Servis - Razno
Re: Servis - Razno
Cim spustim zadnji levi prozor 5 do 10 cm i kad predjem preko neke najmanje neravnine bas mi jako skripi taj prozor, kad spustim jos vise onda prestaje. Nije elektricno spustanje nego na rucku. Jel moguce to popraviti?
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Spusti ga 4 cm ili 11 cm 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Lancia Y 1.2.
Kumovi došli iz Norveške i koriste ovaj auto u Srbiji.
Pre nedelju dana palila joj se lampica akumulatora.Neki majstor iz Rumenke (ne zna mu ime)rešio joj to za 120 €.Razmišljam,verovatno je servisirao kompletan alternator, onda je to to.Juče mi se požalila da joj se sada upalila "check engine" lampica i da auto trza na dodavanje gasa.
Ona pozvala tog istog majstora, ovaj ko iz topa "pukla vam je glava motora,to je 500 €".Auto ceo košta 1000 €.Sad,nisu oni Norvežani, proverili su vodu,ulje,čak su pre par nedelja bili na moru sa tim autom.Auto ne troši ni vodu,ni ulje,biće da ih majstor šiša,tj.pokušava.
Odvezla je auto kod drugog majstora, ovaj danas bi trebalo da ga zakači za dijagnostiku.
Ja tipujem na kablove i svećice.Možda čak i na filtere goriva ili vazduha.
Šta vi mislite šta to može da bude?
Majstora šišača po NS i okolini ima poprilično.Vidim da se takav šljam nakotio, ne boje se ni Boga ni motki...
Sony Xperia Z3
Kumovi došli iz Norveške i koriste ovaj auto u Srbiji.
Pre nedelju dana palila joj se lampica akumulatora.Neki majstor iz Rumenke (ne zna mu ime)rešio joj to za 120 €.Razmišljam,verovatno je servisirao kompletan alternator, onda je to to.Juče mi se požalila da joj se sada upalila "check engine" lampica i da auto trza na dodavanje gasa.
Ona pozvala tog istog majstora, ovaj ko iz topa "pukla vam je glava motora,to je 500 €".Auto ceo košta 1000 €.Sad,nisu oni Norvežani, proverili su vodu,ulje,čak su pre par nedelja bili na moru sa tim autom.Auto ne troši ni vodu,ni ulje,biće da ih majstor šiša,tj.pokušava.
Odvezla je auto kod drugog majstora, ovaj danas bi trebalo da ga zakači za dijagnostiku.
Ja tipujem na kablove i svećice.Možda čak i na filtere goriva ili vazduha.
Šta vi mislite šta to može da bude?
Majstora šišača po NS i okolini ima poprilično.Vidim da se takav šljam nakotio, ne boje se ni Boga ni motki...
Sony Xperia Z3
Užas.
Najbolje da može da zna da je pukla glava napamet.
Pogotovo što je taj 1.2 poprilična raga.
Tapatalk
Najbolje da može da zna da je pukla glava napamet.
Pogotovo što je taj 1.2 poprilična raga.
Tapatalk
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Ma,mali NS, pročulo se da su u Norveškoj,čitaj beru pare po Oslu.
Ali da traži odmah 500 € za glavu,a ceo motor može da se kupi za 200€.Posle se pitamo što svi žele da su na vlasti u Srbiji...
Sony Xperia Z3
Ali da traži odmah 500 € za glavu,a ceo motor može da se kupi za 200€.Posle se pitamo što svi žele da su na vlasti u Srbiji...
Sony Xperia Z3
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ako je stvarno glava zveknula, onda je 100% taj majstor "zasluzan" za to.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Uspeo sam izolir trakom da olaksam zatvaranje vrata. Malo se omota oko one zakacke na koju naleze brava vrata, sad koliko ce trajati je pitanje.
Kada menjac pusta ulje jel pusta u toku rada/saltanja brzina ili i dok stoji auto? Kako je u vecini slucajeva sa tim problemom?
Neki menjaci imaju odusak na vrhu, pa nekad tu puste ulje.
Ostala uobicajena mesta su poluosovine.
TT
Ostala uobicajena mesta su poluosovine.
TT
On prosecno gubi 200gr godisnje, pa nisam hteo da skidam menjac sa majstorem zbog tako malog curenja. Sad je fora sto sam duplo vecu kilometrazu presao u 5 meseci od te sa kojom on izgubi 200gr godisnje, i sad pretpostavljam da su otisli 400-500gr od 2100-200 gr koliko ide ukupno. Imam masnu manzetnu koja ide prema menjacu na desnom tocku, vrlo moguce da je i do toga.
Kedi službeni 2015. nešto baguje na suvozačkom prozoru. Podigne se do gore pa se vrati za trećinu dole,neće da se zatvori normalno. Verovatno se utripuje da je naišao na prepreku. Pretpostavljam da bi neko skidanje kleme ili tako neki reset rešio stvar.
t
t
Samo jos jedno, jel da kompletno menjam antifriz koji stoji od decembra 2013 te iako je recimo on jos uvek upotrebljiv (provericu ga u decembru)? Ujedno tad i menjacko ulje da proverimo.
Ako je crveni-rozi g12 on se menja na 5 godina, a ako je plavi vreme mu je za zamenu.
TT
TT