Preporučeni AUTO-TESTOVI sa Interneta
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Preporučeni AUTO-TESTOVI sa Interneta
Moze da se cita sa google translate ko ne zna nemacki, zanimljiv test passata bitdi, mecke 250cdi i bmw 325d.
http://www.auto-motor-und-sport.de/verg ... 35364.html
Baš su namrštili PasataIvan napisao:Moze da se cita sa google translate ko ne zna nemacki, zanimljiv test passata bitdi, mecke 250cdi i bmw 325d.

Enterijer je propisno gadan u Passatu

Kod Bimmera klasika... sportski ali konzervativan. C kao da je viša klasa

Ne kontam zašto se kožna sedišta u Vagenima tako brzo naboraju

- Ivan
Pa passat je uvek bio polupremijum, iznad ostalih auta iz klase, a blizu premijum trojci po kvalitetu materijala i izolacije, a ispred njih sa prostorom i udobnoscu, novi passat je definitivno cistokrvni premijum, vidi se po kvalitetu izrade, izolaciji, sve je u rangu sa premijum trojkom u nekim stvarima cak i bolji, skoda uveliko uzima titulu narodnog auta.
Kada smo vec kod toga, evo zanimljiv test trojke 316i i oktavije 1.4tsi iz autobilda, nahvalili vozne osobine oktavije, zadovoljstvo u voznji, vidim da je i izolacija skoro na nivou trojke (mogu misliti kako je onda u passatu koji je em klasa iznad, em bolji brend), sa slicnom snagom pruza bolje performanse od serije 3, bolje ubrzanje (posle stotke razlika samo raste), bolja medjuubrzanja, bolje kocnice. Samo mi opet nije jasna ta cena od 26k u nemackoj za 1.4tsi oktaviju, kada je rs tsi 22k kod nas, mada je ova napucana opremom plus dsg, ali opet...
http://www.autobild.de/artikel/bmw-3er- ... 91176.html
Kada smo vec kod toga, evo zanimljiv test trojke 316i i oktavije 1.4tsi iz autobilda, nahvalili vozne osobine oktavije, zadovoljstvo u voznji, vidim da je i izolacija skoro na nivou trojke (mogu misliti kako je onda u passatu koji je em klasa iznad, em bolji brend), sa slicnom snagom pruza bolje performanse od serije 3, bolje ubrzanje (posle stotke razlika samo raste), bolja medjuubrzanja, bolje kocnice. Samo mi opet nije jasna ta cena od 26k u nemackoj za 1.4tsi oktaviju, kada je rs tsi 22k kod nas, mada je ova napucana opremom plus dsg, ali opet...
Ivan napisao:Pa passat je uvek bio polupremijum, iznad ostalih auta iz klase, a blizu premijum trojci po kvalitetu materijala i izolacije, a ispred njih sa prostorom i udobnoscu

VW generalno jeste iznad ostalih, blize premijumu. Da nije tako, ne bi toliko ni kostali. Mada cistokrvni nije jos, cena, imidz i jos par sitnica fale, a pitanje je da li im je to realno i potrebno, pozicija u kojoj se trenutno nalaze je odlicna.
Ne pričam o materijalima i izolaciji nego o imidžu. Imaš sportske kompaktne limuzine s jedne strane (C, 3er i A4) i porodičnu konzervativnu limuzinu s druge. Passat mi je više za ljude kojima je "premijum" D segment mali ili neozbiljan a za E nemaju kintu.Ivan napisao:Pa passat je uvek bio polupremijum, iznad ostalih auta iz klase, a blizu premijum trojci po kvalitetu materijala i izolacije, a ispred njih sa prostorom i udobnoscu, novi passat je definitivno cistokrvni premijum, vidi se po kvalitetu izrade, izolaciji, sve je u rangu sa premijum trojkom u nekim stvarima cak i bolji, skoda uveliko uzima titulu narodnog auta.
- Ivan
Bez uvrede (sada sledi uvredljiva primedba
) sto bi heroj rekao bas mi je dziberski taj rezon ako ne kupis nesto malo skuplje to je zato sto nemas para, burek sa sirom kupuje samo onaj ko nema para za burek sa mesom, 320d kupuje ko nema za 325d ili 520d, na stranu sto je passat uglavnom nudio i za nijansu vise prostora od serije 5 recimo.

https://www.youtube.com/watch?v=ysaE9i2RNyE
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Ja i dalje smatram da Passat nema šta da traži pored npr. A4... bar ne u direktnom poređenju.Ivan napisao:Bez uvrede (sada sledi uvredljiva primedba) sto bi heroj rekao bas mi je dziberski taj rezon ako ne kupis nesto malo skuplje to je zato sto nemas para, burek sa sirom kupuje samo onaj ko nema para za burek sa mesom, 320d kupuje ko nema za 325d ili 520d, na stranu sto je passat uglavnom nudio i za nijansu vise prostora od serije 5 recimo.
To što si ti emotivno vezan za značku pa se uzbudiš i vređaš čim je neko pomene je samo tvoj problem

Ja se izvinjavam ali u svako doba stavljam Mazdu 6 isored Passata.
- Ivan
A takav utisak sam ja za tebe stekaoFloyd napisao:To što si ti emotivno vezan za značku pa se uzbudiš i vređaš čim je neko pomene je samo tvoj problem

Nisam vezan ni za jednu znacku, to se u neku ruku i moze videti, uvek sam gledao sta mi najvise lezi i uvek pogledam sta u tom momentu nude ostali i trazio sam se i u ostalim brendovima

Nego da ne davimo temu sa offom, bitno je da ima sto vise dobrih auta na trzistu, te da se svako moze pronaci, nemamo svi iste ukuse, nekome plavusa nekome crnka

Malo se brka sta se cim poredi. Passat bi trebalo porediti sa srijom 5 i E klasom. Naravno, losiji je ali i osetno jeftiniji, Merc i BMW se i ne dice bas da se trude da budu narocito jeftini.
Ovako se brkaju razlicite klase i filozofije auta jer su iste cene. Po toj logici Superb isoadne najbolji auto, kosta manje of Passata a ima jos vise mesta.
Ovako se brkaju razlicite klase i filozofije auta jer su iste cene. Po toj logici Superb isoadne najbolji auto, kosta manje of Passata a ima jos vise mesta.
Ne brka se, Passat je D segment. Nesto duzi i prostorniji, ali nije u klasi sa 5icom i E klasom. Filozofija je sigurno drugacija u odnosu na BMW 3 i pucaju na drugacije kupce, ali su u istoj klasi.
Pa i jeste bolji od Passata a FL je čak i lepši.Laki021 napisao:Po toj logici Superb isoadne najbolji auto, kosta manje of Passata a ima jos vise mesta.
Pa i nije bas