Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od methane.master »

Danas svaki put kada se dohvatim da napišem par reči o filiji/fobiji na kraju odustnem. :kezo:

Nego ovaj momenat mi je promakao, a daje jedan od odgovora na naslov teme. :djavo:

Slika
Širim haos!
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Dusan
I koliko su dobile te stranke na izborima? Koliko imaju poslanika? Nijednog. Jel postoji neki masovan pokret koji u ime rusofilstva može da izvede na ulice veliki broj ljudi? Nema. Koliko i koliko značajni mediji podržasvaju učlanjenje u EU, a koji mediji i koliko njih se tome protive? Svi značajni mediji su za EU, a protiv puta u EU su mediji koji spadaju u medijsku gerilu.

Izgleda da tebi smeta što uopšte postoje neki ljudi koji tako misle. Jbg ga, nema ih mnogo, ali neki mora da postoje. Moraju se tolerisati. Moraš da se zadovoljiš da trenutno u Srbiji vlada garnitura koja je 90% "peščanik". Ne može baš 100%, ali možda ko zna... ;)

Nema (masovnog) rusofilstva kod nas, nego se o tome trubi preventivno da do toga ne bi došlo. Kako Rusi naprave ovde neki afirmativni potez za njih, eto uigrane baražne vatre preko medija i političara koji ponavljaju priče o "rusofilstvu", "ruskoj čizmi", "prljavom ruskom novcu", "skupom ruskom novcu", "kako ćemo biti ruska gubernija", podsećanje "kako su nas Rusi prodali tad i tad..."...i tako redom. To je legitimna politička borba, ali je treba biti svestan, a ne primati se zdravo za gotovo na jednu ili drugu stranu. To ne znači ni da treba držati veštačku ekvidistancu.

Putinu se dive i ne samo ovde, zato što u oslabljenoj konkurenciji ovih mediokriteta što vode druge zemlje on odskače, pa ispada baja.

Uvođenje sankcija je samo jedna vrsta takvog pritiska i nema nikakve veze sa rusofilstvom, niti bi time pokazali da smo veći "evropljani".
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Starce, znas li koliko je ljudi glasalo zbirno za Tomu Nikolica, Ivicu Dacica, Velju Ilica, Palmu...Oni kao nisu rusofili? Ovo za 90% Pescanik je cak i od tebe previse, mrzi me dalje.

Svakako postoji neka kolicina hardkor rusofila i njih je malo. Vecina ljudi fura neku tihu rusofiliju u smislu da simpatisu relaciju slovenska pravoslavna braca - oslobodioci - jebo Putin kevu Amerima. Da nekom trazis ozbiljnu analizu ne bi umeo da ti je da. Sa delom o opsednutosti kultom vodje se potpuno slazem, to je nacionalno blago Srbije.

Imao sam prilike videti i ponekog amerofila, retki su, ali jebitacni - dok su mi rusofili prosto glupaci na koje prevrnes ocima i odjebes u pravcu lepsih iskustava, ovi drugi bude zelju da ih samaras dok se ne rasplacu. Numem objasniti.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Starce, ko hoce da vidi, vidi. Ko nece, pravi se da ne vidi.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Ovo za "90% peščanik" ne preterujem nimalo...izvini ako je 80 ;) ...Ideje koje zastupaju oni kao paradigma nečega što stoji protiv rusofilstva se sprovode i na Zapadu su zadovoljni. Naravno, da neće da isijavaju to zadovoljstvo non stop. Pa, zbog toga i nema LDP, pa i DS. Naprednjaci su im "uzeli" politiku, a ovi ne umeju da osmisle novu. Sve poteze Vučića bi Čeda potpisao...možda bi na nekima bio čak i manje snishodljiv. A Čeda je jedini bio prihvatljiv (u najvećem delu, iako su nekada i njega kritikovali) za to što zovemo "peščanik", a koji takođe nisu dominantan deo društva, kao što nisu ni neki rusofili, ali je sada daleko uticajniji u praksi, nego što su "evroskeptici", "rusofili", itd...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Dusan napisao:Starce, ko hoce da vidi, vidi. Ko nece, pravi se da ne vidi.
U našoj razmeni postova sam se koristio argumetima koji mislim da stoje i pisao sam tako. Nisma pisao lično, nego sma komentarisao tvoje stavove. Na moja argumente nisam dobio kontra argumente, odgovore i komentare nego hladno odbijanje.

Što se tiče ko vidi, a ko ne vidi - dozvoli da sa svojih 44 godine, diplomom političkih nauka, aktivnim baljenjem politikom i društvenim prilikama i to što živim u Srbiji 24h, vidim ako ne više, ono bar isto tako dobro kao ti. Jel fer?
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Manite se imena politicara i stranaka. To ostavite za druge forume.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

CENZURAAAA :thumbdown: Uaaaa uprava! Pvaćenici pvemijeva, pvodane duše. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

To sto ti nazivas Pescanik je daleko od dominantnog dela drustva, i daleko od ozbiljnog uticaja. Drugo, i bitnije, Pescanik ili pescanik ili "pescanik" (nebitno) ne podrazumeva samo otpor Rusiji i kontru svemu ruskom, i nije ni h od homogenog, sto bi bio preduslov za organizovano i usmereno delovanje ovamo ili onamo.
Ja pricam o opstem drustvenom stavu, gde nisam ni daleko od tvog vidjenja potpunog nedostatka stava - ljudi se hvataju za prizemne i plitke ideje kao sto su USA bad Putin good. Broj evroskeptika nije olicen u tome sto vlast trenutno prica sve najbolje o EU, jer su isti oni bili najgori fasisticki sljam u skorijoj proslosti. Ni drzavna politika nije pro EU kad je to samo na recima, a u praksi se bori da ostane u svojoj zabokrecini. For the record, ja o EU nemam lepo misljenje, niti idealizujem zapad u globalu, ali znam gde je bolje i gde da trazim primere dobre prakse, a to nikako nije Rusija.
Vojna parada kad joj nije vreme, vodje bajkera na pocasnoj tribini, bilbordi zahvalnice...meni nekako indikativno
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

I orden!!! :mrgreen:
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

...Peščanik nije dominatan, ali mislim da je vrlo uticajan. Pre je bio uticajan kao bitan kanal komunkacije sa Zapadom, kao opozicioni medij, sada je uticajan i na mainstream politiku (politika koja se sprovodi, nezavisno od garniture koja je sprovodi).

...Broj evroskeptika je sigurno daleko veći nego što to pokazuje situacija u parlamentu. Tu ideju ovde nema ko da kanališe na pravi način (za evroskeptike). Inače, bio bi normalno da i takve stranke budu zastupljene...

...Stvarno ne vidim da se sada vodi neka "lažna pro EU" politika. To je moglo da se govori dok je Koštunica bio na vlasti. Za sve kasnije ne. Sve institucije rade na usaglašavanju za pregovore, pregovarački tim intezivno radi. Sva sporost koaj dolazi od nas nije namerna i voljna, nego sistemska. To što nam se uvaljuju koske kao prve teme u pregovaranju nije naša krivica, ne delegiramo mi te teme koje će nas usporavati. Mi moramo da budemo svesni da mi nećemo biti primljeni u EU dok Kosovo ne bude kandidat i mi moramo da čekamo Kosovo da bismo u isto vreme ušli. Dotle ko živ ko mrtav.

...Vojna parada je američka smicalica, dobro odigrana i slojevita. Jedan od rezultata je da se pojača anti rusko raspoloženje kod ljudi koji ionako nisu za Ruse.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Zaintrigiran sam sa zadnje dve recenice - obrazlozices, pretpostavljam?
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Obrazložio sam već u ovoj istoj temi. S Pajom sam o tome malo diskutovao. I posle tog mog obrazloženja, još čvršće to smatram, s obzirom na reakcije zapada (mediji i mabasadori) na paradu, ponašanje Putina tokom posete i rezultate Putinove posete.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Evo sad sam trazio po temi i ne mogu da nadjem. Nasao sam par postova u temi o Beogradu, koji mi ne govore mnogo, da li si na njih mislio?
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Izvini, ne u ovoj temi, nego u temi "Beograd".
Odgovori