Opšta tema o gorivu - cene, kvalitet itd.

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Opšta tema o gorivu - cene, kvalitet itd.

Post od NexT »

Jutros sam bas obratio paznju, +1, voznja do aerodroma bez stajanja, na auto-putu 90km/h, pred ulazak na parking je bio na oko 80ak stepeni, mozda neki preko...

Nama kad je otisao termostat nije ni hteo da dize temp preko 70 :kezo:

Vratila mi se potrosnja na 6.2 sa duzim relacijama...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Evo,jutros sam bas gledao...

Slika Slika

Slika Slika
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Al tebi treba 20 minuta za ta 4km, a ja za 6 min predjem 10... I prosek mi duplo nizi :kezo:
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Vise ne kupujemo gorivo za Getza na OMV pumpi.

Svaki put sve manje i manje prelezim, za iste pare. I vise mi se smucilo i resio sam da isprobam onu pumpu iznad Komnenovica na Bogosloviji, cini mi se Eko.

Za sad su rezultati pozitivni, auto je zivlji, a potrosnja se malo stabilizovala.
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ja mislim da deceniju nisam sipao na OMV, još otkad sam vozio juga. Potrošnja je bila poprilično veća nego na drugim pumpama. Ili je gorivo lošije, ili ga manje sipaju, treće nema. Bezolovni sam sipao na Elpu, a dizel poslednjih nekoliko godina isključivo Mol.

Inače, potrošnja mi je pala za gotovo 20% od pre neki dan. Ne znam šta se desilo sa autom. Jesam nasuo novu turu goriva na Mol u subotu, ali nije se odmah pokazalo. Sada na magistralnim deonicama normalno na bordu stoje vrednosti oko 4l trenutne potrošnje, što mi je gotovo neverovatno - do sad je teško spuštala ispod 5, kako god sam vozio.

Nemam objašnjenje, sem da se je možda ECU sam sebe naučio nekim novim parametrima, ili je neki senzor počeo da radi kako treba , a nije do sad. Sudeći po kazaljci, prećiću dosta više nego što je normalno po točenju, a prvi put mi posle skoro 300 pređenih km i dalje stoji autonomija od preko 1000.

Ako neko ima neko pametno objašnjenje, baš me zanima. Čudno na ovu hladnoću, zar ne?

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Opšta tema o gorivu - cene, kvalitet itd.

Post od Saša »

A možda se i kazaljka (ili plovak) malo zaglavila na ovu hladnoću... :)

p.s. I ja se tako nekad ponadam da ću oboriti "rekord", pređem 400 i nešto km, svetli i dalje poslednja zelena lampica, crvena se nije još ni upalila, kad se samo odjednom ugasi ta poslednja, upali crvena, pređem još koji kilometar i... pištanje. A trebalo bi da i na crvenoj pređem bar 50-tak km. Neće da ide na vazduh, samo se zaglavilo na čas, a ja se ponadao... :)

Tapatalk
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

bane valjevo napisao:Svaki put sve manje i manje prelezim, za iste pare. I vise mi se smucilo i resio sam da isprobam onu pumpu iznad Komnenovica na Bogosloviji, cini mi se Eko.

Za sad su rezultati pozitivni, auto je zivlji, a potrosnja se malo stabilizovala.
Ne znam sta si tamo mogao da sipas posto nemaju Evro BMB. Imaju djubre BMB i BMB 98.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Pa ono sto sam uvek sipao u Getza, BMB 95... Pretpostavicu da je to kod tebe djubre BMB, odn da si na njega mislio... :)

A u Grande-a vec dugo vremena sipamo ED iskljucivo na Mol pumpi, i zaista smo zadovoljni...

U svakom slucaju OMV pumpe vise nikada...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja isto na Bogosloviji na Eko pumpi vec duze vreme tocim ED i nisam primetio da mu nesto fali...
Do tada sam tocio na Mol-u,ali ove guzve oko rekonstruisanja Pancevca su me naterale da se prebacim na EKO i njihov ED sa "Avio" filterima...
Eko mi je na 200m od kuce,Mol mi je na preko 1km...
Sta znam,nisam primetio neku razliku...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Одг: Opšta tema o gorivu - cene, kvalitet itd.

Post od sebekkg »

Pa jedino da radis merenje od cepa do cepa pa da vidis ima li razlike. Ovako gradska voznja.stani kreni jos mrazevi. Ne moze bord bas biti previse merodavan.

Send from my GT-N7000 using tapatalk 2
Slika
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Da li neko zna da li negde u Beogradu postoji NOVA NIS pumpa, znaci ne da su je ulepsali samo spolja nego da ima i nove tankove? Ja znam za jednu na 300m od mog stana ali je automatska pa ne mogu da sipam do cepa kao sto volim jednog mesecno.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

A zasto bi trebalo da budu novi tankovi ?
Njihov radni vek se meri decenijama, druga stvar je periodicna kontrola, ciscenje i ostalo sto spada u odrzavanje (kao i svake opreme) po nekoj proceduri.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Danas sam na MOL-u kod Plavog mosta pod istim uslovima kao i svakog meseca sipao cak 2,5 litra manje, odnosno toliko je stalo do cepa.
Vrlo sumnjivo. Obicno pred to "do cepa" sipanje pustim da se upali lapmica i odmah odem na pumpu, sada sam i vozio par km sa zutom i nasuo 42,5 litara a uglavnom u takvoj situaciji nabijem 45 (najvise sto sam ikada uspeo da sipam iako je deklarisano da ima 53l kapacitet). Prethodno sam sipao na EKO na primer ali vec duze vreme sipam 45l jednom mesecno.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

dragan napisao:ja sam poslednjih nekoliko sipanja bio na omv-u u j. gagarina, racunao sam da je pumpa renovirana pre neki mesec pa da su isprali i rezervoare...
odstupanje borda mi je bilo 4-5 posto, trosio je manje nego sto bord pokazuje.
juce sam nasuo pun na mol-u u sr. mitrovici i stalo je okruglo 10 posto manje nego po bordu...
mislim da povecanje ili smanjenje potrosnje ima mnogo veze sa stelovanjem pumpi nego sa samim kvalitetom goriva...
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Aparati na pumpama se baždare jednom godišnje(kod nekih dvaputa , na prelazima leto-zima i zima-leto) . Uvek se ide u korist pumpe ali se zna dokle se ide iako zakon kaže da može više. ;) Baždarenja više ne vrše državne institucije već privatne akreditovane laboratorije a Inspektorat nadgleda. verujte mi, niko neće da napravi da aparat krade 1% jer kazne za laboratorije su ogromne i gube licencu, čije je dobijanje koštalo i preko 50000 evra :)
Druga su stvar načini krađe tipa nastavio da toči i nije resetovao merač,naknadna ugradnja "uređaja za krađu" itd...
Odgovori