Reci ti njemu da si izgubio poverenje u njegovu prodavnicu i da ne smes nista drugo da narucis jer mislis da ce i to biti neispravno. Onda mu trazi da ti posalje drugi ELM, pa ako on bude radio narucices jos nesto iz njegove prodavnice.
Mamicu im njihovu, ima dobrih kineza koji izlaze u susret bez ikakvih pitanja a ima i govana kao ovaj tvoj. Ja sam se dve nedelje maltretirao da dokazem kinezu da BT slusalica od 1.5$ ne radi da bi mi posle milion poruka ipak poslao drugu slusalicu. Sa druge strane, za jedan proizvod od 5$ mi isticao buyer protection time i ja otvorio dispute jer sam mislio da ce kinez predloziti da produzi rok, kad ono covek prihvatio full refund.
Znaš li koliko je samo kupaca prijavljivalo nepostojeće kvarove, samo da bi dobili još jedan proizvod? Pa su onda kitajci zatražili da se barem za ove vrednije pošalje pokvaren proizvod nazad, ali ti izađu u susret pa ne moraš da čekaš da im stigne nego čim pošalješ skeniraš adresnicu iz pošte i oni ti pošalju zamenski. Onda su im ljudi slali prazne kutije i slično
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Ja sam kupio vent od 10 dolara, besplatno slanje. Fora je bila da je unutra bilo 4 magneta umesto 6 kao kod mog venta u laptopu. Stavim ja on ne radi. Posaljem poruku prodavcu, a on se pravi lud dva dana. Potom otvorim dispute, a kinez odgovara lazes. Ja lepo napravim.snimak i odmah presude da sam u pravu i pitaju koju opciju zelim. Ja normalno full refund without return. Vent radi ali uopste nije namenjen za moj laptop iako je kinez rekao da ce raditi. Kad ga izvadim.iz laptopa i.prikljucim sve je ok. Problem je magnet od zvucnika koji je bas ispod venta. Ko ga hebe kad se pravi pametan. Tako da imam.vent za prodaju. narucio od drugog kineza sve sljaka ko sat.
Vladapetr napisao:Znaš li koliko je samo kupaca prijavljivalo nepostojeće kvarove, samo da bi dobili još jedan proizvod? Pa su onda kitajci zatražili da se barem za ove vrednije pošalje pokvaren proizvod nazad, ali ti izađu u susret pa ne moraš da čekaš da im stigne nego čim pošalješ skeniraš adresnicu iz pošte i oni ti pošalju zamenski. Onda su im ljudi slali prazne kutije i slično
Zanimljivo, nisam znao za te prevare.
Sta mislite, koliko bi kostalo da se posalje kinezu nazad paket?
Sveža informacija od pre neki dan, slanje paketa težine 440g je koštalo 900 din. Ide avionom kao nevrednosno pismo, obavezan potpis pri preuzimanju. Za manje pakete je jeftinije, ono što stane u kovertu je valjda 400 din.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
To i nije tako strasno ako neko naruci onu multimediju za kola ili tako neki uredjaj od 100 i vise eur. Mada je multimedija teza pa bi i vise kostalo, ali bolje i to pa da ti kinez posalje drugu ispravnu nego da je nosis na servis ili bacis u kantu.
Pre par dana mi je stiglo obaveštenje od alija da je prodavac produžio buyers protection. Da li on to sme bez mog odobrenja da uradi? Ja sam mu poslao poruku i pitao zašto je to odrađeno bez pitanja, a prodavac je odgovorio kako to ALI sam radi. Mozes misliti. Posto je proslo prvobitno vreme mogu li se zaliti?
Buyers protection nema veze sa delivery time. To što su produžili, tebi odgovara. Inače je Ali mnogo lakši za saradnju što se tiče povraćaja, od recimo eBay-a.
sebekkg napisao:Pre par dana mi je stiglo obaveštenje od alija da je prodavac produžio buyers protection. Da li on to sme bez mog odobrenja da uradi? Ja sam mu poslao poruku i pitao zašto je to odrađeno bez pitanja, a prodavac je odgovorio kako to ALI sam radi. Mozes misliti. Posto je proslo prvobitno vreme mogu li se zaliti?
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Meni se to dešavalo. Pošiljka zakasni i oni produže rok. Ja pitam šta se dešava, on mi daje neki tracking sajt koji je očigledno lažan ili debelo neažuran. Onda pokreneš Dispute i za nekoliko dana ti vrate pare. Ja sam čekao više od 40 dana samo zato što mi nije bilo hitno za predmet i kad mi je prekipelo išao sam na Dispute. A dešavalo mi se da mi stigne i za desetak dana. Verovatno zavisi koji polazak otuda se pogodi.
Sta je sad bilo na kraju ,jel mi mozemo da primimo novac na paypalu?Znaci moj paypal je registrova iz srbije i uredno saljem novac na drugi paypal,sad dali meni moze drugar iz nemacke da posalje 30 eura na moj paypal,znaci da bude na paypalu,pa da ga ja trosim za neke gluposti sa ebaya ili slicno,ja ga necu povlaciti u banku na karticu?