Preporučeni AUTO-TESTOVI sa Interneta
Re: Preporučeni AUTO-TESTOVI sa Interneta
U jbt, kako je ruzan ovaj Passat.
Da li je moguce da su toliko lose dizajnirali auto, samo da bi imali vise mesta.
Elem, Passat jeste D segment, ali je takodje i family sedan, poput Mondea, Mazde 6 i slicnih, dosta vecih automobila od premium kompakta D segmenta, poput Lexusa is, C klase, Bmwa 3 i Audija a4.
Namena im je potpuno drugacija, kao i Superbu.
Passatu je poenta da ponudi dosta prostora i prakticnosti, kompaktima je da budu drivers car, a Superbu da bude entry level soferski auto.
Mozes ti misliti da jedan passat parira premiumima, ali se to veoma brzo vidi da nije tako.
Jednostavno nema dinamiku kompakta, niti mu je to poenta.
Da li je moguce da su toliko lose dizajnirali auto, samo da bi imali vise mesta.
Elem, Passat jeste D segment, ali je takodje i family sedan, poput Mondea, Mazde 6 i slicnih, dosta vecih automobila od premium kompakta D segmenta, poput Lexusa is, C klase, Bmwa 3 i Audija a4.
Namena im je potpuno drugacija, kao i Superbu.
Passatu je poenta da ponudi dosta prostora i prakticnosti, kompaktima je da budu drivers car, a Superbu da bude entry level soferski auto.
Mozes ti misliti da jedan passat parira premiumima, ali se to veoma brzo vidi da nije tako.
Jednostavno nema dinamiku kompakta, niti mu je to poenta.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Malo si pomešao klase, ameri imaju to family sedan (compact, midsize itd.) a IS, C klasa, 3 i A4 su compact executive sedan.
Superb može da prođe kao long compact executive sedan (compact executive autobus)
Superb može da prođe kao long compact executive sedan (compact executive autobus)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Ne kapiram sta sam tacno pobrkao?
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Pa klase, kod nas nema to family, executive ovo ono. Zato i dolazimo u situaciju da omladina pati za Audijima A4 + 

Boringly average, but also perfect for school run mums
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Dzifors je u pravu, jedno je segment, drugo je klasa, imas u ovom slucaju 2 klase u okviru segmenta 
Tako je npr. A4 entry level luxury car po americkoj klasifikaciji ili compact executive po britanskoj, dok je passat sa druge strane mid size car po americkoj, a large family car po britanskoj kategorizaciji.
Послато са GT-N7100

Tako je npr. A4 entry level luxury car po americkoj klasifikaciji ili compact executive po britanskoj, dok je passat sa druge strane mid size car po americkoj, a large family car po britanskoj kategorizaciji.
Послато са GT-N7100
http://en.wikipedia.org/wiki/Vehicle_size_class#Europe
Large Family car umesto family sedan ili Compact executive D segmenta, umesto premium compact, kao da je bitno, bitna je poenta, razgraniciti koji kojoj katagoriji pripada, a ne koji ces naziv upotrebiti
Large Family car umesto family sedan ili Compact executive D segmenta, umesto premium compact, kao da je bitno, bitna je poenta, razgraniciti koji kojoj katagoriji pripada, a ne koji ces naziv upotrebiti

- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Kako volim te nove termine poput "polupremijum"
Za 10 godina neko ce poceti da fura 3/5 premijum....misliiiim, dajte...
Nema polupremijum! Ili si premijum ili nisi, kakve su sad to nove klasifikacije?
Mada, Ivan i ja samo vec imali raspravu ove vrste na drugom mestu, znamo obojica sta ko misli i tu se ne slazemo.
Cena? Pogledaj Subaru, pogledaj Volvo. Onda proceni da li su jeftiniji od Passata.
Pogledaj sisteme bezbesnosti na Volvo-u, enterijer....Pa ja prvi koji do pre par godina bio ravnodusan prema Volvo-u, na sajmu kad sam seo u s60, otkinuo sam za tim enterijerom...posle sedao u mnooogo auta i nisam doziveo takav uzitak.
Znaci nema fanbojizma, znaci bas sam bio ono, laik za Volvo sto se kaze.
Subaru Outback takodje, ista prica.
Svaki Passat kad izadje ide ista prica...Premijum pa premijum...e do mojega je on premijum.
Enterijer kao malo bolja Octavia, ali bukvalno...a to je sramota (dizajnerski, kvalitet je sigurno ok).
B6 i B7 su imali cvrcaka koliko ti volja...svaki drugi-treci primerak ima neke cvrcke, nesto skripi, cvili...nema tu premijuma sta god ko mislio...bar za mene.
Premijum na globalnom nivou su BMW, Merc, Lexus i Audi. Ima ih jos (ali vaze toboze samo za USA trziste kao Acura, Infiniti itd).

Za 10 godina neko ce poceti da fura 3/5 premijum....misliiiim, dajte...
Nema polupremijum! Ili si premijum ili nisi, kakve su sad to nove klasifikacije?
Mada, Ivan i ja samo vec imali raspravu ove vrste na drugom mestu, znamo obojica sta ko misli i tu se ne slazemo.
Cena? Pogledaj Subaru, pogledaj Volvo. Onda proceni da li su jeftiniji od Passata.
Pogledaj sisteme bezbesnosti na Volvo-u, enterijer....Pa ja prvi koji do pre par godina bio ravnodusan prema Volvo-u, na sajmu kad sam seo u s60, otkinuo sam za tim enterijerom...posle sedao u mnooogo auta i nisam doziveo takav uzitak.
Znaci nema fanbojizma, znaci bas sam bio ono, laik za Volvo sto se kaze.
Subaru Outback takodje, ista prica.
Svaki Passat kad izadje ide ista prica...Premijum pa premijum...e do mojega je on premijum.
Enterijer kao malo bolja Octavia, ali bukvalno...a to je sramota (dizajnerski, kvalitet je sigurno ok).
B6 i B7 su imali cvrcaka koliko ti volja...svaki drugi-treci primerak ima neke cvrcke, nesto skripi, cvili...nema tu premijuma sta god ko mislio...bar za mene.
Premijum na globalnom nivou su BMW, Merc, Lexus i Audi. Ima ih jos (ali vaze toboze samo za USA trziste kao Acura, Infiniti itd).
Dobra sisa zlata vredi.
Acura je Honda
Tapatok za Vindovz

Tapatok za Vindovz
Porsche je premium kod VAG grupacije, ne Audi.
Laki 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
I kod Bmwa je Rolls Royce, a ne Bmw
Dakle, samo su Lexus i Mercedes od pomenutih, zaista premiumi 
Tapatok za Vindovz

Tapatok za Vindovz
Jok brkas, RR je ultra luksuzan, kao sto je Maybach bio kod Merca, kao sto je Bentley kod VAG, oni su posebna klasa, nad premium.Xepoj87 napisao:I kod Bmwa je Rolls Royce, a ne BmwDakle, samo su Lexus i Mercedes od pomenutih, zaista premiumi
Tapatok za Vindovz
Kakve veze ima luksuz sa premiumom? Pricamo koji je premium, a koji nije
Tapatok za Vindovz

Tapatok za Vindovz