Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od maniaxxx »

milanns napisao: 17 Avg 2021, 12:20 To za slicnost sa Srbijom cujem cesto. Ali ne kapiram na sta se odnosi. Na nepostojanje drzave: obrazovnog, zdravstvenog sistema, pravosudja itd? Ili Na previse tajkuna, ono, bogacenje (i) sljama? Ili na prosto politicare idiote koji vode zemlju (ali po svetu i razvijenim zemljama ih imas koliko hoces). A ako su talibani migranti, i neki gradovi po Srbiji su preplavljeni njima.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vise manje sve to sto si napisao, talibani su Siptari, ovde jih ima na tone.

U Srbiji ima Slo mnogo bolji imidz nego stonsi zasluzuje, jer su neke stvari cak i gore nego u Srb, jedino prosecni standard jeste bolji, ali i to stagnira, tj realno pada
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ne znam, sitno sam bio u Sloveniji, ali mi deluje da nema ni blizu toliko nervoze, bahatosti, bezobrazluka, neljubaznosti kao u Srbiji. Nije ni u Srbiji tako crno na svakom koraku, čak su većina ok ljudi, ali ipak možeš da vidiš takve stvari maltene svakodnevno, počev od saobraćaja, đubreta, ponašanja na ulici... Za Hrvatsku nemam pojma, ali od Slovenije na gore počinju da te puštaju kad daš žmigavac, a ovde daju gas da ih slučajno ne "zajebeš" :)
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Ne znam sad u detalje kako je u Srb jer vec neko vreme nisam bio dole, niti sam dole duze vreme u komadu, ali nije sve sjajno u Slo, nije ni sve totalno crno, da ne bude zabune, ali ne ide na bolje, nego na gore, posebno zadnju godinu dve..
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Najvažnije je šta čovek i njegova izabranica :) očekuje i šta mu prija. Klima, okolina, sistem i na prvom mestu ljudi sa kojima ima kontakt. Posao i sistem su jako bitni, ali džaba ako je neka od ostalih segmenata zivota u negativi. Balans je jako teško naći, gde god.

PS: Evo kažu da na svakih 100 nezaposlenih dodje 104 otvorenih mesta (potraznja). I dalje je ogroman problem naći zaposlenog...

https://nos.nl/artikel/2394161-nederlan ... ip-voorbij

PS:Ja bi pobegao iz Holandije odmah ako bi mogao :)
milanns
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2012, 18:25

Post od milanns »

Pa sistem je najbitniji. Jos uvek kes mozes zaraditi svugde, pa i kod nas. Doduse, zavisi ko sta ocekuje, naravno. Ali to Dok nas ova tiha inflacija ne razvali. Ali ako sistem ni u Slo ne valja onda jbg. Mada ja mislim da maniaxx ipak nije bas svestan kako je ovde :)

programer
Reactions:
Pridružio se: 07 Apr 2017, 17:31

Post od programer »

@ljuba šta te sprečava?
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Šta i sve ostale :) Ne znam odakle ni da počnem:) Obaveze...... a i ozbiljni nedostatak energije za neku takvu operaciju...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

A gde bi išao da ti se može?
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Negde toplo i sunčano na prvom mestu, sa puno prostora i manje ljudi :) Mada sve je to privremeno, uvek posle određenog vremena svatis da nisi bas to Želeo:). Ovako nešto....

Korisnikov avatar
speedy stikis
Reactions:
Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27

Post od speedy stikis »

Ljubo

Sta su po tebi najveci problemi u NL ?

Ja bih najradije za AUS zapalio i krenuo sam istrazuje sta i kako, e onda je doslo ovo njesra sa koronom i onako su bili "zatvoreni" a tek sada je bas bas tesko.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

U Parizu uveli ogranicenje 30 po gradu, citam sada.

I kod mene ima na par vecih ulica.

Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Sestra kaže da se u njihovom Okabe TC u Parizu baš smanjio br kupaca jer ne mogu ući bez sanitarne tj covid pass-a.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Ma sto se tice automobila Amsterdam postaje nocna mora.... Valjda tako mora. I kod nas ce uvesti ogranicenje od 30km/h svuda. Plus pametni planeri resavaju problem zagusenost odredjenih delova grada tako sto sve vise zabranjuju automobile. To je jedna od stvari koja me bas jako nervira, ali sta ces. Sto se tice korona problema Amsterdam je idealan, posto ne postoje prakticno nikakva ogranicenja za sada, cak ni maske ne moraju da se nose. To je pozitivno, plus sada cifre i ne divljaju toliko.. Kako ce biti ko zna.... Oni se kao trude da ne pritiskaju previse (kao recimo Francuze ili Nemce), i taj sistem funkcionise sa manje ili vise problema :)
Poslednja izmena od ljuba u 30 Avg 2021, 13:18, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
speedy stikis
Reactions:
Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27

Post od speedy stikis »

ikac2000 napisao: 30 Avg 2021, 12:00 U Parizu uveli ogranicenje 30 po gradu, citam sada.

I kod mene ima na par vecih ulica.

Ja na bajsu lagane voznje vozim 30...

Uveli su i placanje parkinga za motore i prepolovili parking za motore...
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

milanns napisao: 17 Avg 2021, 13:26 Pa sistem je najbitniji. Jos uvek kes mozes zaraditi svugde, pa i kod nas. Doduse, zavisi ko sta ocekuje, naravno. Ali to Dok nas ova tiha inflacija ne razvali. Ali ako sistem ni u Slo ne valja onda jbg. Mada ja mislim da maniaxx ipak nije bas svestan kako je ovde :)

Na znam naravno u detalje kako je dole, ali vrlo dobro znam kako je ovde, posebno za zaposlene u privredi i bez politickih ambicija.

S tim, da realno materijalno i ne mogu da se zalim ali sistem je katastrofa, posebno od 13.3.2020.
Odgovori