Treba mu društvo . Opičite jedan krug oko poluostrva, super je za vožnju. Pandura sam video jednog na motoru na onom pravcu kod Sartija. I koliko kod brzo išli po onim krivinama, uvek će vas preteći neki Grk u pikapu, sa laktom na prozoru
Boringly average, but also perfect for school run mums
Ja sam pandure viđao maltene svaki dan u Sartiju. Beli novi Ford Mondeo, stajali su obično ili na ulazu od Sykie ili na sredini u hladovini, ista strana (magistrala koja prolazi obodom Sartija). Nisu zaustavljali nikog od naših koliko sam video...
Krug oko poluostrva nema nikakvu poentu bez silazaka sa magistrale bar do nekih plaza. Samo ce dzabe da potrosi gorivo. To je moj utisak. A ima i onaj "planinski" deo posle Sartija, da se ne iznenade.
Ne treba, nikada nije trebala u MK, cak ni kada su privremeni propisi bili na snazi, 91/92 dok se lutalo sa novim dokumentima.
U Mk sam boravio ili prolazio nekoliko stotina puta, poznajem desetine ljudi koji su slicnog obima i nikome nikada niko nije trazio medjunarodnu (privatnu AMSS) vozacku iz razloga sto MK priznaje kao i Srbija medjunarodnu konvenciju iz 60 i neke gde je sve to medjusobno regulisano.
I da, pregledali su mi dokumenta u MK dosta puta i niko nije imao primedbu na klasicnu (SFRJ, SRJ, SCG, Srbija) roza vozacku.
Po meni prica o medjunarodnoj vozackoj je cist marketing, za voznju po Evropi.
Medjunarnodna vozacka je glupost. To vam ne treba nigde. Ako vam i traze prevod dozvole, medjunarodnu ne priznaju, vec ih zanima prevod. Ja sam u Belorusiji jednom ostao vise od 3 meseca u kontinuitetu (retko se desava jer cesto putujem) i pandur kaze aha treba ti "medjunarodni dokument" ja mu dam medjunarodnu, on pogleda ono i kaze sta ti je bre ovo? (Belorusija je inace potpisnica istog tog sporazuma) Poslao me je u njhov SUP da mi urade prevod i izdaju potvrdu, naravno napravio je gresku i ostavio mi dokumenta ja nisam ni otisao, posle par dana presao granicu i imao novih 3 meseca fore.
Ta medjunarodna je glupost jer je izdaje AMSS (ko je niko i nista u nekim zemljama tj ne znaju ko je izdavaoc) pa prema tome niste duzni da je imate. Ako vam policija ne priznaje normalnu dozvolu, sto nema sanse u praksi, uvek mozete da odete kod notara i uradite prevod. Dakle to su gluposti. (naravno ovo govorim SA PRAKTICNE strane)
@bane vodi racuna da ti izdaju novi zeleni karton i da nemas "razmak" ne samo u datumima vec i u vremenu. Dakle da tu slucajno stari zeleni ne vazi do 17. u 24:00 a novi od 18. ali u 12 pre podne.
Poslednja izmena od Dzoni_m u 29 Jul 2013, 15:56, izmenjeno 2 puta ukupno.