Peugeot 206 1.4 hdi 50kw problem sa strujom

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Nina
Reactions:
Pridružio se: 22 Maj 2021, 10:39

Peugeot 206 1.4 hdi 50kw problem sa strujom

Post od Nina »

Dobro jutro dobri ljudi :)
Treba mi pomoc oko mog ljubimca, kao sto u naslovu pise vozim Peugeot 206 1.4 hdi 50kv 2004 god.
Pre 2godine sam menjala alternator, alnaser i akumulator jer mi se alternator zapalio i sve sam morala drugo da uzmem. Uzela sam polovno nisam remontovala, ali sam uzela sa novijeg modela.
Desava mi se sledece, kada duze vozim auto kad se dobro zagreje i kad se ugasi posle toga nece da upali, ima struje,kad dam kontakt ali nece da zavergla, i onda moram da ga palim na gurku ili da cekam da se ohladi i kad se ohladi upali. Pre neki dan sam primetila na bordu mi je izbacio posle 2 sata cekanja "eco mode" u nakon toga je hteo da upali ali vec je bio skoro hladan.
Menjala sam mu pre neki dan senzor polozaja radilice jer su mi rekli da je to problem,jer je povremeno u vožnji znao da cimne pa su mi rekli da zato i ne pali. Ali ocigledno nije taj problem jer i dalje ne pali. :glavomuzid:
Da li je moguce da me alnaser koji sam vec menjala zeza, i da li imate iskustva sa auto servis Markovic na Smederevskom putu, treba mi neki dobar i pouzdan majstor da mi to popravi, a da mi ne poskida pola ispravnih delova i da je ok sa cenom?Beograd je u pitanju.

Hvala vam u napred na pomoci.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Re: Peugeot 206 1.4 hdi 50kw

Post od lami »

Ako si uzela polovno, moguce je da je riknuo anlaser. Mene je tako zezao da nece da upali kad je topao.
U svakom slucaju, bilo koji krsten elektricar moze da proveri akumulator i uradi remont anlasera, jednostavan posao.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Peugeot 206 1.4 hdi 50kw problem sa strujom

Post od ljubitelj »

Da li je samo menjan senzor (onako napamet, a inače dobra je pretpostavka na osnovu opisa) ili je dovršen posao i uradjena komplet dijagnostika ožičenja?

Sam senzor inače retko crkava, vrlo je pouzdan ako nije mehanički oštećen a to se vizuelno lako uoči.

Anlaser obično pravi problem na hladnom motoru jer tada je potreban manji prelazni otpor i jača struja protiče.

Ali, kakva je kontakt brava? Na 206 koji sam radio je bila prilično razglavljena mehanički. Isto na Renou...unutar brave je plastični mehanizam koji se pohaba i upravo izgubi položaj anlasovanja.

Ne mora cela brava da se menja, ne menja se ključ, ne menja se imobilajzer...rastavi se brava na sastavne delove i zameni plastika sa novom.
Tako sam ja radio i rezultat je "kao nova" čvrst osećaj na ključu prilikom okretanja.
lami
Reactions:

Post od lami »

Ljubitelj, na 206, doduse benzincu, imao isti simptom, nece da vergla uopste, pali na gurku ili kad odstoji malo. I to malo nakon sto mi je bio crkao alternator, proveravao akumulator, sve u redu bilo. Crkla je bila brava davno pre toga, ali tada nije radila ventilacija, tako da nije do brave najverovatnije.
U svakom slucaju je po meni ovo iskljucivo elektricni problem i treba da se odradi remont anlasera.
Devojci bi najbolje bilo da ode sto pre kod nekog elektricara, dotera auto i videce sta je u pitanju. Tako ja doterao, on bacio pogled, video sta je, lupio ga cekicem malo, upalio odmah, pa je posle radjena popravka.

Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Cim ga stavlja u economy mode, nesto je do struje.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
lami
Reactions:

Post od lami »

Economy mode moze da bude i da je ostavila vrata otvorena na duze vreme, radila sijalica, pa zbog toga - napisala da je cekala 2 sata, ako je zakljucala auto i tqko cekala ok, ali ako je ostavila kljuc na kontaktu, to moze biti razlog.

Nina
Reactions:

Post od Nina »

Nije auto kacen na dijagnostiku, vec je napamet zamenjen senzor,i ni posle menjanja nije kacen. A sto se tice brave ako mislite dal ima lufta kad se ubaci kljuc, nema lepo kljuc legne i ne mrda levo desno. Jedino sto sam primetila kad ste pomenuli kljuc tako kad je vruc ponekad se desi da mu ne radi centralna, nece da zakljuca na dugme i onda ga ja ostavim otključanog sta cu,jer me vrata zezaju i kad se vratim stisnem da vidim dal radi, centralno zakljuca. Ne znam dal to ima neke veze, a to mu se pre nije desavalo. Ali nisam tome davala neki značaj.
Nina
Reactions:

Post od Nina »

Upalio je eco a nisam drzala kljuc u bravi,jer mi je palo na pamet ako izvucem kljuc on ce posle par sekundi da ugasi ono dodatno napajanje i kompjuter pa ce mozda upaliti 😁jedino su mi bili otvoreni prozori, da se ja ne skuvam u kolima i hauba je bila otvorena da se brze hladi
lami
Reactions:

Post od lami »

Idi kod autoelektricara, znaci ne majstora, nego bas autoelektricara.
Nije teska popravka, nadjes prvog u blizini, kazes da bi zelela da pogleda anlaser i pitas koliko bi kostalo. Ako ti ne uliva poverenje, teras dalje, bar znas kolika je cena.
Izguglaj kod tebe u blizini autoelektricar.
"Remont anlasera i alternatora | Halo Oglasi" https://www.halooglasi.com/vozila/servi ... 5634629045
"Usluge | Auto-moto : Remont anlasera i alternatora 27.05.2021 - ID 84412248 - KupujemProdajem" https://m.kupujemprodajem.com/usluge-au ... 2632523670

ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

lami, brava kada nije u redu pokvari anlaser tako da zamena/remont anlasera nije rešenje ako je i u bravi problem jer će se opet za par hiljada kilometara pojaviti stanje da se auto ne vergla.

Moje mišljenje na osnovu prakse je da prvi korak je postavljanje dijagnoze, čitanje/ opis te dijagnoze i onda lečenje uzroka problema.
Ne znamo istoriju, kilometražu auta pre svega, pa je manje više sve nagadjanje.
Otprilike, anlaser počinje da pravi probleme sam po sebi u rasponu 350-450,000km prevezenih. To je ujedno i jedan od pokazatelja moguće korektnosti prikazivanja stanja km na displeju.

Ovaj P206 kojem sam sredjivao elektro sistem je bio 1,4 benzin. (svašta je bilo potrebno, uključivo i BSM da bi se probudio auto).

ps. ključ ne treba da se greje u bravi.
lami
Reactions:

Post od lami »

Dobro, ali sve i da nije anlaser, ako je problem brava, elektricar je adresa za to.
Inace, kod 206 je brava napravljena tako da mozes da kresnes, cak i ako auto radi, ono cuveno krrrk. Ako se ne varam, to steti anlaseru.
U svakom slucaju, auto ima 17 godina, jedna po jedna stvar ce da riknjavaju polako, ali mislim da ni brava, ni anlaser, nisu preterano skupe stavke.

ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Električar, elektroničar, dijagnostičar, vudu vrač...svejedno kako se nazove potreban je majstor koji mora uživo da pregleda i postavi plan rešavanja slučaja. Mislim da delovi nisu skupi, više je pitanje /cena/ obima radova da se obuhvati sve do dovodjenja u savršeno radno stanje.

To krrr, krrr ubija anlaser upravo kada je loša brava, za nekoliko stotina sekundi je gotovo jer se prevrti....anlaser ne može da otpri 30.000 obrtaja kojima ga pokrene zamajac. (cifra nije bitna, poenta je da je anlaser sporohodni motor).

17 godina je ništa ako je auto inače održavan, ne bi trebalo da počne sistemski da se kvari osim ako nije prešao pola miliona ili slično neki težak prethodni život. Obično 25-30 godina treba da bude minimalni radni vek sa originalnom fabričkom ugradnjiom tih elektro stvarčica, uz prosečnu kilometražu pri privatnoj upotrebi auta.

Mada, moj utisak je da je P206 onako nekako šlampavo uradjen u startu, prilično lošije od japanske elektrike. Subjektivni utisak iz ono malo što sam imao direktan uvid barem iz (ne)održavanih primeraka kakvi su bili.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

economy mod je sasvim normalan kod PSA grupe da se aktivira posle nekog vremena na kontaktu ili kad je neki potrosac ukjlucen tipa radio...slican problem sam imao na prethodnom citroenu i problem je bio u alnaseru mada nije zavisilo od toga dal je motor vruc ili hladan.

ljubitelju sto se ne ponudis da pomoges devojci/zeni da ne trazi majstore ako se ti vec bavis time i kad ste vec iz istog grada, dzabe teoretisanje po forumu
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Ne znam da li smo iz istog kraja Srbije a ni grada ali to nije prepreka da me kontaktira ko god misli da ima potrebu.
Ne bi bilo prvi put :) Mora uživo da se u servisu pregleda ovakva vrsta problema, zakazuje se slobodan termin.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

napisala je da je beograd u pitanju a i tebi pise ista lokacija na profilu ;)
Odgovori