Na probnoj vožnji novi problemi. Nabla radi savršeno, to je ok. Međutim, zadnja spoljašnja guma je krenula da propada (8 godina stara Kenda), i onda se u svakom okretu oseti kad naiđe taj deo koji je počeo da se odvaja. Ok, kupiću novu. Međutim, pred kraj vožnje puče zadnja unutrašnja. Jeste i ta guma isto 8 godina stara (Continental) ali je malo prevelika podudarnost da pukne baš u prvoj vožnji sa novim točkom. Srećom imam rezervnu, ali sam se istripovao da je nešto u novom točku probušilo. Pređem i vizuelno i prstom ceo obim, ne oseti se ništa oštro, ali kad sam slikao, oštećenje deluje veoooma sumnjivo, pošto je niz reckica. I nalazi se na tom delu koji naleže na felnu. Kad stavim tu staru probušenu tačno na ventil, na tom mestu bušenja nije ništa sumnjivo.
Odem do garaže da vidim kakva je traka na starom točku (srećom poneo sam ga kući). Nema trake - izgleda da su prebacili tu staru na novi točak kod montaže. Sad razmišljam da uzmem još jednu traku da stavim preko ove, da manje razmišljam. Opet, možda je samo guma stara, a možda je i Bax bio u pravu da ne treba da se menja točak kome ništa ne fali.