Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od nikaragva »

nije :kezo:
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Xepoj87 napisao: Ako se ne varam, i kod nas zavrsio rusku gimnaziju :)
Nije ni cudo sto je navukao fobiju :D
Ma kakva ruska gimnazija. :kezo: Svako ko je jednom odmarao u hotelu sa Rusima, odigrao neku online igricu ili ih upoznao malo bolje (a ovde ih ima dosta), moze da skapira. Lako je nasim rusofilima kad Rusa u zivotu nisu videli. :D

Tapatalk post.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Svakom ko voli Rusiju bih omogucio da radi sa njima ili nedajboze za njih par meseci. Toliko.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Svakakvih ima tamo kao i ovde, kao svugde. I mi se poprilično loše kotiramo s obzirom na PR naše dijaspore. Nije ni kod njih ništa drugačija situacija, a ima ih 30x više.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ne volim Rusiju ali nemam razloga ni da je mrzim što sa amerima nije slučaj.

Nidžo... misliš na dijasporu u Holandiji?
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Gde je bila...
https://www.youtube.com/watch?v=trHecgD7H_o
Obavezno otići na 22.10 min :)
Poslednja izmena od jaksa u 26 Nov 2014, 13:17, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Rakhil napisao:Svakom ko voli Rusiju bih omogucio da radi sa njima ili nedajboze za njih par meseci. Toliko.
Licno imam odlicnu saradnju sa rusima.

Klijent u firmi ima jednog rusa. Pokazao se kao najbolji covek tamo, a i radnik :)
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Rakhil napisao:Svakom ko voli Rusiju bih omogucio da radi sa njima ili nedajboze za njih par meseci. Toliko.
I, šta bi zaključili?
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Zakljucili bi da je bolje pobeci glavom bez obzira nego raditi sa Rusima. :D
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Zakljucili bi da su idioti. Slazem sa Rakhil-om, ne treba da radi sa njima vec da radi ZA NJIH i da zivi u njihovom okruzenju. Posle 3 meseca bi shvatio zasto nikada ne bi pozeleo da bude pod uticajem Rusije. Sve tekovine civilizacijskog ponasanja bi shvatio kao 10 novih zapovesti.
Meni je, doduse, slabo paljenje pa mi je trebalo 3,5 godine :) Salim se, ja nemam nadredjene Ruse i Beloruse, meni je sef u UK i disciplinski ovde ali je Australijanac, jer sam rekao prvi dan kada mi postave za sefa Rusa ili Belorusa ja dajem otkaz.
Ako ste mislili da su nasi fakluteti losi i da izbacuju nestrucan kadar ( u smislu snalazenja, i sticanja potrebnog iskustva za samostalno obavljanje posla), ovoga ovde se niste nagledali. Imamo par momaka koji su se skolovali na stranim univerzitetima, potpuno drugaciji nacin razmisljanja i ono sto ne znaju nauce, improvizuju, snadju se. Toliko ogranicenih ljudi kojima mozak sluzi da umeju da razlikuju vodku od nitro razredjivaca, ja nisam sreo na tako malom prostoru.
Neka se Rusofili ne nadju uvredjeni ovo je moje misljenje, bazirano na 3,5 godine zivota medju njima. Dosao sam kao neko ko ne zna nista o tom okruzenju i sa pricama roditelja i prijatelja kako su to nasa slovenska braca. Neka hvala, ovde ko moze da zivi je teski mazohista. Ja cu odavde otici sa dijagnozom. Nasi ljudi koji su dosli ovde i dizu u nebesa Rusiju su zanatlije koji su placeni dobro jer su estetika i postovanje dogovora spansko selo za lokalce. Zato i mogu da zarade, ne zato sto ih vole, a uz put zenske su lake a ne moraju da menjaju ponasanje tj anarhija kao i u Srbiji. Ljudi sa faklutetima uglavnom odlaze za dobre pare, ali cim pokupe koliko im treba beze nazad ili neka druga drzava, ili im odgovaraju one dve poslednje stavke iz predhodne recenice.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Namerno sam pitao jer u familiji imam potpuno suprotan primer od onoga što ovde pišete :)

Btw, jel si ti na kraju baš u Rusiji ili?
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Po tvojoj prici tamo je isto kao i ovde onda :kezo:

Ali ko rusima onda pravi one rakete, kad idu na takve lose fakultete? :kezo:

Salu na stranu, ovaj sto radi sa nama je uber programer.
Zavrsio je 90ih Государственный морской технический университет в Санкт-Петербурге.

Jel to losa skola?
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Moja poslovna iskustva sa Rusima direktno i firmama kojima upravlja ruski kapital su katastrofa. Evo, nikaragva misli suprotno, podrazumeva se da ima razlicitih iskustava i misljenja. Ja kazem da svakome ko ima emocije prema Rusima treba omoguciti da dodje u neposredan kontakt sa njima, pozeljno na poslovnom nivou. Redefinisali bi pojam neoliberalnog-ovakvogonakvog-nehumanosurovog kapitalizma ocas posla.

I dalje tvrdim da je bilo-koja-zemlja-ili-narod-filija losa, a da je rusofilija uglavnom i patoloska pojava pride, u rangu sa divljenjem Gadafiju, Kim Dzongovima i slicno.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja sam Garažofil. :D
Posetite www.garaza.rs !
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

@Grujic, Tamo-amo. Ja sam u Rusiji i Belorusiji. 2 nedelje u Belorusiji pa 10 dana Moskva i tako u krug........ Pokrivam dve drzave. Bila je prica o pogonu u Ukrajni i radio sam na projektu ali su zbog lose situacije tamo, odustali. Sreca po mene :)

@Nikaragva, ne pogresno si razumeo, nisu oni neznalice vec nesposobni da koriste mozak. Imas problem, trebas da ga resis. Ako ne ide na jedan nacin, ti probas na drugi, treci, cetvrti. Oni ako naidju na prepreku kod prvog tu staju i cute dok ih ne poguras pa ti tek onda kazu e tu je problem......a sto nisi pokusao da resis drugacije, dobijes blago teleci pogled.
Odmah da ti kazem, IT je specificnost, programeri posebno. Nemoj da zaboras koliko veci broj ljudi zavrsi faklutete kod njih.
Ja kazem da svakome ko ima emocije prema Rusima treba omoguciti da dodje u neposredan kontakt sa njima, pozeljno na poslovnom nivou. Redefinisali bi pojam neoliberalnog-ovakvogonakvog-nehumanosurovog kapitalizma ocas posla.
Odmah bi ukapirali da je kapitalizam koji oni poznaju u EU (pa cak i USA) zlato za ovo sto je u po ex SSSR zemljama.

Potpis za ostatak posta.
Odgovori