Fotografija
Re: Koji foto-aparat koristite?
450D masi fokus, serijski ima probleme koji nisu nikad otklonjeni. Zaobidji.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Ja nisam imao takvih problema, a nesto se nisam nacitao da je to rasprostranjen problem.
Re: Fotografija
Ne znam kako se ovo zove, ali licno, to ne bih zvao fotografijom.
Veoma cest problem. Desavalo se da 3 od 3 primerka ne valjaju.
Nikon D5000. Sigurica. Bolje nego da bude bad luck pa da zabode primerak sa back fokusom.
Nikon D5000. Sigurica. Bolje nego da bude bad luck pa da zabode primerak sa back fokusom.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- denyl
- Pridružio se: 02 Mar 2013, 12:48
- Garaža: Skoda Fabia mk1 vRS
Jel ok cena 350 E za nikon d5000+nikkor 35mm objektiv+punjac,poklopci,torbica za nosenje? I kakav je taj objektiv?
Hvala na brzim odgovorima cozmo i scuderia
Hvala na brzim odgovorima cozmo i scuderia

- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Da li si hteo nov ili polovan aparat da uzmes? 450D kao novog neces naci u ponudi, pre bih ti savetovao 600 ili 650D ako uyimas novo.
35mm je fiksni objektiv, dakle sa njim ne mozez subjekat ili objekat "pribliziti" aparatu.
35mm je fiksni objektiv, dakle sa njim ne mozez subjekat ili objekat "pribliziti" aparatu.

Ja sam voleo da fotkam i analognim aparatima... evo jedne od pre nekih 18-19 godina... Praktica LTL3, Pentacon 135mm f2.8 auto, Fuji Velvia:

I malo macroa... (ovo nije analognim). Slike retko sredjujem, uvek su direkt iz aparata.

Da ne budu sve bube bas...

I malo macroa... (ovo nije analognim). Slike retko sredjujem, uvek su direkt iz aparata.

Da ne budu sve bube bas...

- denyl
- Pridružio se: 02 Mar 2013, 12:48
- Garaža: Skoda Fabia mk1 vRS
Za pocetak bi uzeo neki polovan do 350,400 e. Gledao sam i preko na ebayu a i kod nas,ima par komada koji su mi zapali za oko.
Mada ima i ova varijanta?
http://www.ebay.de/itm/Nikon-D3100-Niko ... 1c1dcfdf5d
Mada ima i ova varijanta?
http://www.ebay.de/itm/Nikon-D3100-Niko ... 1c1dcfdf5d
- BAJKER
zuzazu napisao:Ne znam kako se ovo zove, ali licno, to ne bih zvao fotografijom.

Cozmo@ Volem ovakve fotke

- BAJKER
Najbolje je na Foto-berzi da nadjes aparat, odes vidis ga probas. Mozes i 600D da nadjes dobar primerak entry level DSLR aparat. Ako hoces mozes i srednje klase da se nadje za ok pare npr. ovaj kao sto ja posedujem http://www.foto-berza.com/ad64445.htm ovaj je bez objektiva ali s obzirom da je daleko ispod cene za koju mislis da das za resto para mozez i neki zum objektiv da pazaris. Ako te zanima samo da fotografises ovo je dobar izbor, ovaj aparat nema mogucnost snimanja video zapisa.

Mozda moze 650D kao polovan za 400 evra, nov je 620-640e sa kit objektivom. To je solidan aparat, ja ga koristim (30D je ispustio dusu).
Ima nov 600d + kit za 500e na kupujem-prodajem (donosi lik iz madjarske), jedan clan drugog foruma je kupio i priznaju garanciju i kod nas.
To je vrhunski aparat uz dobra stakla.
edit: sad sam prelistao, ima i za 450e.
To je vrhunski aparat uz dobra stakla.
edit: sad sam prelistao, ima i za 450e.
Nećemo da se vređamo! Izlomiću ti sve L-ove.BAJKER napisao: Mozes i 600D da nadjes dobar primerak entry level DSLR aparat.

EDIT http://www.foto-berza.com/ad65124.htm