Auto-klima
Re: Auto-klima
Nisam znao da su takve cene.
Ja ni na jednom autu nikad nisam pipao klimu sve dok radi. Zadnji put sam dopunjavao klimu 2005.god.i tad su me izuli sa oko 70e. Uglavnom, beznacajna cifra ako se uporedi sa komforom koji daje klima. A tek za 20e. Svaka cast! Neko mi pricao da je sva prica oko klimatizacije znacajno pojeftinila unazad 10ak godina kad su sve preuzeli Kinezi.
Ja ni na jednom autu nikad nisam pipao klimu sve dok radi. Zadnji put sam dopunjavao klimu 2005.god.i tad su me izuli sa oko 70e. Uglavnom, beznacajna cifra ako se uporedi sa komforom koji daje klima. A tek za 20e. Svaka cast! Neko mi pricao da je sva prica oko klimatizacije znacajno pojeftinila unazad 10ak godina kad su sve preuzeli Kinezi.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ma nek je Turski, samo nek je jeftin 

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Auto-klima
Dag valja Global freon, sipa ulje i boju u svaki sistem.
A istina da je jeftinii freon nego pre 2-3 i vise god, a i na dosta vise mesta se moze napuniti klima.
Jedna zanimljivost za novu Kiu ili Hyundai je punjenje 300e. Ali i kila gasa 1234y kosta 200-250e.
A istina da je jeftinii freon nego pre 2-3 i vise god, a i na dosta vise mesta se moze napuniti klima.
Jedna zanimljivost za novu Kiu ili Hyundai je punjenje 300e. Ali i kila gasa 1234y kosta 200-250e.
Koja je cena kod tebe? Mozda bih mogao dopuniti ako treba.
- dag81
- Kontakt:
2.200din vakumiranje, ulje+boja, gas. Nekih 20-25 min treba masini za smart program kada je klima ispravna, kada se radi redovan servis.
Ako imate digu klimu na 20 podesenih stepeni treba da bas hladi da se smrznete posle nekih 20ak min voznje(30c spoljna) da ne kazem i pre ako vozilo nije ceo dan na suncu bilo. Ako je sistem ispravan i pun.
Na manuelnoj na 10sati podesena klapna hladan/vruc vazduh osto treba da vam bude neprijatno hladno.
Ja na Caddyu drzim na pola hladno/vruce o bude mi hladno onako da posle 30ak min koram da predjem u crvenu zonu. Dok sam imao digitalnu na 22.5-23 sam podesavao za duzu voznju da bude prijatno.
Ako imate digu klimu na 20 podesenih stepeni treba da bas hladi da se smrznete posle nekih 20ak min voznje(30c spoljna) da ne kazem i pre ako vozilo nije ceo dan na suncu bilo. Ako je sistem ispravan i pun.
Na manuelnoj na 10sati podesena klapna hladan/vruc vazduh osto treba da vam bude neprijatno hladno.
Ja na Caddyu drzim na pola hladno/vruce o bude mi hladno onako da posle 30ak min koram da predjem u crvenu zonu. Dok sam imao digitalnu na 22.5-23 sam podesavao za duzu voznju da bude prijatno.
Poslednja izmena od dag81 u 10 Jun 2015, 20:50, izmenjeno 1 put ukupno.
by 2017 every new car must use this new refrigerant and also all slightly larger vehicles that are completely redesigned. Additionally if originally built for R1234yf the system must only ever be recharged with that refrigerant, by law. As R1234yf uses similar components and pressures to the existing R134a systems I expect that the owner of one of these new cars will not need to worry about an AC recharge until about spring 2016 at the very earliest.dag81 napisao: Jedna zanimljivost za novu Kiu ili Hyundai je punjenje 300e. Ali i kila gasa 1234y kosta 200-250e.
Dag81, , jesi slusao onaj fazon za tv Quadro?
(pa to je prejeftino
)

Pozdrav,
vlasnik sam hyundai I30, 2010 godište. Hoću da dopunim klimu sa hemi cool setom ali imam problem da pronadjem ventil. Da li je to ventil na kome se nalazi plastična kapica sa slovom H ili neki drugi ?
vlasnik sam hyundai I30, 2010 godište. Hoću da dopunim klimu sa hemi cool setom ali imam problem da pronadjem ventil. Da li je to ventil na kome se nalazi plastična kapica sa slovom H ili neki drugi ?
- dag81
- Kontakt:
Necu ti pomoci direktno, ali zbog cega to radis otprilike kada ne znas koliko je unutra.
Jeste taj cepic H za visoki i L za niski pritisak, a moras da turis na L.
Jeste taj cepic H za visoki i L za niski pritisak, a moras da turis na L.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Molim za brzinski odgovor. Uzeo sam onaj sprej, tzv. "bombicu" da dezinfikujem klimu. U uputstvu stoji da se nakon paljenja klime na maksimum "odabere cirkulacija zraka". To znači da kliknem da ne uvlači nov vazduh, tj da vrti ovaj iz kabine?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
'fala, imaš vops za ovo 

There are 10 kinds of people in the world:
Mogli bi na pivo