Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Grčka

Post od pedja »

U Igumenici :D

TapaT

lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
pankoz
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2014, 21:05
Garaža: Citroen C4 Grande Picasso 1.,6 hdi , Citroen C3 1,4 hdi

Post od pankoz »

lami napisao:Jesi li ih pitao gde mozes da parkiras sledeci put, da ne skidaju opet?

Ne možeš da zamisliš koliki je kod njih nivo kurcobolje.
Danas prolazim istim putem,i opet gomila automobila parkirana uz put sa obe strane.Izborićemo se još ovih par dana nekako :-)

Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
pankoz
Reactions:

Post od pankoz »

Plaža Loutsa - Jonsko more,fantazija...obavezno je posetitiSlika
IMG_20210628_133708.jpg

gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

lepo je jonsko more, grčki jadran. meni malo nedostaje ta boja vode u mom delu egeja ali sa druge strane imam mnogo bolji pesak pa nešto i ne patim

ali imamo novi problem u najavi, neki ružni fitoplankton koji se pretvorio u gadnu žaborkečinu prošao iz mramornog mora u egej kroz dardaneli i trenutno napao oba turska ostrva (imbros i tenedos) i delimično moje ostrvo - ono što je problem je visoka temperatura i vazduha i vode, nedostatak kiseonika i to što već duže vreme nema vetra pa se to ne pomera brzinom koja se očekuje. svi čekaju da dune pravi meltemi od 5-6 bofora sa severoistoka i potera ovo sranje ka kikladama pošto je to jedini način da grčka država reaguje, da žabokrečina napadne santorini i mikonos gde dolazi bogata klijentela dok ih za limnos zabole. od par ljudi sam čuo da je bilo i otkazivanja dolazaka dok se stvar ne reši, uglavnom bugari mada poslovično glupi, otkazivali su na lokacijama gde nema ovog problema no ko ih šiša, svaki bugarin manje na ostrvu je dobra stvar, barem što se mene tiče. inače je pitanje vremena kada će ova morska slina kako je zovu stići i na halkidiki i okolinu soluna.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

nidza napisao: 27 Jun 2021, 18:38 Što su idioti? Da li je nepropisno parkiran auto?

Mogli su jedino da daju 24h gratis, ko dođe po tablicu odmah, da ukloni vozilo sa tog mesta, a ko ne ukloni da plati.

Ja bih to voleo u Bgd da se desi. Svima bi kvalitet života na tim lokacijama bio bolji, samo što to ljudi ne kapiraju. Takav princip bi posledično rešio na druge načine transport, više šetnje, bajsa, itd. Nije nužno za život da lično vozilo bude na 3 koraka od mesta življenja.

Kome je neophodno da živi ili letuje na mestu odakle vidi auto sa prozora, shodno tome može da bira lokaciju, zar ne?

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Idioti su jer skidaju tablice, pisi kaznu. Nemas sta da diras moju imovinu...kreteni Grcki ugl.

Slazem se da treba da postoji red, ali to se ne uvodi na takav nacin.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

pankoz napisao: 28 Jun 2021, 11:51
lami napisao:Jesi li ih pitao gde mozes da parkiras sledeci put, da ne skidaju opet?

Ne možeš da zamisliš koliki je kod njih nivo kurcobolje.
Danas prolazim istim putem,i opet gomila automobila parkirana uz put sa obe strane.Izborićemo se još ovih par dana nekako :-)

Skini jih sam kad parkiras ;)
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Trebalo bi da je tad veca kazna ako nemas tablice.

Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Heinz napisao:Misliš za povratak?
Dugujem ti izvinjenje sto nisam odgovorio. Bio sam u delu Srbije sa losim internet signalom, i od celog neta sam uspeo samo na forum jer je bio ucitan pa sam zato i pitao ovde. Kolega se vracao tad, bilo je upitno da li ce stici do 23 po Grckom vremenu. Resio je to sa nocenjem u Solunu Slika

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
pankoz
Reactions:

Post od pankoz »

Ne vredi se sa rogatim bosti!
Na njihovoj sam teritoriji i svaka dodatna komplikacija može da ti uništi letovanje i godišnji odmor koji sam čekao celu godinu.
Posebnu pažnju treba obratiti da se neki prekršaj ne desi vikendom jer im pošte i banke tada ne rade i nemaš gde da uplatiš kaznu.

dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Post od dzonic87 »

Ja i dalje mislim da Evzoni radi non-stop za izlaz iz Grčke
https://nikana.gr/en/blog/4876/opening- ... -questions
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

I ja znam da je tako kako kažeš.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

https://www.keeptalkinggreece.com/2021/ ... sts-north/

...
“In cooperation with the chief of police, efforts are being made so that from 1 July there will be three lanes – two entrances and one exit – in Promachonas,” Theocharis said, referring to the country’s major border crossing with neighboring Bulgaria.
Moreover, his ministry is working with the Ministry of Civil Protection and the Civil Protection Authority to other entry points so as to distribute incoming traffic and improve the transit conditions of tourists.
...
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

maniaxxx napisao: 28 Jun 2021, 17:32
nidza napisao: 27 Jun 2021, 18:38 Što su idioti? Da li je nepropisno parkiran auto?

Mogli su jedino da daju 24h gratis, ko dođe po tablicu odmah, da ukloni vozilo sa tog mesta, a ko ne ukloni da plati.

Ja bih to voleo u Bgd da se desi. Svima bi kvalitet života na tim lokacijama bio bolji, samo što to ljudi ne kapiraju. Takav princip bi posledično rešio na druge načine transport, više šetnje, bajsa, itd. Nije nužno za život da lično vozilo bude na 3 koraka od mesta življenja.

Kome je neophodno da živi ili letuje na mestu odakle vidi auto sa prozora, shodno tome može da bira lokaciju, zar ne?

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Idioti su jer skidaju tablice, pisi kaznu. Nemas sta da diras moju imovinu...kreteni Grcki ugl.

Slazem se da treba da postoji red, ali to se ne uvodi na takav nacin.

svakom svoje. da su njegovi prethodnici po grčkoj plaćali kazne, ne bi skidali tablice.

jel imamo na forumu nekoga (sem mene) ko je platio bilo kakvu kaznu u grčkoj bez prisile ovog tipa?
Korisnikov avatar
pankoz
Reactions:

Post od pankoz »

Moglo je to i drugačije da se reši.Ko ne uplati dobijenu kaznu za neki prekršaj,ima problem prilikom izlaska iz te zemlje na graničnom prelazu.Tek tu bi nastao cirkus,pa vraćaj se do prvog mesta i pošte,pa ako je noć čekaš jutro,ako je vikend čekaš Ponedeljak...
Pa da vidim ko će se napraviti pametan i ne uplatiti kaznu čim je dobije.

Odgovori