Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Danas citam novine i nesto mi sinulo.Pa nije ni ovo slucajno sa Albanijom i Turskom.Zajednicka veza je Kosovo i Muslimani.Nista me ne cudi da sada krenu nemiri i po Novom Pazaru i okolini.
Sinulo, a ?
Rade, skroz realan scenario
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Pa u sustini ja mislim da bi Sandzak trebao da se odvoji pre Vojvodine, videcemo, mozda sad i krene 

Odvajanje Sandzaka je realna prica, ali ne u narednih 10godina pod uslovom da Srbija ispuni sve zelje Amerike. Ali ako nasi budu pametovali, dobicemo novi etnicki sukob u roku odmah. Ameri to lako zakuvaju.
Možda bolje da ne pričamo o takvim stvarima na ovom forumu.
"Zelena transverzala" (naravno ne pod tim nazivom) je originalno austrijsko-nemačka ideja, sa ciljem da udalji Srbiju od mora, razdvoji Srbiju od Crne Gore i stvori "crnogorski narod", "crnogorski jezik", "crnogorsku pravoslavnu crkvu", koja bi kasnije postala unijatska, tj. prihvatila rimskog papu. Glavni cilj je bio potiskivanje uticaja pravoslavne Rusije.
Danas su Austrija i Nemačka i same ugrožene imigracijom naroda koji se slabo uklapaju u evropske kulturne okvire i sve više shvataju da Srbi, kao i pre 300 godina, svojim položajem štite Evropu od najezde istočnjaka. Što reče jedan moj prijatelj iz Beča: "ne vole nas, ali Turke i Šiptare ne vole više".
Nažalost, Amerika se na dobrobit Evopljana uopšte ne obazire, a Rusiju i jedni i drugi opet doživljavaju kao pretnju. To za nas nije dobro. Potreban nam je dogovor sa Amerikom, a to sve naše vlasti u poslednjih 25 godina ne shvataju.
"Zelena transverzala" (naravno ne pod tim nazivom) je originalno austrijsko-nemačka ideja, sa ciljem da udalji Srbiju od mora, razdvoji Srbiju od Crne Gore i stvori "crnogorski narod", "crnogorski jezik", "crnogorsku pravoslavnu crkvu", koja bi kasnije postala unijatska, tj. prihvatila rimskog papu. Glavni cilj je bio potiskivanje uticaja pravoslavne Rusije.
Danas su Austrija i Nemačka i same ugrožene imigracijom naroda koji se slabo uklapaju u evropske kulturne okvire i sve više shvataju da Srbi, kao i pre 300 godina, svojim položajem štite Evropu od najezde istočnjaka. Što reče jedan moj prijatelj iz Beča: "ne vole nas, ali Turke i Šiptare ne vole više".

Nažalost, Amerika se na dobrobit Evopljana uopšte ne obazire, a Rusiju i jedni i drugi opet doživljavaju kao pretnju. To za nas nije dobro. Potreban nam je dogovor sa Amerikom, a to sve naše vlasti u poslednjih 25 godina ne shvataju.
Ђенерал Јанковић
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Potreban nam je jedan prsten za emergenciju,onaj koji su nacisti imali... 
Tuga,osvrnem se i mi 100,200 godina imamo iste teme:verski rat,mržnja,netolerancija,otimanje teritorija,ubijanje državnika,upad velikih sila da nas "smire",koškanja ko je čiji.Sve to se ponavlja ciklično.

Tuga,osvrnem se i mi 100,200 godina imamo iste teme:verski rat,mržnja,netolerancija,otimanje teritorija,ubijanje državnika,upad velikih sila da nas "smire",koškanja ko je čiji.Sve to se ponavlja ciklično.
srdjanyo napisao:Potreban nam je jedan prsten za emergenciju,onaj koji su nacisti imali...![]()
Šta ovde pokušavaš da kažeš?
veza albanaca i turaka nikad nije postojala. Turci nisu voleli albance ni za vreme osmanskog carstva jer su ih ubijali za plast ili neku mizeriju. Ulazak u tursku su dobili tek pre desetak godina... klementi i turci nikad nisu bili u ljubavi. Pre su udavali cerke za albance katolike nego turke muslimane, toliko o vezi po religiji. Albanci cene narod pa tek onda religiju.
Juzni sloveni su se podelili po religiji. Zaboravili da je jedna od osnovnih definicija naroda bas jezik...
Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
Juzni sloveni su se podelili po religiji. Zaboravili da je jedna od osnovnih definicija naroda bas jezik...
Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
Poslednja izmena od swemir u 25 Nov 2014, 09:17, izmenjeno 2 puta ukupno.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ja pretpostavljam da je samo otisao predaleko u metafori, ili se bar nadam, jer me alternativa sekira
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Rakhil,dobro si pretpostavio. 

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Predlažem da se batali ta vrlo teška tema. To je najgora moguća politika i ne treba nam ovde.
Posetite www.garaza.rs !
Apsolutno!
Naravno, nego na vedrije teme.
Ostalo je još štošta da se rasproda i smanji zemlja, ima tu za još 1-2 generacije mesta da ovako lepo živimo. Nema razloga za nerviranje.
Ostalo je još štošta da se rasproda i smanji zemlja, ima tu za još 1-2 generacije mesta da ovako lepo živimo. Nema razloga za nerviranje.
+101trojanac napisao:Predlažem da se batali ta vrlo teška tema. To je najgora moguća politika i ne treba nam ovde.