E200d Beograd - Nesto iza Regensburga Nemačka. 5toro u autu i pun prtljažnik. Malo gužve (15min) na granici sa Madjarskom i usporena vožnja na Austriskim i Nemačkim granicama.. Gorivo tankirano na zadnjoj pumpi u Mađarskoj:)
Lepa potrosnja.
Mada i meni izbacuje na prosecnoj brzini 110 km/h prosecna potrosnja bude od 5,1 - 5,4 l/100 km.
Audi a6 ultra 110kw.
Pozitivno sam iznenadjen tako niskom potrošnjom.
Ma da, posebno što je auto bas bio opterećen.. Evo i drugi deo potrošnje do Holandije.. I malo produvavanje kroz Nemačku:) Inace stigao sam sa tankovanjem u Mađarskoj do Amsterdama taman da ga sutra pre posla ovde tankujem...
Ljubo, kao da se takmičimo
Salim se, podatak o potrošnji mi uopšte nije bitan, cisto ovako zbog uporedjivanja.
Inace primecujem, da recimo Audi i Merc imaju slično podešen menjač. Meni je na ovim rpm 190 km/h. Na 1600 rpm je na 130 km/h dok je kod Merca ista brzina na 1500 rpm.
Nije mi samo jasno zasto bmw ima podešen menjač na znatno visim rpm.
Ma zabava tokom voznje ... Inace kada ga bas pritiskam kao lud, gas / kocenje /gas kroz Nemacku potrosnja skoci samo tako za 50% gore... A i optrerecenje auta igra veliku ulogu, kada sam prazan sve to ide jos na dole... Mada je fascinantno da kada bi sve vreme vozio iza kamina na 95km / h mogao bi da prodjem preko 1600km sa jednim punjenjem.
Pa postaje ozbiljno bucniji preko 180km/h a do te brzine je prilicno tih - po Nemackim dobrim autoputevima (toliko da me nervia automatsko korigovanje jacine zvuka u zavisnosti od brzine, pa mi pojaca zvuk bez veze ako vozim brze). A ima i losih sekcija, sto bi rekao moj sin, eto nas nazad u Srbiji po kvalitetu puta.... A ni tada nije ludo bucan, samo je bucniji... Inace pri 200 km/h je ultra stabilan na dobrom putu, razlike izmedju sporije voznje i toga je zanemarljiva iz perspektive vozaca... Ali kada dodje losiji segment puta ili kolotrazi onda pocinje ozbiljno da se baca...
Inace tezina praznog auta je 1680 kg i nas 5toro oko 350 kg plus prtljag nekih mozda 70kg - to je preko 2 tone ....
Nisam znao za to automatsko pojačavanje zvuka pru većim brzinama, ne znam kako je u praksi ali ne bi voleo to da imam. Verovatno ne mozes da isključiš?
Inače i meni je ovde sa putncima i stvarima nesto preko 2t, nesto preko 1800 kg je težina praznog auta.
To automatsko pojačavanje glasnoće muzike je imao i stari Audi A6 C5 iz prošlog veka. Aktivira se na brzini od 100+ km/h pa naviše, i postepeno pojačava ton.