Auto-klima
Re: Auto-klima
Ja sam jednostavno kupio u apoteci Aseosol sa pumpicom, digao haubu, sklonio filter klime, ukljucio da duva u kabini u svim pravcima ( klima nije ukljucena) i prskao u ventilator. Pumpica raspršuje u obliku kao izmaglice tako da ne smeta ventilatoru. I vise ne smrdi
Sent from my Iphone 6
Sent from my Iphone 6
nikaragva napisao:.....Ko ima automatsku može kada ugasi auto, da klikne na Auto, onda se upali klima i duva desetak minuta.
I ventilator se posle tih 10ak min sam ugasi?
t
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Zar nije logicnije da klima bude ukljucena da se sa isparivaca sliva voda od kondenza?rascsnin napisao:Ja sam jednostavno kupio u apoteci Aseosol sa pumpicom, digao haubu, sklonio filter klime, ukljucio da duva u kabini u svim pravcima ( klima nije ukljucena) i prskao u ventilator. Pumpica raspršuje u obliku kao izmaglice tako da ne smeta ventilatoru. I vise ne smrdi
Sent from my Iphone 6

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Jedno banalno pitanje, da li uređaji za punjenje auto klima ujedno izvrše i test, tj. izmere pritiske u sistemu?
Tj. ako odem na "dopunu" klime, da li to ujedno znači da se sistem i istestira pre vakumiranja i ponovnog punjenja?
Tj. ako odem na "dopunu" klime, da li to ujedno znači da se sistem i istestira pre vakumiranja i ponovnog punjenja?
Pa freon se u sistem ubacuje pod pritiskom, mislim da se tako i meri kada je dovoljno.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Da. Ne znam baš tačno koliko dugo radi, nisam nikad merio, ali da, ugasi se.dunx81 napisao:nikaragva napisao:.....Ko ima automatsku može kada ugasi auto, da klikne na Auto, onda se upali klima i duva desetak minuta.
I ventilator se posle tih 10ak min sam ugasi?
t
Svejedno je u sustini posto se radi o hemijskoj reakciji gde ventilator samo sluzi da transportuje hemiju kroz sistem kanala.dragvorl napisao:Zar nije logicnije da klima bude ukljucena da se sa isparivaca sliva voda od kondenza?rascsnin napisao:Ja sam jednostavno kupio u apoteci Aseosol sa pumpicom, digao haubu, sklonio filter klime, ukljucio da duva u kabini u svim pravcima ( klima nije ukljucena) i prskao u ventilator. Pumpica raspršuje u obliku kao izmaglice tako da ne smeta ventilatoru. I vise ne smrdi
Sent from my Iphone 6
Posle tretmana treba ukljuciti klimu da kondenz ispere uginule mikroorganizme i odvede van vozila.
A moze asepsol i dok radi klima.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Meni je logicno da taj asepsol odradi svoje i da se slije, a ne da se nalepi na isparivac i ventilator da ga sasusi na njega.

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Auto-klima
Preko manomerara se ocitaju vrednosti niskog i visokog pritiska.milosg napisao:Jedno banalno pitanje, da li uređaji za punjenje auto klima ujedno izvrše i test, tj. izmere pritiske u sistemu?
Klima stanica vakumira(izvuce vlagu), testira curenje(ako je vece provali na manja tipa da za mesec dana izgubi freon ne moze da provali) a pritiske ocita korisnik.
Ako je npr visoki previsok masina kao masina ne reaguje ako je to bilo pitanje.
@dragvorl Probao sam na ovaj način i deluje
Sent from my Iphone 6
Sent from my Iphone 6
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Niko nije rekao da ne deluje, ali samo treba razmisliti. Ja kad sam koristio taj preparat za dezinfekciju pisalo je klimu na minimum staviti.

Auto-klima
Asepsol je obično sredstvo za dezinfekciju. Nije klasicno sredstvo za ciscenje klime. Kao npr. Sonax
Sent from my Iphone 6
Sent from my Iphone 6
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Napisao vec jednom, jel bolje da se ta stroka i mikroorganizmi zalepe na isparivac i osuse na njemu do sledeceg ukljucivanja (ne kazem da nece delovati) ili da se odmah sliju sa kondenzom i napuste sistem za klimatizaciju? Nije bitno koje sredstvo. To je moje misljenje, ne kazem da sam u pravu i da na drugi nacin ne funkcionise.

Re: Одг: Auto-klima
E to, jasno sada. Hvala puno!dag81 napisao:Preko manomerara se ocitaju vrednosti niskog i visokog pritiska.milosg napisao:Jedno banalno pitanje, da li uređaji za punjenje auto klima ujedno izvrše i test, tj. izmere pritiske u sistemu?
Klima stanica vakumira(izvuce vlagu), testira curenje(ako je vece provali na manja tipa da za mesec dana izgubi freon ne moze da provali) a pritiske ocita korisnik.
Ako je npr visoki previsok masina kao masina ne reaguje ako je to bilo pitanje.
Ona Sonax bocica, kada sam je pritisnuo do kraja, samo tog trenutka je prskala jako.
Dosao za 15 minuta, i nije mi izgledalo da ispusta nesto. Kada je pritisnem, ponovo je izlazila para, kao da nije bila ukljucena sve vreme.
Da li sve vreme treba da izlazi "dezodorans" iz nje? Da nije bila pokvarena ova koju sam ja imao, ili ona se neprimetno trosi?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Dosao za 15 minuta, i nije mi izgledalo da ispusta nesto. Kada je pritisnem, ponovo je izlazila para, kao da nije bila ukljucena sve vreme.
Da li sve vreme treba da izlazi "dezodorans" iz nje? Da nije bila pokvarena ova koju sam ja imao, ili ona se neprimetno trosi?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk