Deklarisana snaga & utisak u vožnji

Tehnička pitanja i objašnjenja
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: BMW 316d

Post od Floyd »

Ko o čemu, Markoni o brzini :kezo:
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Pa nije, nemam ja nista protiv sporih kola. Samo sam hteo da kazem da taj Leon silovitije ubrzava i u medjuubrzanjima od 316d. Tesko mogu da shvatim da je nekome bitnije ono sto je "fake" od onoga sro je realno.
Auto je svakako odlican za put. Potrosnja impozantna. To mu i jeste namena. Motor 2.0 totalno rasterecen, sto je jako retko u danasnje vreme...

Tapatalk Post
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Pa nije spor kao što ni ti prdavci tipa 1.2 i 1.4 tsi nisu nešto preterano brzi... bespotrebno se premeravaju sekunde jer je sve to ok :)

Mene recimo ni 116i nije nešto posebno razočarao u odnosu na moj auto, niti me je 535i posebno oduševio. To su toliko nebitne razlike u svakodnevnoj vožnji da je ova patkometrija u toj klasi zaista nepotrebna. Drugo su automobili tipa M, AMG, RS ili HH...
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Floyde, sasvim si u pravu. Još pre pet strana sam reagovao

A u vezi:
Markoni napisao: Mozda ne bi bilo lose da ugradis ono go*ance sto se kaci na gas i daje ti osecaj da auto leti na najmanji pritisak pedale, ako je to najbitnije... :)
...poprilično sam siguran da je već nešto budženo. Čipovana Alfa se tako ponašala i davala fejk podatke na bordu.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Tema je potpuno ružna postala zahvaljujući par ljudi ovde. Ne razumem ih uopšte.

Ajmo lepo na Huju da vidimo koliko ste stvarno brzi pa da ovakve besmislene rasprave utihnu jednom za svagda. Ovaj Eco BMW je brz ko metak kroz krivinu, bolje leži od svih automobila spomenutih u temi, za klasu je viši, udobniji, bezbedniji, štedljivi. To što mu fali koja sekunda na pravcu itekako će da nadoknadi u krivini. Da ne spominjem neverovatnu štedljivost. Meni taj deo priče budi skeptika, jer sam vozio slične automobile više puta i nikad ništa slično nisam uspeo da postignem, a vozim veoma defanzivno kad nisam na stazi.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Samo malo, molim.
Ako autor teme i vlasnik kola iz naslova postavi snimak i tvrdi da auto može nešto što ni fabrika približno ne tvrdi, zašto niko ne sme da postavi pitanje u vezi toga. Pritom, ni on nije 100% siguran da auto nije čipovan, pošto nije prvi vlasnik.
Niko ne spori sve ostale kvalitete tog prelepog BMWa, kako leži u krivini/planini/dolini i ovde niko ne meri kome je duži, već pokušavamo da shvatimo neke nelogične cifre koje nam se čine nestvarne.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Floyd napisao:@Delija

Ma nema to veze sa pravima. Čoveku je ok auto i to treba poštovati. Svako kupuje ono što mu odgovara. Nekom je i taj 328i kog ti sanjaš smešan auto...

Geza će već da prebaci ovo gde treba ali nisam mogao da ne odgovorim jer su neki baš preterali ;)
Kad me vec vuces za jezik - ovde je samo Ljuba preterao totalno nepotrebnim hvalospevima koji su isprovocirali one koji znaju da je to sto prica smejurija. Brutalna istina.

BTW, 328i je surova realnost :), a san je nesto mnoooogo drugacije i definitivno ne pocinje slovom B :djavo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Re: Deklarisana snaga & utisak u vožnji

Post od McGruja »

Ali poredi ga sa atmo benincem na plin :)

Dakle, i brutalno ubrzzava, i ide bolje i komfornije, i trosi mizeriju
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Subjektivan utisak je jedna stvar, pa to sto je neko navikao pa mu ni 300 ili 500 konja nije dosta nista nije cudno. Nekom je smejurija Ljubin utisak ubrzanja, a nekom je smejurija sve sto se serijski pravi, nema potrebe zaista ici na ovakva poredjenja tipa kruske su najbolje, jabuke ne valjaju. Sto bi rekli dusmani: to each his own.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Po meni je to isto kao da sednes iz Juga u Opel star 20 godina (recimo Kadet) i krenes da pricas kako je to fenomenalan auto, kako ubrzava kao nevreme, kako je plastika ultra-mega-giga-kvalitetna, kako se fantasticno udobno sedi... Pa jbg, onda je bolje da se cuti i ne prica nista da ne bi ispao smesan. I jos se ljuti kad ljudi objektivno napisu da je konstatacija smesna i insistira na reci "meni" i subjektivnosti - to ne pije vode jer je ovo forum ljubitelja automobila, tako da je objektivnost ono sto se ceni.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ovo je na prvom mestu forum, i ne dolaze samo gurui poznavanja automobila, ne vrsi se nikakva selekcijja niti test pri pristupanju forumu. Dakle, svi su slobodni da ucestvuju u diskusiji. I meni nije smesna Ljubina tvrdnja, to je njegov utisak kako ubrzava. Kao sto se neko plasi mraka, neko pauka a neko visine ili brzine, a nekom je to sve smesno. I meni su neke tvrdnje na forumu apsurdne i neproverene u praksi, da ne kazem stereotipi a ipak se iznose. Zato je ovo forum ljubitelja, a ne inzenjera autotehnike ili slicno. Ima i takvih foruma.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Rekao bih da sam napisao da je ovo "forum ljubitelja automobila", a ne "forum strucnjaka".
Ali onda i nema ljutnje kad mu neko odbrusi i nasmeje se...
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Delija, markoni i velja su objasnili sta je u pitanju, jednostavno neke komparacije su smesne/nerealne, valjda imamo pravo da iznesemo svoje misljenje o bilo kom stavu na forumu.

Ok to sto se performanse auta opisuju vremenskim neprilikama, ali reci da si se trkao sa drasticno snaznijim autom (cca 50% snaznijim) 316d vs gtd i da si pobedio, pa valjda bi ti nesto bilo sumnjivo u celoj prici, nego se to iznosi maltene kao cinjenica, zdravo za gotovo, cao ljudi 316d je brzi od gtda, to je meni neozbiljno i smesno.
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Jurio se sa Golfom-to je napisao. Nije nigde napisano niti je poznato koliko je Golf stisnuo gas, da li je ispravan, itd... Dakle mnogo nedoumica i prostora za spekulacije, kao uostalom na skoro svim forumima.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Osecaj kidanja je 100% subjektivan, nema sta. Meni vise ni 530d sa 258ks ne kida.

Pre dva dana sam se vozio u 335 sa 500ks i ide bas dobro, puca onako pri promeni brzine kao gallardo kad se zapali auspuh, ubrzao je do 160 za par sekundi.

Posle toga sigurno ni auto od 300ks ne vuce.

S druge strane kad predjes s 50 na 100 lepi te za sediste.

Inace Ljubo, 90% prodatih auta u Srbiji su polovni, ne novi. Istrazivao sam nesto za svoj posao da krenem, ne bitno sada, godisnje se u Srbiju uveze preko 100.000 polovnjaka...
Odgovori