Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Re: Ne brže od života!

Post od HKS »

Kako je Volvo zavrsio svoje?

Послато са m2 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Verovatno misli da je odradio šta je trebao, mada je moguće i da napolju ovakav auto više ne može da prođe tehnički. :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

https://www.youtube.com/watch?v=ebZPwOZTyvo
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

kragujevac napisao:Volvo je završio svoje, ali bogami ni busu nije baš svejedno.
Šta je ovo bilo? Nadam se da nisi bio u autu.
Nusam, a i da jesam, svejedno bi bilo :mrgreen: volvo je super prosao.
Ma klasičan sudar, ništa strašno. Slike su sa FB novina
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Saša napisao:Verovatno misli da je odradio šta je trebao, mada je moguće i da napolju ovakav auto više ne može da prođe tehnički. :)
Može da prodje tehnički ako se uradi kako treba, ali da bi se ovako zgužvan auto uradio kako treba (u CH ili D) su troškovi toliko veliki da najverovatnije prelaze vrednost auta.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Da li sam ja corav, neiskusan ili mi telefon ne valja, ali ja ne vidim neku zguzvanost za otpis auta?

Послато са m2 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ni ja...

Sent from my HTC One using Tapatalk
Korisnikov avatar
Gruja1595
Reactions:
Pridružio se: 26 Maj 2015, 07:22
Garaža: BMW F30 320eD
Kontakt:

Post od Gruja1595 »

Tamo kosta mnogo, docice to u Srbiju, za par stotina evra nece ni vlasnik moci da ga preoozna :D

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
https://www.bademantili.rs - prodaja bade mantila
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

HKS napisao:Da li sam ja corav, neiskusan ili mi telefon ne valja, ali ja ne vidim neku zguzvanost za otpis auta?
Spolja se tako nešto i ne vidi. Problem je (po mojoj proceni) što je i zadnji kraj patosa u prtljažnom prostoru sigurno zgužvan, a da bi se on ispravio treba jako puno posla. Masa koja ga je otpozadi "sabila" nije ni slučajno za potcenjivanje. Pri tom, ako se sagleda i to kako je bus prošao, ovo nije bio ni malo naivan udarac. PO mojoj (doduše nestručnoj) proceni je geomatrija ovog auta dovoljno pomerena da se u A, CH ili D proglasi za "totalnu" štetu.
Naravno, u Srbiji, Bosni, Madjarskoj, Češkoj itd. će ovaj auto najverovatnije doživeti svoju "drugu mladost", ali u A,CH i D je završio.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ni ja ne vidim toliku štetu. Zadnja vrata jesu stradala cela, ali po braniku i svetlima koji jesu oštećeni ali ne i deformisani procenjujem da šteta ne ide dalje od toga.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Branik je naravno elegantno savitljiva, ali ipak surova plastika a ispod njega je poliuretanska pena, ispod pene je metalna ploča na kojoj su montirani amortizeri (obično dva, mada me ne bi čudilo da volvo ima i više) koji pri kontaktu koliko-toliko odbiju udarac, a ostala energija se preko nimalo naivno debele metalne ploče ravnomerno prenese na čelik poda prtljažnog prostora (i pri tom ga obično zgužva kao harmoniku).
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Moguće je to što kažeš, ali je moguće i da je gro sile prenet na nivou vrata a ne na nivou branika. Zavisi i gde su kod busa čvrsti delovi a gde samo oplata.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Naravno, sve su ovo samo pretpostavke na daljinu.
Ukoliko su peta vrata preuzela najveću energiju udarca, bilo bi interesantno probati otvoriti zadnja vrata (i levo i desno), vrlo verovatno da ne bi mogla da se otvore. Onda je lako moguće da se energija udara prenela na srednji stub karoserije, a to je onda u principu u najmanju ruku isto sr.....
Bio sam suvozač pre dosta godina kada nas je otpozadi pokupio auto (doduše sa svojih 70-80Kmh), zadnja vrata i levo i desno su bila kao zavarena za karoseriju, nije bilo ni teoretske šanse da se otvore. Spolja se na autu (Ford Scorpio) nije videlo skoro ništa, samo nekoliko ogrebotina na zadnjem braniku (ali bukvalno). Nije čak ni pukao. A karoserija tehnički gledano savijena kao banana. Golim okom nevidljivo.
Srećom smo bili samo nas dvojica u autu.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Bas je zanimljivo raditi forenziku na osnovu jedne slike. :)
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Nije forenzika, samo logične pretpostavke.
Ljuba Moljac
Odgovori