Ja sam isao ovom skupljom varijantom. Odnosno isao sam redom, nisam kupio 9-36, bas zato sto sam kontao da to all in one sediste ne pruza neku preveliku udobnost za dete. Opet gomila ljudi uzima to sediste i resava pitanje sedista jednom kupovinom.
Guarana baci slike tog sedista, moj bebac je bas mali ali kad preraste jaje (jos koji mesec) i ja cu juriti nesto od 9-18 jeste prelazno resenje ali smatram da je udobnije nego neko od 9-36.
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Djole napisao:Guarana baci slike tog sedista, moj bebac je bas mali ali kad preraste jaje (jos koji mesec) i ja cu juriti nesto od 9-18 jeste prelazno resenje ali smatram da je udobnije nego neko od 9-36.
- Kontrolu korišćenja dečjih sedišta i pojaseva na zadnjem sedištu obavljaće policajci na motorima i presretači na autoputu, na naplatnim rampama, u blizini vrtića i škola. Takođe, na naplatnim rampama policajci će pešice prolaziti pored vozila u koloni i kontrolisati da li su mališani u dečjim sedištima i vezani. Kazna za nevezano dete u vozilu iznosi 10.000 dinara i snosi je vozač. To će biti kontinuirana akcija, a ne kratkoročna - naglašavaju u saobraćajnoj policiji.
Opet otimanje para u najavi.
Da se razumemo, ja sam za žestoko kažnjavanje svega u vezi dece....ali ako im je cilj bezbednost dece, onda se to radi drugačije.
Ali kad vidiš ko su likovi koji vode MUP zadnjih 20godina, ko su likovi koji se ne skidaju sa TV-a povodom priče o bezbjednosti saobraćaja itd. Život ti se smuči.
Što je otimanje? Meni ne mogu da uzmu ni dinara, kao ni onima sa kojima se družim, jer bukvalno svi vezuju decu i voze u sedištima. Ako će posle ovoga barem par procenata vozača početi da prevozi decu onako kako bi trebalo, akcija je postigla neki uspeh.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Otimanje je jer cilj nije povećanje bezbednosti nego je cilj punjenje budžeta.
Povećanje nivoa bezbednosti se podiže prvo edukacijom,a tek zatim represijom i kaznama.
Ovde je dodatna stvar što se za povećanje bezbednosti treba dodatno uložiti novac u nešto što nije standardna oprema u autu. Tu je država mogla da se odrekne par miliona eura i subvencioniše kupovinu auto sedišta ali ne onako kao što su bili radili onu promociju sa Borkovićem.
member napisao: 07 Jun 2018, 19:55
Otimanje je jer cilj nije povećanje bezbednosti nego je cilj punjenje budžeta.
Povećanje nivoa bezbednosti se podiže prvo edukacijom,a tek zatim represijom i kaznama.
Ovde je dodatna stvar što se za povećanje bezbednosti treba dodatno uložiti novac u nešto što nije standardna oprema u autu. Tu je država mogla da se odrekne par miliona eura i subvencioniše kupovinu auto sedišta ali ne onako kao što su bili radili onu promociju sa Borkovićem.
Izvini, ali ako ti u 21 veku nije jasno, da mora dete biti vezano i primernom sedištu onda si ili tek izašao izpod kamena ili se ti jebe. Tako da ovde edukacija nema veze, iako se inače slažem sa tobom, da represije ne treba niti ne sme da bude prvi korak ( a prečesto jeste ), ali u ovom primeru ponoviti ču da je kazna premala. I ako se jedan dečiji život spasi ovom akciji vredela je.
Slažem se. Svaki napredak u smeru poboljšanja je veliki. Dečiji životi su u pitanju. Ma dovoljno je svako jutro da prošetaju ispred škola i obdaništa. Šta sve čovek može da vidi, pogotovo u prigradskim naseljima, katastrofa.