Koji internet koristite?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Koji internet koristite?

Post od Xepoj87 »

Moze, ako prikljucis ruter od 200e :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Pa sve može. Ja pričam o ruterima koje dobiješ od provajdera.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

havijer napisao:Možda mora baš kvalitetan uređaj da bi isporučio maksimalnu brzinu preko Wirelessa

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Pre bih rekao odgovarajuceg radio standarda.

Kog wirrelessa? Ima 3 razlicita koja su danas u upotrebi i time su razlicite brzine.
25M je brzina za B/G, i to je to. Kod malo starijih uredjaja maksimum je 11M.
Sa N se dostize vise, obicno nailazim na oko 60M u praksi iako i do 300M moze na papiru.

Za vece brzine preporuka je da se zaboravi na 2.4 GHz opseg gde je ionako velika guzva (radio smetnje) i predje na 5 (A/C).
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Mr.Rotor napisao:Pa sve može. Ja pričam o ruterima koje dobiješ od provajdera.
Od ikoma dobiješ karu...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Evo kod mene wireless na 150/8.
Obicno bude 50-65.

Slika

Sent from the 7th edge of the 3rd world.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

iPad izgleda ne ide preko 25 mbps, iPhone dogura do 50
U suštini, meni dovoljno
Hvala svima na informacijama
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

ljubitelj napisao: Kog wirrelessa? Ima 3 razlicita koja su danas u upotrebi i time su razlicite brzine.
25M je brzina za B/G, i to je to. Kod malo starijih uredjaja maksimum je 11M.
Sa N se dostize vise, obicno nailazim na oko 60M u praksi iako i do 300M moze na papiru.

Za vece brzine preporuka je da se zaboravi na 2.4 GHz opseg gde je ionako velika guzva (radio smetnje) i predje na 5 (A/C).
Slažem se sa napisanim, samo da preciziram:
Na 2.4 GHz su sledeće brzine: 802.11b je do 11 Mb/s, 802.11g je do 54 Mb/s, a na 5 GHz 802.11a takođe do 54 Mb/s. Postoji 802.11n, koji predstavlja standard za povećanje brzine 802.11g ili 802.11a (dakle, sam 802.11n se ne odnosi na određeni frekventni opseg). Metodi povećanja brzine su sledeći: Spajanje dva 20 MHz kanala u jedan od 40 MHz, čime se umesto 54 dobija 108 Mb/s, smanjenje intervala između frejmova sa podacima, čime se od 54 dobija do 75 Mb/s, odnosno u varijanti sa 40 MHz kanalom do 150 Mb/s. Takođe se specificira prostorni diversiti, u vidu više prijemnih i predajnih antena (2, 3 ili 4) i tako teoretski dobija do 300, 450 ili 600 Mb/s. Ali ovo je jako teško iskoristiti do maksimuma.

Nažalost, većina "consumer" uređaja radi samo na 2.4 GHz, i obično su označeni kao 802.11 b/g/n. Ja sam imao neki službeni Asus laptop koji je imao 802.11 a/b/g/n, dakle i 2.4 i 5 GHz, ali to je retkost. Obratite pažnju da mini-PCI ili PCIE wireless karticu možete lako zameniti, ali ako prelazite na dual-band, potrebne su i antene za oba opsega.

Sve navedene brzine su teorijske, a stvarna brzina kod bežične komunikacije zavisi od mnogo faktora - drugih predajnika na istom kanalu, snage predajnika i udaljenosti od antene do antene, da li postoji optička vidljivost ili ne i kakva je konfiguracija terena ili prostorije, itd, itd. Naravno da provajder ne može garantovati nešto što zavisi od vaših lokalnih uslova. Overhead je kod 802.11 protokola takođe velik. Pisao sam na ovom (ili starom forumu) kako sam pre desetak godina sa prilično skupom Cisco opremom, u laboratoriji, sa odličnom 54 Mb/s vezom na udaljenosti od par metara :) uspeo da izmerim realnih oko 25 Mb/s.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Slika
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Slika
Internet u domu

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Kod Ikoma se dobije Compalov ruter, jedino je zakljucan na pretprogramirane parametre.
Po zelji daju i Wireless AP koji povezu na ovaj ruter. Ruter sadrzi i 2portni FXS adapter za telefoniju.
Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

Preko kabla
Slika

wifi
Slika
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

LukaMaletin napisao:Slika
Internet u domu
Nalaziš se u Sloveniji? :) Inače, Akademska mreža Slovenije je nastala tako što su direktno ukrali adresni prostor Akademske mreže SFRJ ( 153.5.0.0/16 ) i presekli vezu sa ostalim republikama. Čak su dugo držali i .yu domen, bar do 1993. ako ne i duže. Ostalo mi je u sećanju da je glavni DNS server klepec.yunac.yu još dugo bio dostupan iz sveta. Nama su uvedene sankcije, a Slovenci su ignorisali sva pisma koje su im naši slali u vezi sa statusom akademske mreže. Tek 1996. Akademska mreža SR Jugoslavije dobija pun pristup Internetu i sopstveni adresni prostor. Negde 1994. smo uspeli da povratimo .yu domen (u našu korist je arbitrirao John Postel, čovek koji je izmislio TCP/IP protokole). Do 1996. smo imali samo email razmenu dva puta dnevno preko Grčke, a ostale internet servise (web, ftp, gopher) samo u okviru zemlje. Slovenci (ARNES) i dalje koriste adresni prostor SFRJ mreže...
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Da, u Ljubljani. Zanimljivo, nisam znao to.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Post od petarboj »

evo, pustili brzi net :) ovo je kabl sa trio gold:

Slika

na mob je 50/4 na 2.4ghz. kod sbb ako imate gold extra ili gold premium, mozete traziti ac dual band ruter. trebalo bi da pomogne sa wifi brzinama na novijim uredjajima (koji imaju dual band wifi, tj 5ghz wifi).
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Kod mene na SBB Ubee (dual band A/C) ruteru, ili kako ga oni zovu "premium uređaj", na wifi 2,4Ghz, na slobodnom kanalu, bez okolnih "zagađenja", izvlačim oko 52-55 mbit max, a na 5Ghz max 65 mbit. Upload je maksimalan. Na LAN-u ide max 110/6. Probao sam sa masom uređaja i toliko izvlači na wifi.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Odgovori