Jel taj HDI od 92ks bese 8v? Bas sad razmisljam, moj 1.6HDI 109ks trosi tacno pola litra vise u svakom rezimu. Tacno 7l grad(sa umerenom guzvom), 5.5l autoput.
Dobra potrosnja
markoue napisao: 12 Okt 2021, 10:17
Jel taj HDI od 92ks bese 8v? Bas sad razmisljam, moj 1.6HDI 109ks trosi tacno pola litra vise u svakom rezimu. Tacno 7l grad(sa umerenom guzvom), 5.5l autoput.
Dobra potrosnja
Jeste 8v
Pa vidiš, ni tvoj ne troši mnogo a kapiram da znače tih skoro 20 konja više.
Zanemarljiva je razlika, oba su stedljiva
U praksi ne znaci nista posebno tih 20 konja. Taj HDI od 92ks je dosta novije generacije od mog. Bolji povlaci sa nizih obrtaja, tako da se pri nekoj normalnoj voznji skoro i ne oseti 20 konja vise.
imao sam dva citroena c4 1.6hdi, jedan sa 90 drugi sa 110 konja, razlika u snazi i voznji neprimetna (mogle bi da se traze nijanse ali u globalu nista 20 konja nije znacilo ovom jacem), potrosnja na otvorenom ista, ap tempomat 120 5l, u gradu 90 konja trosio 7icu, ovaj jaci trosio 8-8,5 ne znam zasto tolika razlika ali nebitno....inace ova poredjenja za grad i nisu merodavna jer ne vozimo svi u istom gradu a ni iste automobile pa tu razlike mogu biti znacajne.
sad punto 1.4 turbo u gradu trosi 10,5-11 auto put cist jos nemam ali ocekujem 6,5-7 pri 120 poredeci sa drugim benzincima koje sam imao a kombinovana grad i malo otvorenog puta je 9l, u sustini kao i vecina benzinaca te klase, snage i kubikaze
Idem nesto u poslednje vreme bas cesto Bg - Kv preko Milosa Velikog, i uvek mi za tacno pola litra vise trosi ka Kv, ka tamo 8.2 nazad 7.7. Potpuno istim tempom uvek i uvek ovako u decimalu +-0.1l . Delta 1.8