Kako se vozi u Srbiji?

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Med
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 21:23

Re: Kako se vozi u Srbiji?

Post od Med »

lami napisao: 10 Sep 2018, 13:28 Sta je ovo na kraju, isao da se bije sa ovim iz fiesteSlika

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока
Ma neeeeee, samo da mu objasni saobraćajne propise. Isto to radim kad mogu da stignem takve. Da, ovi su "normalni" a znam mnoge koji voze paralelno. Ludaci - naravno! Šta se tiče vožnje na putu po zakonu sme da se koristi maksimalno jedan metar od desne linije. Linije! A ne šljunka ili ne znam čega sve ne.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

A odakle linija kad jih pola puteva nema?
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

@ivan
Šuplja mu priča. Garant je čačkao telefon. Ali sad je ionako već svejedno. Jel Superb ispalio zračne jastuke?
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Opasno je biti biciklista u Srbiji. Razumem i opravdavam kad voze u grupi (3-4 bicikla) da voze po dva paralelno, često je tako bezbednije jer onda nema provlačenja, ili regularno obilaženje ili ništa. Šta god propisi rekli.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Po meni ne moze da bude bezbednije, ako ti ulazis u krivinu sa 80 na sat i odjednom naidjes na budale koje idu paralelno gurajuci 15 na sat uzbrdo. Ako neko ide iz suprotnog smera, udes je neminovan. Takvima mi dodje da objasnim propise kao ovaj na snimku, ali se zavrsi samo sa naglim kocenje i sirenom.

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ako ulećeš sa 80 u nepreglednu krivinu - u tebi je problem. Isto tako može da stoji prokvaren auto, pijani pešak koji se tetura, neko pokušava da se uključi sa strane... Milion mogućih prepreka. I po tebi je bezbednije da onda u toj situaciji kad ide neko iz drugog smera prođeš sa 80 na pola metra pored bisikliste?
lami
Reactions:

Post od lami »

Pricam o dozvoljenoj brzini, takvima nije mesto na putu, ako ce njih 2 koji su resili malo da se rekreiraju, pa naprave kolonu za ljude koji moraju da idu svaki dan na posao. Ne mogu da budu bezbedniji jer ce ljudi namerno da budu bahati prema onima koji pokazuju bahatost prema drugima.

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

A sta da je u toj nepreglednoj krivini traktor?

Ljudi idu paralelno iz razloga opisanih na ovom video klipu. Maltene nebezbednije voziti bicikl nego motor, zato bicikl vozim samo po stazama i nemam nameru da pocnem po saobracaju, pre cu da se vratim na motor.
lami
Reactions:

Post od lami »

Pa jeste nebezbednije bicikl od motora, zato sto se motor krece brzinom uporedivom sa ostalim vozilima, a ovi su maltene kao pesaci koji se sire nasred ulice. Ko se krece tako, rizikuje da ga neko pocisti i bice sam kriv, iako ce zakon teretiti vozaca (dobije par godina, a on ce biti na groblju).

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Ovo su bili W212 I Audi a6 C7 (nije heroj :)).
Dakle, da sam nekom E klasom ili BMW 5, pomerili bi se? Kakvi su to strahovi, kompleksi? Još ga čekam, ne blicam odmah, ali eto iznervira se verovatno jer kako pa ja smem da mu blicnem :)
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Da, to ti je ovde redovna situacija. Dok sam vozio Korsu, uporedo sam vozio sluzbeni A6. U Audiju provedem 8 sati, ceo dan izvozam bez stresne situacije a onda kad samo treba da se odvezem do kuce korsom dozivim tri nervna sloma.
Korisnikov avatar
Rolla
Reactions:
Pridružio se: 06 Feb 2018, 15:00

Post od Rolla »

Prestali su da se sklanjaju i ozboljnijim vozilima. Jedino kada sam vozio vece SUV-e tipa Cayene, GLE, GLS, X5 onda se ljudi sklanjaju, ostalim nista, kao da niko ne postoji sem njih. Pre neki dan uz Bibanj sa Corollom stizem Q5 i on naravno planduje u levoj traci sa 80 km/h i naravno je pada mu na pamet da se skloni.

Sent from my E5603 using Tapatalk

Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Da se ponovim:
Ljudi sve opuštenije prolaze na crveno, više i ne ubrzavaju.

Da ne spominjem obilaženje u suprotnom smeru, takvu vožnju kroz jednosmerne... Sve opušteno.

Sve je gore i gore.

TapaT

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Jbg, zaključane su i teme "Zašto je Srbija tu gde jeste" i "Siledžije - internacionalno blago", pa ću ostaviti ovde.

Vest od danas:
https://www.blic.rs/vesti/beograd/incid ... y1scV9cdMU
Dvojica muškaraca automobilom su presrela autobus GSP na liniji 65 danas oko 14 sati kod Mašinskog fakulteta, napala vozača i lakše ga povredila, a u incidentu je povređena još jedna osoba, saznaje "Blic".

- Primili smo poziv iz Ulice kraljice Marije, a prema onome što znamo, došlo je do sukoba između vozača autobusa i vozača automobila. Vozač autobusa je sa lakšim povredama prevezen u Urgentni centar - rečeno je "Blicu" u Hitnoj pomoći.

U tuči u Ulici kraljice Marije povređen vozač GSP
U Urgentnom centru samo nam je kratko rečeno da su dve osobe primljene na dijagnostiku. Vozač je odmah nakon pregleda pušten na kućno lečenje, jer nije bilo potrebe za zadržavanje, dodaju u Urgentnom centru.

- Do incidenta je došlo u 13.40 sati. Došlo je do fizičkog obračuna, a nakon toga dve osobe su zatražile lekarsku pomoć - rečeno je "Blicu" u MUP-u Srbije.

Kako saznajemo u Gradskom saobraćajnom preduzeću, automobil je presreo i iznenada preprečio put autobusu, a iz njega su izletela dvojica muškaraca srednjih godina i napala ga. Kako se moglo čuti na licu mesta, obračunu u vozilu GSP prethodila je svađa u saobraćaju zbog preticanja.

Policija je obavila uviđaj, a osumnjičeni za napad su dali izjave
Kako su javili reporteri "Blica", na lice mesta izašla je i patrola policije i obavila je uviđaj, a dvojica osumnjičenih za napad na vozača dali su izjave. Ko je druga povređena osoba u ovom incidentu za sada još nije poznato.

Zbog incidenta je došlo do veće gužve u saobaćaju, zbog čega policija naizmenično propušta vozila Ulicom kraljice Marije, a moglo se čuti i da gradski prevoznik ne može da pošalje zamenu na tu liniju pre 18 sati.
A dobar drugar večeras objavio na FB:
Danas sedim u kafeu, sa prijateljem, preko puta mašinskog fakulteta. Događa se scena kao u filmu. Momak koji vozi Tojotu Auris, pokušava da se prestroji u desnu traku, zbog kombija koji stoji u levoj traci, ka Vukovom spomeniku. Vozač autobusa kreće sa stanice iza i ne kočeći udara u Tojotu, iako ih vidi sa 15m. Momak izlazi iz kola u neverici, a ovaj bizgov otvara leptir staklo i psuje mu sve živo i mrtvo, kao najgora prostačina primitivna. Momak vadi mobilni telefon i počinje da snima. Nakon 2 minuta psovanja, Konan varvarin GSP-a, izleće iz autobusa i nasrće na mladića u pokušaju da mu otme telefon iz ruke. Momak pri tome ništa nije rekao, niti je uzvratio psovku. Budući dvostruko krupniji, vozač dečku hvata kragnu i padaju na asfalt sa leve strane autobusa kraj auta. Mi preko puta u neverici. Iz auta izlazi momkov otac, koji do tada nije reagovao i pokušava da bilmeza odvoji od momka, koji je već izlupan i krvav. Dolazi policija. Privode momka i vozača, a otac ostaje da daje izjavu(priveli su ga kasnije i zadržali čitav dan). Policajac iz stanice Palilula, tu pred nama, podučava vozača kako da kaže da su ova dvojica na silu ušla u autobus i izvukli ga napolje. Kako treba da traži da ga vode u UC. Da kaže da ima bolove i vrtoglavicu I da su ga udarali. U neverici i mi i momci iz interventne. Prilazi nam unezveren otac i moli da budemo svedoci. Rado smo prihvatili svi iz kafića. Bilo je par njih koji su zbrisali. Posle par sati mi zvoni telefon. Policajka me pita da li sam video kako izvlače iz autobusa i udaraju i tuku vozača. Ja pitam gde su momak i otac, a ona mi kaže da je momak u UC, a otac priveden i tu u stanici Bela kuća. Ja kažem istinu i pitam za kameru u autobusu. Još kažem da taj karate film nisam gledao o kome ona priča, a njih dvojica su toliko manji od tog vola, da ne bi mogli da ga izvuku i da su hteli. Tražio sam da dam pismenu izjavu, pa idem u ponedeljak. Tako funkcioniše pravda i javne službe ove zemlje. E pa neće moći drugari. Neće moći. Vratite se u brda sa kojih ste sišli, pa tamo budite sa govedima svog ranga.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Odgovori