Mobilne telekomunikacije
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Mobilne telekomunikacije
Mesicni racun mu je nesto mnogo, jer ga koristi 24h dnevno za posao, tako da me ni ne cudi sto mu nista ne prigovaraju..
Brzine idu u H-a !!!

Ako su mu dali novi telefon to znaci da je uzeo osiguranje...nema to veze sa cifrom koju pravis za racun.
U FR je 5e (ako se dobro secam) mesecno a ovde, kao sto Laki rece, 10 CHF.
Jedino ako je u Austriji osiguranje ukljuceno u cenu pretplate...
U FR je 5e (ako se dobro secam) mesecno a ovde, kao sto Laki rece, 10 CHF.
Jedino ako je u Austriji osiguranje ukljuceno u cenu pretplate...
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
I nisampodvarak napisao:patrizzio ubio si fon s brdo aplikacija, nije ni cudo sto se skuca s vremena na vreme ...

Kad se budemo videli ti "procitaj" koliko cega ima. Imao sam par igrica (sudoku, tablic, math maniac), skajp, operu mini, ova dva "čistaca" memorije, whatsapp, go sms i go launcher.
Šta znam, nije to puno za Arc S.
+ sve što je moglo prebacivao sam na mem karticu.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Pogasi sve te čistače memorije, task kilere i ostale gluposti, battery saver-a... Android to sve sam radi, ovo ga samo destabilizuje i usporava
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
Kako lociraju telefon preko gps, zar to nije samo prijemnik satelitskog signala?
Sent from my Commodore 128
Sent from my Commodore 128
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Mobilne telekomunikacije
Ne mogu ga locirati GPS-om ali mogu preko svoje mreže. Naime, svaki uređaj ima svoj jedinstveni "serijski broj" koji (u kombinaciji sa serijskim brojem kartice) stalno šalje mreži, odnosno prijavljuje se sa tim na nju, tako da operater može da sazna (ako hoće) na koju baznu stanicu je prijavljen trenutno telefon. To nije lociranje precizno u metar kao GPS ali je sasvim dovoljno da ga policija nađe ako zatreba (tačnije, ako to hoće). Ili, koju god karticu da staviš u taj telefon - policija momentalno može dobiti taj broj i pozvati te da ga vratiš.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ne znam tacnu preciznost, ali znam da je prilicno precizan, jer na Iphone mapama locira i bez ukljucenog GPS-a. Doduse to zavisi sigurno i od broja i lokacije baznih stanica.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ja ne znam tacno kako ali kada su sestri pre par godina ukrali telefon iz salona gde je radila u Beogradu isti nakon prijave kradje, par meseci posle, pronasli u Leskovcu gde je bio prodat. Kako su rekli inspektori, potrerban im je IMEI broj i da taj neko ukljuci telefon da bi ga locirali.
U pitanju je bio SE k750 ili tako nesto
TT post
U pitanju je bio SE k750 ili tako nesto
TT post
-
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Kod svakog operatera mobilne telefonije postoji nesto sto se zove "siva lista", ili tako nesto...
Svaki mobilni telefon razmenjuje gomilu paketa sa podacima sa operaterom, i medju tim podacima je i IMEI broj, i on ulazi u tu listu. Fakticki, tako operater za svakog korisnika ima evidenciju koji model telefona koristi, i koji mu je serijski broj tj IMEI. I koliko znam ta lista nije zatvorenog tipa (samo za tog konkretnog operatera), vec pristup joj imaju i drugi operateri, s ciljem da se spremi nelegalna upotreba telefona i usluga, bla bla...
U principu moguce je svaki ukraden telefon naci - zahvaljujuci postojanju te liste, identifikuje se na kojoj baznoj stanici je telefon bio aktivan u poslednjem periodu itd... Problem je sto kod nas policija nece da se cima oko toga. Negde sam cuo da policija nece da trazi telefon ako je vrednosti ispod 150 eura.
Svaki mobilni telefon razmenjuje gomilu paketa sa podacima sa operaterom, i medju tim podacima je i IMEI broj, i on ulazi u tu listu. Fakticki, tako operater za svakog korisnika ima evidenciju koji model telefona koristi, i koji mu je serijski broj tj IMEI. I koliko znam ta lista nije zatvorenog tipa (samo za tog konkretnog operatera), vec pristup joj imaju i drugi operateri, s ciljem da se spremi nelegalna upotreba telefona i usluga, bla bla...
U principu moguce je svaki ukraden telefon naci - zahvaljujuci postojanju te liste, identifikuje se na kojoj baznoj stanici je telefon bio aktivan u poslednjem periodu itd... Problem je sto kod nas policija nece da se cima oko toga. Negde sam cuo da policija nece da trazi telefon ako je vrednosti ispod 150 eura.

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
To za 150 e je tacno,tj. 15000 dinara,do te cifre se ne goni krivicno vec po privatnoj tuzbi... Valjda tako bese,nek se jave ovi pravnici na forumu 
sent from Kenda digitron using Tapatalk

sent from Kenda digitron using Tapatalk
Jedno pitanje konkretno vezano za Telenor.
Koliko dugo tolerisu kasnjenje u placanju racuna i da li se placa naknadno ukljucenje ako te iskljuce?
Koliko dugo tolerisu kasnjenje u placanju racuna i da li se placa naknadno ukljucenje ako te iskljuce?
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Tolerisu dosta dugo, ja placam uvek pred kraj meseca i samo su me jednom iskljucili za skoro 10 godina. Ukljucenje je pre bilo nesto smesno cini mi se, 100-200 dinara. Cak si imao na portalu i opciju zastiti od iskljucenja ako kasno uplatis pa ne proknjize odmah.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Jel vazi i dalje ona akcija Telekoma popust od 50% uz ugovor na godinu ili 2 za sve vreme trajanja ugovora?
Ako vam ide suvise lako, pogledajte bolje. Mozda vam ide nizbrdo!