Usput pokupi jos nekog...NexT napisao:A sto nije ok da pogine onaj ko ti je ukrao auto?![]()
Dobro veče
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Dobro veče
bilo bi to super resenje da ne postoje ometaciTexonja napisao:Na Boxsteru sam imao satelitsko pracenje u okviru kojeg je bila i opcija da se auto ugasi na daljinu po potrebi. Ja sam hteo da dobijem tu mogucnost, ali posto to nije zakonito, nisu mi enable-ovali. Inace je super fora, u slucaju kradje posaljes obican sms automobilu i on se ugasi istog momenta.
Nezakonito je iz ociglednog razloga sto lopov moze da pogine ako se zakuca negde zbog toga.
HTC

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
Vidi, savrseno resenje protiv ultra-profesionalaca ne postoji. Alarm, zeder, satelitska pracenja, sve su to resenja protiv manje-vise losih lopova.
Na kraju krajeva, ako toliko zeli da ga ukrade, doci ce sa "paukom-kamionom" i odnece ga.
Sto se tice ometaca, ako auto ostane bez signala usled ometanja, centrala dobija tu informaciju, radnik dobija uzbunu, zove vlasnika i ako vlasnik nije u autu da potvrdi da je nestao signal zbog npr podzemne garaze ili ne znam cega, salje prvu patrolu obezbedjenja ili policiju na mesto gde je automobil poslednji put bio pre nego sto je nestao signal.
Mozda zvuci kao bajka, ali ovo sa 24h nadzorom zaista funkcionise u praksi.
Na kraju krajeva, ako toliko zeli da ga ukrade, doci ce sa "paukom-kamionom" i odnece ga.
Sto se tice ometaca, ako auto ostane bez signala usled ometanja, centrala dobija tu informaciju, radnik dobija uzbunu, zove vlasnika i ako vlasnik nije u autu da potvrdi da je nestao signal zbog npr podzemne garaze ili ne znam cega, salje prvu patrolu obezbedjenja ili policiju na mesto gde je automobil poslednji put bio pre nego sto je nestao signal.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
ne slazem se...
ako je dobra kombinacija elektronskih i mehanickih zastita nemoguce je oterati auto (nismo u filmovima da ih dizu pauci, bar ne auta ispod 150k)
kad sam radio alarm bio sam sa drugom koji je tvrdio da bacam pare, on je imao pracenje i krenuo da prica o tome...
pitali ga da se provozamo da mu pokazu kako je bas pracenje baanje para...
otisli malo dalje od servisa i rekli mu da pozove da proveri gde je auto, nije imao signal u autu pa je otisao malo dalje... rekao je da se napio i ne zna gde se parkirao, samo su mu rekli da nema auta u sistemu
inace je taj ometac smesno jeftin i velicine mobilnog telefona...
ako je dobra kombinacija elektronskih i mehanickih zastita nemoguce je oterati auto (nismo u filmovima da ih dizu pauci, bar ne auta ispod 150k)

kad sam radio alarm bio sam sa drugom koji je tvrdio da bacam pare, on je imao pracenje i krenuo da prica o tome...
pitali ga da se provozamo da mu pokazu kako je bas pracenje baanje para...
otisli malo dalje od servisa i rekli mu da pozove da proveri gde je auto, nije imao signal u autu pa je otisao malo dalje... rekao je da se napio i ne zna gde se parkirao, samo su mu rekli da nema auta u sistemu

inace je taj ometac smesno jeftin i velicine mobilnog telefona...
Ti si sebe ubedio da je to sranje na osnovu tvog drugara koji je ocigledno ugradio u nekoj neozbiljnoj firmi ili nije uplatio tracking. Zasto ga nisu zvali cim je nestao signal? Valjda imaju operatera koji 24h nadzire sve to? Ako neki slepac ukljuci ometac, u roku od par minuta ima pandure ili obezbedjenje tu, ili oboje. Ako imas makar izmesten OBD, nema sanse za par min da obije, ukljuci ometac, sredi problem sa OBD, upali i otera.
Pre toga mora nekako iskljuciti alarm, jer ce cim se upali alarm ovi u centrali dobiti uzbunu. Ako je ukljucio ometac pre onesposobljavanja alarma, onda ima jos duzi posao i ne moze ukrasti auto pre dolaska fizickog obezbedjenja.
HTC
Pre toga mora nekako iskljuciti alarm, jer ce cim se upali alarm ovi u centrali dobiti uzbunu. Ako je ukljucio ometac pre onesposobljavanja alarma, onda ima jos duzi posao i ne moze ukrasti auto pre dolaska fizickog obezbedjenja.
HTC
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
ADrei,tebi je film da ti oteraju auto paukom,a drugar parkirao 206 ispred X5,oni izvukli 206,i odneli X5.
Lik u Strahinjica je zamalo upucao lopove zato sto su krenuli da mu dizu,sa sve uniformama parking servisa,i isto oznacenim kamionom...
Sreca(valjda) je ta da je lik neki krimos,pa imao utoku kod sebe,pa je izvadio posle minut svadjanja sa njima, i da je video uopste da ga kace,pre nego sto su ga odvukli...
Zaustavljaju ljude na semaforu i vade ih iz kola,izazivaju blaze sudare da bi oteli auto,itd,itd...
A sto se zastita tice,svaki profesionalac ih je vec sve stavio kod sebe na mazgu,i provalio u detalj.
Samo sto su takvi kod nas retki,a i trziste je malo.
Lik u Strahinjica je zamalo upucao lopove zato sto su krenuli da mu dizu,sa sve uniformama parking servisa,i isto oznacenim kamionom...
Sreca(valjda) je ta da je lik neki krimos,pa imao utoku kod sebe,pa je izvadio posle minut svadjanja sa njima, i da je video uopste da ga kace,pre nego sto su ga odvukli...
Zaustavljaju ljude na semaforu i vade ih iz kola,izazivaju blaze sudare da bi oteli auto,itd,itd...
A sto se zastita tice,svaki profesionalac ih je vec sve stavio kod sebe na mazgu,i provalio u detalj.
Samo sto su takvi kod nas retki,a i trziste je malo.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ja sam na zastitu svog auta dao oko 1600eura (ne placam kasko) tako da je uradjeno sve sto je moglo da se uradi, cak su mi za neke stvari rekli da ne radim jer rade sqmo na porscheima i bentleima...
bila je ekipa bas iz parking servisa koja je krala automobile ali su brzo uhapseni, niko privatno i ne moze da uveze/registruje pauk...
imam 3 mehanicke zastite+ alarm+ 2 elektronske zastite + fabricki alarm... meni treba 2 min da ga upalim
ako ga neko ukrade moze da se javi da mu dam i letnji set posto je zasluzio
@Tex... ako mi neko krade auto bolje da neznam za to, ubicu ili ja njega ili on mene.. bolje da ga otera kako god okrnes
dok ti iz centrale dodju ili posalju policiju auto je vec negde na sigurnom...
edit: i ne tvrdim da moj auto ne moze da se ukrade, sve moze da se ukrade ali ima mnogo skupljih automobila bez zastite.
bila je ekipa bas iz parking servisa koja je krala automobile ali su brzo uhapseni, niko privatno i ne moze da uveze/registruje pauk...
imam 3 mehanicke zastite+ alarm+ 2 elektronske zastite + fabricki alarm... meni treba 2 min da ga upalim

ako ga neko ukrade moze da se javi da mu dam i letnji set posto je zasluzio

@Tex... ako mi neko krade auto bolje da neznam za to, ubicu ili ja njega ili on mene.. bolje da ga otera kako god okrnes

dok ti iz centrale dodju ili posalju policiju auto je vec negde na sigurnom...
edit: i ne tvrdim da moj auto ne moze da se ukrade, sve moze da se ukrade ali ima mnogo skupljih automobila bez zastite.
Ja sam ti objasnio zasto ne mogu da ga ukradu tako brzo, a obezbedjenje ili murija je tu u roku od par min sigurno i to vreme nijeeee dovoljnooo da se onesposobi i alarm i izmesten OBD, tako da ti ni ne treba nesto trece.
Jedino da ga odnesu, ali opet moraju prvo ukljuciti svoj ometac koji pali uzbunu. Ako ga vuku bez paljenja ometaca, opet pale uzbunu jer se vozilo krece a motor nije upaljen.
HTC
Jedino da ga odnesu, ali opet moraju prvo ukljuciti svoj ometac koji pali uzbunu. Ako ga vuku bez paljenja ometaca, opet pale uzbunu jer se vozilo krece a motor nije upaljen.
HTC
Ti ne vidis problem u svemu ovom?ADrei napisao: imam 3 mehanicke zastite+ alarm+ 2 elektronske zastite + fabricki alarm... meni treba 2 min da ga upalim![]()

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Одг: Dobro veče
Sve je to bajno i sjajno dok ti ne ukradu auto kao nama. I jedino sto su uradili je da su kontaktirali policiju i javili im poziciji automobila, a policija naravno otisla posle 2 dana i kao nismo nasli auto.....Texonja napisao:Vidi, savrseno resenje protiv ultra-profesionalaca ne postoji. Alarm, zeder, satelitska pracenja, sve su to resenja protiv manje-vise losih lopova.
Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
Brzine idu u H-a !!!

Kod koje firme ste imali gps pracenje? Ima li ta firma ugovor sa nekim privatnim obezbedjenjem? Ima li nekog u policiji? Ako je odgovor ne na oba pitanja, naravno da takvima ne treba placati usluge, jer onda je to isto kao da si samostalno kupio za 150 eur uredjaj za pracenje, ubacio gprs karticu i ti pratis, ne placas nikome nista i oslanjas se samo na sebe i poziv na broj 192
HTC
HTC
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Nemam pojma kod koje je firme bio ugovor (posto je sve islo preko caletove firme i za 12 autobila).
Inace ti lopovi rade u dogovoru sa nekim iz policije. Automobil je poslednji put vidjen npr u Nisu (ne secam se vise) i tu je stajao ceo dan na jednoj poziciji. Kada je to javljeno niskom nacelniku policije, u roku od 5mim signal sa kola je nestao... Slucajnost?
I naravno vise nikad nije vidjen.. Nagadja se ili da je u Cg ili na KS
Inace ti lopovi rade u dogovoru sa nekim iz policije. Automobil je poslednji put vidjen npr u Nisu (ne secam se vise) i tu je stajao ceo dan na jednoj poziciji. Kada je to javljeno niskom nacelniku policije, u roku od 5mim signal sa kola je nestao... Slucajnost?
I naravno vise nikad nije vidjen.. Nagadja se ili da je u Cg ili na KS
Brzine idu u H-a !!!

Evo jedina jeftina stvar u Holandiji, osiguranje protiv kradje moze da se uzme bez kaska i dodje oko 20eur-a mesecno, za bmw 2012 pri cemu prve 3 godine dobijas novi auto, a posle toga izracunatu vrednost, tako da nema svrhe stititi auto
Ako ti ga otimaju samo uredno trazis potvrdu da je autentican lopov 

kolko besmislena prica... kao kad sam video umrlicu na stubu stanice ispred doma zdravlja u bloku 44, grli je neka zena i place i prica drugoj kako joj je to muz, dosli iz nemacke u gastarbajtersku penziju krajem devedesetih golfom dvojkom, kojeg su im ukrali. ponovo su kupili isti model, i na kraju kad su im i treci put ukrali golfa coveka strefila srcka i umro ispred doma zdravlja...
facepalm, nista drugo...
facepalm, nista drugo...
Ne razumeš ti tu emociju.