 10ak ljudi, pa da vidim dal bi i dalje bio pri tom stavu.
Daj napisi koji je majstor u pitanju, da znaju ljudi da ne idu kod njega.
Treba sad ponovo covek da placa jer je idiot pre njega sjebao nesto. Pritom rizikuje da napravi jos vecu stetu, a zakonski mu nista ne mozes. Ja bih mu nakon odgovora da nece da pogleda dosao sa jedno 10ak ljudi, pa da vidim dal bi i dalje bio pri tom stavu.
Ma neka mu je na cast sve, ja tu ne mogu vise nista osim da ga izbegavam.TeaseR napisao: 29 Maj 2021, 14:32 Eto, odes kod nekoga, usere ti auto i posle nece on da skine da pogleda jer smatra da je dobro uradio. Pa sta uraditi u takvoj situaciji?
Auto servis je Vanic iz Obrenovca. Dobar je decko, ali me ubedjuje da je sve normalno i da auto ide kao pre, sto ni ja a ni moj brat koji ga isto vozi , ne mozemo da potvrdimo. Nije moguce da toliko izgubi snage na gasu, da se trese na manjim obrtajima.
Dobro je sto si spomenuo koji je taj servis, pljuj ga gdje god stignes jer nije dobar čovjek i nije fer.Lazar996 napisao:Ma neka mu je na cast sve, ja tu ne mogu vise nista osim da ga izbegavam.TeaseR napisao: 29 Maj 2021, 14:32 Eto, odes kod nekoga, usere ti auto i posle nece on da skine da pogleda jer smatra da je dobro uradio. Pa sta uraditi u takvoj situaciji?
Auto servis je Vanic iz Obrenovca. Dobar je decko, ali me ubedjuje da je sve normalno i da auto ide kao pre, sto ni ja a ni moj brat koji ga isto vozi , ne mozemo da potvrdimo. Nije moguce da toliko izgubi snage na gasu, da se trese na manjim obrtajima.
Drugo, mozda je i dobro da ti ne zeli to ponovo raditi jer se obicno desi da ispadne jos gore jer je tu vec sada previse negativnosti.
Bio bi posten da ti vrati novac,ali nije.
Tesko da ce ti netko to popraviti džaba.Ali idi kod drugog i ispricaj ovo sta si i nama,neka ti kaze misljenje i cijenu.
Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk
Sad sam ga provozao malo, zvuk je dosta tisi ali na gasu je mrtav. Druga i treca , pritisnem gas do kraja i mnogo sporo ubrzava. Hvala na savetima, idem u ponedeljak odma kod ovlascenog da mi pogledaLAV-LAV napisao: 29 Maj 2021, 15:50Dobro je sto si spomenuo koji je taj servis, pljuj ga gdje god stignes jer nije dobar čovjek i nije fer.Lazar996 napisao:Ma neka mu je na cast sve, ja tu ne mogu vise nista osim da ga izbegavam.TeaseR napisao: 29 Maj 2021, 14:32 Eto, odes kod nekoga, usere ti auto i posle nece on da skine da pogleda jer smatra da je dobro uradio. Pa sta uraditi u takvoj situaciji?
Drugo, mozda je i dobro da ti ne zeli to ponovo raditi jer se obicno desi da ispadne jos gore jer je tu vec sada previse negativnosti.
Bio bi posten da ti vrati novac,ali nije.
Tesko da ce ti netko to popraviti džaba.Ali idi kod drugog i ispricaj ovo sta si i nama,neka ti kaze misljenje i cijenu.
Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk
Jesi li, za svaki slucaj, proverio creva turbine, sva? Da nije neki dzek istekan od necega? Proveri sva creva do i od turbine, sve dzekove itd. Da nije nesto slucajno spalo ili se probusilo dok je radio servis. Svakak javi kad se vratis iz ovlascenog sta je bilo. P.S. ovakve simptome za drugu i trecu brzinu i dubok zvuk moze da da EGR ako glavi kod njega.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Sve sam pregledao i sve sam ponovo rukom gurnuo. Mene cudi zasto je isao dobro juce pre servisa a posle servisa kao mrtav konj. A i gledam antifriz,tecnost prljava a naplacen je nov ...cozmo napisao: 29 Maj 2021, 17:33 Jesi li, za svaki slucaj, proverio creva turbine, sva? Da nije neki dzek istekan od necega? Proveri sva creva do i od turbine, sve dzekove itd. Da nije nesto slucajno spalo ili se probusilo dok je radio servis. Svakak javi kad se vratis iz ovlascenog sta je bilo. P.S. ovakve simptome za drugu i trecu brzinu i dubok zvuk moze da da EGR ako glavi kod njega.
Tečnost može biti nova ali će se isprljati ako nije isprao sistem ili nije iscureo ceo stari antifriz.
Nije ispustio sve, na 1.6 HDI na dva mesta se ispusta. Pomesao je sa ostatkom antifriza.
Jel taj uopste uradio servis? Da li si dobio stare delove na uvid? Ja sam trazio da budem prisutan prilikom velikog servisa.
Jel taj uopste uradio servis? Da li si dobio stare delove na uvid? Ja sam trazio da budem prisutan prilikom velikog servisa.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Dao mi je delove kad sam otisao da se zalim, ali sad je poceo i bas da dimi kad dam malo veci gas na leru, bas bas veliki dim.cozmo napisao: 29 Maj 2021, 18:59 Nije ispustio sve, na 1.6 HDI na dva mesta se ispusta. Pomesao je sa ostatkom antifriza.
Primetio sam i da na nizim obrtajima nema snage, do 2000 a posle kad upali turbina prima lepo gas. Dok do 2000 kao da ne dajem gas
Odi do Đukića na Horizontima da ti to pogleda
Garaža Blaže Đukića
064 8898029
https://maps.app.goo.gl/ATc6QFqQeYJYgMqi6
Garaža Blaže Đukića
064 8898029
https://maps.app.goo.gl/ATc6QFqQeYJYgMqi6
Ma druze, teraj to kod nekoga ko zna, nemoj ga voziti, samo veci problem mozes napraviti