Obrazovanje i školstvo

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Re: Obrazovanje i školstvo

Post od Milos »

Bane :kezo: :kezo: :kezo:
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

bane valjevo napisao:Jbte kako si krenuo, opevaces nesto u desetercu...

Jos ti samo gusle fale...
ahahah sve ti je*em oplakah :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :loool:
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Nisam siguran da sam te razumeo. Sta nije u redu?
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Ma kakve veze ocena sad ima s tim oces li na fax il ne, ova prica 6-7 lagano, a 9-10 pretesko ti ne pije vodu uopste.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ovde se mešaju stvari.
Boschu npr. treba mašinac i kraj, dok recimo PWC može da primi i pravnika i mašinca i turizmologa sa Singidingija pa da ga oblikuje.

S3
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Scuderia,

To ti kažeš? Pa dobro, samo što praksa i iskustvo kaže nešto drugo. A na svoje misljenje svi imamo pravo. Ovo je (još uvek) slobodna zemlja i forum gde se uvažava sloboda mišljenja.

Ja sam samo izneo (mozda ničim izazvan) svoje misljenje u vezi nekih stvari. Nigde ne piše da ne smem. A ako se neko u priči pronašao i povredio sam mu osećanja ili tako nešto...stvarno se izvinjavam, nije mi bila namera!

Meni nije jasna ni poenta Banetovog frustirajućeg komentara, ali dobro.. :zbunjen:
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Obrazovanje i školstvo

Post od dag81 »

@TDI, vidi se da nije zahtevna visa. Izmedju 6-7 i 8-9 su u pitanju nijanse, bar u ozbilnim skolama, ili manje vise ozbiljnim.
Ti za 6 moras da znas celo gradivo, def i podele sa kratkim opisom, za 8-9 da ih i dobro opises sto je nijansa tj. jos jedno prelazenje gradiva tj. 3ci put kad predjes ozbiljno celu knjigu ne samo procitati uglavnom je ovena 8-9 sled toga, a to je 8-10h dnevno i oko 70-80strana za treci put iliti oko nedelju dana.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Meni je veliki problem bio sto ne prisustvujem predavanjima I kolikvijumima, nista od bodova nisam dobijao na to. Seminarske isto.

Sistem koji je napravljen da bude super lagan, tipa dobijes od 100 bodova 30 na dolazak, seminarske I kolokvijume I onda od 70 sa ispita ako polozis (treba ti od tih 70 nekih 35) dobijas 7-8-9-10.

Ja kad to propustim moram da uradim 90% ispita da bih dobio 6.

Neke predmete sam ucio super, neke sam samo gledao da prodjem, nisam ih smatrao potrebnim. To bi bilo isto lepo, da se ne vrednuju svi predmeti isto kada se racuna prosek, s obzirom da realno I nisu svi podjednaki.

Mislim da ce se svi sloziti da je bolji onaj koji je iz svih predmeta koji su bitni imao 10 a nebitnih 6 (sto je svakako dobro poznavanje gradiva ali ne I detaljisanje istog) nego svugde da imas 8, sto s jedne strane znaci da si s dobrim znanjem ali nigde da nisi izuzetan.
Korisnikov avatar
laynee
Reactions:
Pridružio se: 26 Maj 2015, 09:08
Garaža: Audi TT MK3 TFSI 2.0 230HP

Post od laynee »

A sta studiras Aco ? :)
Scuderia
Reactions:

Re: Одг: Obrazovanje i školstvo

Post od Scuderia »

dag81 napisao:@TDI, vidi se da nije zahtevna visa. Izmedju 6-7 i 8-9 su u pitanju nijanse, bar u ozbilnim skolama, ili manje vise ozbiljnim.
Ti za 6 moras da znas celo gradivo, def i podele sa kratkim opisom, za 8-9 da ih i dobro opises sto je nijansa
:plusone:

+ sto ja nisam imao uslove da idem na sva predavanja, poslednje 3 godine ni na jedno i kad uradim test za 10 dobijem u index 8 zbog toga, nekad dve, nekad jedna ocena nize, ali na 50 ispita to je ozbiljno snizenje proseka. A na predavanju vecina igra angry birds i pije kafu u 7 ujutro, sto se gradiva i znanja tice retko ko ga iskoristi, ima par njih da idu zbog toga, ali uglavnom se prisustvuje zbog bodova. I sad mozemo doci u situaciju da neko ko zna gradivo za 6 dobija 8 jer ga ima na predavanjima i da neko ko radi za 10, a nema ga na predavanjima ima 8, pa sad za jednak prosek, ko tu vise ima znanja ;)

Al' ako TDI kaze da 'praksa i iskustvo' kazu drugacije, ne znam onda, nisam pametan :kezo:
Poslednja izmena od Scuderia u 24 Jul 2015, 11:05, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pa to je bolonja, jbg... I mene nerviralo kad mi bodovi skinu ocenu, al srecom to mi se nije puno puta desilo, i uglavnom za jednu ocenu...
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Meni na skoro svakom ispitu, al' ono, tako je kako je, neko komentarisem TDIjev deseterac o tome kako je 6 laganica, a 8 tesko, nidje veze.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ja ni na jednom ispitu nisam imao nijedan bod na dolazak, uvek sam bio na pripremama, celu 2013tu ziveo u Madjarskoj, bas bzvz.

Meni su ladno ti bodovi skinuli prosek bar za 2( ne 0,2 nego 2,0), jer sam u proseku sigurno gubio 20 bodova po ispitu. Ovako cu imati 7,0 prosek a na svakom ispitu sam imao preko 80%, samo da bih ga polozio.

Laynee, Fakultet za poslovnu ekonomiju u Valjevu, powerd by mega bleja.

Bio sam vukovac u osnovnoj, u srednjoj cini mi se 4,8 prosek u cetvrtom razredu, u ostalim 5,0. Izborio olimpijsku normu dok sam bio u srednjoj (najmladji kajakas u svetu koji je to uradio), pitao sve fakultete da li mogu da me oslobode nastave, svi do jednog su bili u fazonu ko te je*e, biraj sport ili skolu I ja odabrao sport I kvazi skolu :) Na prijemnom za faks sam imao 98,6 bodova sve ukupno, mada I nije bio tezak da se ne lazemo. Mada meni svakako oko ekonomije skoro nista nije tesko, volim ekonomiju.

Biznis akademiju koju sam usput upisao koja ima Cambridge program cu zavrsiti uskoro, prosek ocena mi je za sada 94%.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Da se ne lazemo retko gde su ocene merilo znanja, evo na nasem faxu prepisivacina teska, prvo ti lista index pa kakve su ti ostale tu ti da ocenu, gore ili dole u zavisnosti kako si izlagao. Naravno preduslov je da bar iole nesto znas, a retke su situacije kad izdominiras pa ti da desetku.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Ma jako je to individualno, drugar je jedan od najtezih ispita, strucnih, patofiziologija polozio tako sto je procitao 10 pitanja, po 3 iz svake oblasti i ubo bas 3 od tih 10 kod profesora koji ne cedi mnogo (ne cedi uopste ustvari), ne samo on, desavaju se svakom od nas slicne stvari, sreca, prepisivanje, a gde su bubice, veze, sistem bodovanja iznad opisan.
Odgovori