Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Rakhil »

Tanko mi je to, ne zameri
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ma kakvi, sve ok ;)
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

starac vujadin napisao:
Dusan napisao:Starce, ko hoce da vidi, vidi. Ko nece, pravi se da ne vidi.
U našoj razmeni postova sam se koristio argumetima koji mislim da stoje i pisao sam tako. Nisma pisao lično, nego sma komentarisao tvoje stavove. Na moja argumente nisam dobio kontra argumente, odgovore i komentare nego hladno odbijanje.

Što se tiče ko vidi, a ko ne vidi - dozvoli da sa svojih 44 godine, diplomom političkih nauka, aktivnim baljenjem politikom i društvenim prilikama i to što živim u Srbiji 24h, vidim ako ne više, ono bar isto tako dobro kao ti. Jel fer?
Izvinjavam se, bio sam u zurbi krenuo da pisem pa morao da prestanem, ali i dalje mislim da mnogi izbegavaju da vide stvare kakve jesu.

Pokusavam da se odvojim od politicke strane price i da predjem na onu koja me intrigira, a to je veliki broj ljudi i stav prema ''Braci'' i njihovom vodji.
Reci mi samo kada bi sutra sproveli istrazivanje na temu ko su nam ''prijatelji'', politicki i vojni parteri i ostalo, koliko bi Rusi imali procenata?
Rakhil napisao:...ja o EU nemam lepo misljenje, niti idealizujem zapad u globalu, ali znam gde je bolje i gde da trazim primere dobre prakse, a to nikako nije Rusija.
Jako lepo receno. Apsolutno se slazem da je svaki vid idealizacije bilo koje nacije ili jos gore licnosti los.

Cesto tako pitam nekoga, a sto bas Putin, Rusija, sta je tu toliko dobro. Odgovor posle par sekundi i zbudnjenog pogleda, ''pa on se suprotstavlja Amerima''. WTF?!
Kao sto sam rekao, meni je ta opsta prica ''Nas i Rusa 300 miliona'' fascinantna i malo me nervira sto nasi ljudi idealiziju tipove kao sto su Putin, Gadafi i ostala ekipa, a nemaju ni najblizi pojam sta ti ljudi rade sopstvenom narodu. Kao da se Milosevic nikada nije desio.

Inace Starce, kada pricas o medijima, toliko masis da je to neverovatno. Mislim da ne prodje ni JEDAN dan a da nema teksta o Putinu ili Rusiji. Barem Blic ili B92.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Dusan napisao:Cesto tako pitam nekoga, a sto bas Putin, Rusija, sta je tu toliko dobro. Odgovor posle par sekundi i zbudnjenog pogleda, ''pa on se suprotstavlja Amerima''. WTF?!
Ovo je totalno gej, Dusan citira mene pa ja sad njega, serdare-vojvodo :kuku: ali bitan mi je bas ovaj deo jer o njemu stalno pricam: NEMA LJUBAVI prema Rusiji, to je (u najvecem broju slucajeva) proizvod mrznje prema zapadu! Znam par ljudi koji zaista gotive Rusiju na kulturno-istorijskom nivou i njima se opsti diskurs gadi vise nego meni. U Knez Mihajlovoj ima onih standova gde se valja sitna roba za turiste - najvise izlozenih majica su Putin, Putin sa nekom doskocicom zapadu, Rusija Srbija braca ludilo, Djeneral Mladic...Knez Mihajlova, pa jebem ti sunce u dupe, i kud ces onda direktnije od toga? Gde u normalnom svetu mozes da kupis majicu sa Obamom kao pozitivnim likom nasred epicentra grada? E, o tome ja pricam...
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

Slika

:kuku: bas me zanima koji genije je zaduzen u vladi za promociju Srbije
:srbin:
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Upoznao ih licno vecinu. Da mi fali ekipa za basket i da su slobodni, otisao bih da vozim bicikl.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Kakvi idioti. Ovo je skoro ravno kupovini ostrva Srbija u Second Lifeu. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Rakhil napisao:Upoznao ih licno vecinu. Da mi fali ekipa za basket i da su slobodni, otisao bih da vozim bicikl.
Da mi dete spava sad bih ga probudio koliko vrištim od smeha.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Pokusavam da se odvojim od politicke strane price i da predjem na onu koja me intrigira, a to je veliki broj ljudi i stav prema ''Braci'' i njihovom vodji.
Reci mi samo kada bi sutra sproveli istrazivanje na temu ko su nam ''prijatelji'', politicki i vojni parteri i ostalo, koliko bi Rusi imali procenata?
Stvar je u tome što ne možeš da se odvojiš u tome od politike. Ako gledaš samo naj segment koji tebe intrigira (podržavaš ga ili ga ne podržavaš) nećeš imati jasnu sliku.

Ja sam tebi uputio par pitanja, ne dobih odgovor, niti si sporio bilo šta što si rekao. Nema veze. Nemam problem da ti odgovorim, niti je to teško. Postavio si pitanje na koje i sma znaš odgovor jer su takva istraživanja redovna. Rusi su tu uvek visoko plasirani što je i normalno. Rusi nam nisu sproveli sankcije, nisu nas bombardovali, ne smatraju nas lošim momcima, od njih smo ipak dobili poneku šargarepu, ne samo batinu. Zapad je uglavnom radio suprotno, tako da kada rezultat ne bi bio takav to bi bio čist mazohizam. Narod tu reaguje potpuno logično. Ali, to što pokušavaš da pokažeš nema mnogo veze sa rusofilstvom i obožavanju Rusa, Putina...a nema veze ni sa aktuelnom politikom koja sprovodi proevropsku politiku. Ta istraživanja govore o simpatijama i naravno da su ovde simpatije na ruskoj strani. Da se na ovom forumu sporvede anketa šta msilite o Alfa Romeu pobrala bi simpatije, ali to ne znači da bi je ljudi vozili. E, sad nije valjda da ti smeta i to što ljudi imaju simpatije prema Rusima?
Inače, vrlo je interesatno u sličnim istraživanjima to što Rusi nas ne drže u prvom krugu prijatelja. Meni nije iznenađujuće s obzurim na istoriju naših odnosa, ali jeste interesantno.

Što se tiče medija koje si naveo, nis mogao pogrešnije primere da nabrojiš. Uređivačka politika Blica je dosledno antiruska, antiklerikalna, za EU, a posebno za Nemce i Austrijance. B92 isto tako...nekada je tu američki uticaj bio jak. Sve je tu jasno s obzirom ko je vlansik oba medija. Od mainstream medija jedino Večernje novosti guraju pomalo evroskeptičnu i prorusku priču, ali samo dok to ne ugrožava politiku Vlade Srbije i na RTS se kada to državnoj politici odgovara može čuti afirmativan stav o Rusiji i ruskoj politici. Iak, sve je to daleko manje od promovisanja EU. Ovo pišem objektivno, nemam ja nikav negativan ili potivan stav što su oni ovakvi ili onakvi. TO je samo konstatacija.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Ne znam na koja pitanja mislis. Na procente proruskih stranaka na izborima?

Inace si u pravu. Ne moze se tako odvojiti od politike. Onda pitam tebe, jel mislis da je veza kakva se namece sa Rusijom dobra?
Sustina cele price je, da ne razumem kako ljudi ne sabiraju dva i dva i ne shvataju kakva je situacija u Rusiji (o tome bi mogli do sutra) i da nam to parterstvo ne moze doneti nista dobro. Naravno mislim da treba imati dobro odnose, ali zaludjivati se da oni nama misle dobro i da zastupaju i 1% naseg interesa je smijurija.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Kako to mislis ne moze doneti nista dobro ?
Nisam se uopste upustao u istrazivanje toga,tako da ne bih sad da lupam, ali koliko znam ogromna kolicina poljoprivrednih proizvoda se izvozi u Rusiju i moglo bi jos vise da ima.
Siguran sam da je i sa drugim granama slicno
Poslednja izmena od stefanan u 27 Nov 2014, 00:12, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Svako partnerstvo nam može doneti nešto dobro. Tako i sa Rusima, ali i s drugima. No, kao što rekoh na početku - nemaš šta da se brineš - ako naš narod i ne zna (a po rezultatima izbora ne bih rekao), naša vlada zna da sabira 2 i 2 i vodi nas ka EU. Pišeš kao da se ovde vodi neka druga politika, a ne ona koja se sprovodi već najmanje 6 godina. Jedino ako bi ti još nešto oštrije sa Rusima? Sankcije? Da nacionalizujemo NIS? Da zabranimo da se iskazuji simpatuje prema Rusima?
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp

Post od pavle »

Rusima bar mozemo da zahvalimo sto nikada nisu pricali nista lose o nama i sto nas nisu ubijali ili etnicki cistili kroz istoriju...
Ne kazem da u nekim istorijskim momentima nisu mogli vise da nam pomognu, ali nam nikada nisu ni naudili...
Ovo sto sam napisao za pomoc od strane Rusije sa istorijskog aspekta, je opet diskutabilnog karaktera.
Da uzmemo primer u kakvom je stanju bila Rusija za vreme bombardovanja 99. godine, a u kakvom je sada stanju...
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

stefanan napisao:Kako to mislis ne moze doneti nista dobro ?
Nisam se uopste upustao u istrazivanje toga,tako da ne bih sad da lupam, ali koliko znam ogromna kolicina poljoprivrednih proizvoda se izvozi u Rusiju i moglo bi jos vise da ima.
Siguran sam da je i sa drugim granama slicno
Daleko od toga da se iskreno vodi politika koja vodi ka EU. Glavnim finansijerima vladajuce strukture, sadasnje i prosle to nikako ne odgovara.

Nemam nista protiv Rusa. Imam protiv tog fanatizma, verovanja u neka mitska prijateljstva i sve ostalo sto to prati. Kada kazem ne moze doneti nista dobro, mislim na to da Rusija ne moze sama sebi da pomogne, a mi ocekujemo da pomogne nama. Naravno da treba imati dobre odnose i razvijati trgovinu, ali samo bez iluzija. Ne postoje narodi ''prijatelji''. Svako gleda svoj interes i to je skroz normalno. Niti nas zapad voli niti Rusi, ali mi zivimo u tom nekom oblaku i dobro nam je.

@pavle

To sto nama nije donela ne znaci da nije drugima. Pitaj Poljake, Madjare, Svabe i sve ostale. To sto ne ratuje kao Amerika, znaci da jednostavno trenutno nije u takvoj poziciji.
Odgovori