Šta vas ometa na putu i van njega ?

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Re: Šta vas ometa na putu i van njega ?

Post od perfiko »

Zašto? Ne "vata" ti ručna? :D
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Nemoj ga u slabu tacku, znas da nema snage da ga zanese po suvom? :kezo:
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Koliko me neke 2 drolje iznervirase veceras,znaci nekim ljudima stvarno treba oduzeti dozovolu. Ja na ibarskoj kod vidikovca i vidim neki 307 mi se nabio u gepek,gledam u retrovizoru i vidim 2 likuse. Prvo sam mislio slucajno se priblizila,nagazim namerno da se malo odmaknem od njih, ali stignem kamion i ona mi se opet nabije na par metara,i ja tu krenem da gledam sta rade u retrovizoru. Obe iskvarcovane,sve vreme se sminkaju u voznji,ova na suvozackom osisana na celavo :glavomuzid: digla noge na instrument tablu, deru se, igraju... I odjednom ona kod zarkova na sred pune krece da obilazi mene i kamion ispred,naravno ulece u makazice kolima iz suprotnog,ja u soku kakve glupace :o
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Govnjiva motka je za takve. :palica:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ma samo malo prikočiš, da vidiš kako se odmiču :D
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

nikaragva napisao:Mene nervira, kada iz trake za levo, neko ko skreće levo, naglo cimne u desnu stranu kao da uhvati zaleta. Kako me ta retardacija od ponašanja nervira. Pa u najmanju ruku da vuče za sobom 20 metara prikolicu, ne bi morao to da radi na bulevaru. I to po pravilu rade vozači automobila, a ne kamiona ili nekih većih vozila.
I mene to nervira. U redu ako se radi polukružno u uskoj ulici, ali za obično skretanje je nepotrebno i smešno, a može biti i opasno. Posle takvog "manevra", obično stanu ukoso preko cele trake da čekaju skretanje. :glavomuzid: Umesto da stanu paralelno uz srednju crtu i omoguće vozilima koja nastavljaju pravo da ih obiđu s desne strane.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Evo da pohvalim malo saobracajnu policiju. Bio sam sa drugom nesto do Ljubiceva, i na putu koji vodi do petlje od Pozarevca, malo posle OMV pumpe (bilo je oko 9 sati uvece), na jednom nezgodnom i slabo osvetljenom delu pregazen pas na sred puta, i to malo veci pas. Video sam ga sa dugim svetilma, sa kratkim bi ga jedva primetio i to tek veoma blizu. Parkiram ja pored i pozovem dezurnu sluzbu saobracajne policije i objasnim im sta i kako. Policajac koji se javio je bio veoma ljubazan i dogovorili smo se da sacekam tu a on ce poslati patrolu. Posle malo cekanja, dosla je patrola, koja je isto bila veoma fina i zajedno smo uklonili psa sa puta. Zahvalili su mi se i ja njima i onda sam otisao kuci. Malo pre nego sto su oni dosli je neki sa motorom projurio tu jedno 100km/h, da je naleteo na to kuce skrsio bi se zestoko. Zato sam i stao i pozvao saobracajce jer je stvarno bilo nezgodno i mogao je neko opet naleteti i da bude svasta, a plus mi je bilo zao jadnog kuceta da ga gaze jos. Plus, mozda bi neko rekao da ovo nije nista, ali ja sam se lepo osecao sto sam pomogao i sto smo uklonili potencijalnu opasnost sa puta i mislim da bi svaki savestan gradjanin uradio isto.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Nažalost takve stvari reše malo veći kamioni. Kada od životinje ostane samo fleka i futrola.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

H4wkeye napisao:Evo da pohvalim malo saobracajnu policiju. Bio sam sa drugom nesto do Ljubiceva, i na putu koji vodi do petlje od Pozarevca, malo posle OMV pumpe (bilo je oko 9 sati uvece), na jednom nezgodnom i slabo osvetljenom delu pregazen pas na sred puta, i to malo veci pas. Video sam ga sa dugim svetilma, sa kratkim bi ga jedva primetio i to tek veoma blizu. Parkiram ja pored i pozovem dezurnu sluzbu saobracajne policije i objasnim im sta i kako. Policajac koji se javio je bio veoma ljubazan i dogovorili smo se da sacekam tu a on ce poslati patrolu. Posle malo cekanja, dosla je patrola, koja je isto bila veoma fina i zajedno smo uklonili psa sa puta. Zahvalili su mi se i ja njima i onda sam otisao kuci. Malo pre nego sto su oni dosli je neki sa motorom projurio tu jedno 100km/h, da je naleteo na to kuce skrsio bi se zestoko. Zato sam i stao i pozvao saobracajce jer je stvarno bilo nezgodno i mogao je neko opet naleteti i da bude svasta, a plus mi je bilo zao jadnog kuceta da ga gaze jos. Plus, mozda bi neko rekao da ovo nije nista, ali ja sam se lepo osecao sto sam pomogao i sto smo uklonili potencijalnu opasnost sa puta i mislim da bi svaki savestan gradjanin uradio isto.
:bravo: :bravo: :bravo:
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

U ovo doba godine mnogo sam više na putu i onda se nagledam svega i svačega. Pogotovo na putevima van autoputa.
Nikako ne mogu da razumem ljude koji voze tako da koče ispred svake krivine, SVAKE! Koče i ispred krivine koja i nije krivina, tek blago levo ili desno. I sad, da barem prikoče, tek reda radi da se upale lampe, nego oni KOČE! Sa recimo 100 smanje na 60 pa onda kad srećno i bezbedno savladaju "opasnu" krivinu, ubrzaju iz sve snage kao da se trkaju. I tako u nedogled. Kad voze "normalna" kola, lako ih preteknem i udaljim se od budale, ali sam na potezu Ioannina-Arta vozio iza jednog mercedesa, neka mrcina i zlo, ne znam verziju ali ima 4 auspuha pozadi. Na svakoj "krivini" smanji na 60 i onda pun gas da od njega vidim samo tačkicu. Posle ga na prvoj krivini stignem i tako dok nije skrenuo, valjda se upišao od straha od silnih krivina....

Druga vrsta "vozača" je ona koja ili ne ume, ne sme ili nema dovoljno snažno vozilo da bi bezbedno pretekla neki šleper koji piči sasvim dobro. E sad ako već ne mogu, ne smeju, to razumem ali takvi se onda zalepe za šleper na koji metar i ne ostave dovoljno prostora da se neko udene i posle pretekne šleper. I ne samo to, nego nemam poverenja da će kreten uopšte primetiti da želim da preteknem šleper a pre toga njega jer je recimo malo slobodnog prostora, pa će me ispratiti i omogućiti da se udenem privremeno. A još kad se takva dvojica trojica nađu zajedno (kumovi i dvojica komšija i jedan prijatelj) pa takva kolona vozi jedno drugom na braniku... Kao Alvirko i njegov sin, šibaju patrolama a onaj pozadi povremeno ulazi u gepek onom drugom, uvek me iznervira kad to vidim da rade.

Pošto sam već u Grčkoj, tradicionalne kretenizme ne mogu izbeći. Ako pristignete kolonu i privremeno ne možete obilaziti (klanac Tempi posle Katerinija prema Larisi na primer), iza vas će pre ili kasnije stići još vozila. Ako je iza vas stigao neki Grk, možete biti sasvim sigurni da će učiniti SVE da vas pretekne, udene se i onda sav srećan što nije poslednji u koloni, vozi dalje destinama kilometara ali NIJE POSLEDNJI. Paćenici.

Takođe vrli grčki vozači obožavaju da drže levu ruku daleko izbačenu nonšalantno kroz prozor. Kako bezbedno menjaju brzine, nemam pojma i koliko to smanjuje bezbednost zbaju samo oni koji ne prežive... Posebno me nerviraju žene koje imitiraju nonšalantne muškarce... Kako to ružno izgleda. A na 35 stepeni, stvarno mi nije jasno što ne zatvore prozore, uključe klimu i voze kao ljudi.... A ako nemaju klimu, svejedno ostaje pitanje čime pridržavaju volan za vreme promene brzina? Aj' za muškarce možda znam, ali čime to drže volan žene, nije mi jasno.
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Da, i to sam zaboravio, na te "ludake" koji tako koče bez razloga. Čak i ovde u Vojvodini, gde realno nema nekih krivina i serpentina, ne računajući Frušku Goru.
Nekad se zalomi da idem iza nekoga na svakodnevnoj relaciji BP-NS-BP, i taj neko pipka kočnicu svaki` lepinja. Jel video mačku u daljini, on na kočnicu, jel video jastreba u letu, on na kočnicu, jel video sudar dalekih galaksija, on na kočnicu. Da sam imalo luđi tačno bih se sjurio autom u njega, pa nek koči tati svome :kezo:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

@Code, tacno sam prepoznao sve tipove vozaca. Meni su gori ovi drugi (koji se pozabijaju iza slepera npr) jer naprave "zmiju" na putu, pa onda iz cuga treba da obidjes ne samo sleper, nego sleper + X vozila. Em nije jednostavno naci mesto gde obici sleper, em su ti oni kao dodatni hendikep, em ces verovatno izgledati kao manijak za volanom kada napokon krenes da ih preteknes sve iz njihove svatovske kolone.

Sto se tice prvih, znam i to, tj secam se tacno jednog Mondea sa rumunskim tablama koji me je tako zezao desetinama kilometara, bukvalno! U nekoj klisuri, sad ne mogu da se setim dal' je na povratku iz Grcke sa 320d ili pre toga iz CG sa Golfom, ali znam da sam ludeo jer je put pun krivina, a on je vozio UPRAVO tako kako si naveo. Kad naidje krivina smanji na 40-50 kao da je ne znam kakva, a onda cim ispravi, odmah legne na gas i ubrzava kolikogod moze do prve naredne krivine (koja je uglavnom vec nakon par stotina metara). Onda opet nagazi na kocnicu. Bice da je CG i Golf, jer sad kad razmislim nisam imao dete tada.
U takvim slucajevima je jedini lek da imas duplo vise konja ispod haube, pa cim izadjes iz krivine potopis gas i preteknes ga.

Za Grke i klimu ja isto komentarisem, ali sam ih pravdao jer "valjda voze kratke relacije", pa im se ne isplati ni da upale klimu. (mada ja palim i za 1 km voznje) :pardon:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
vlajko
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2012, 11:59
Garaža: Honda Civic 1.4

Post od vlajko »

codemaker napisao: Pošto sam već u Grčkoj, tradicionalne kretenizme ne mogu izbeći. Ako pristignete kolonu i privremeno ne možete obilaziti (klanac Tempi posle Katerinija prema Larisi na primer), iza vas će pre ili kasnije stići još vozila. Ako je iza vas stigao neki Grk, možete biti sasvim sigurni da će učiniti SVE da vas pretekne, udene se i onda sav srećan što nije poslednji u koloni, vozi dalje destinama kilometara ali NIJE POSLEDNJI. Paćenici.
Živa istina. A najgore je kad te obiđe pa uspori.
Mada sam to i kod nas na autoputu primetio. Vozim 120-130 i ludak me jedva pretiče, pa kad završi ubaci se ispred pa polako smanji na 110. :glavomuzid:
Dešava se da vozeći konstantno 120-130 pretičem uvek iste ljude više puta.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Tako smo jednom pre skoro 20 godina stojadinom na autoputu do BG, 30 puta preticali neki golf2 :kezo:
Ne zato što je on usporavao, nego što je stojadin svaki put posle preticanja dizao temperaturu, a nama se žurilo da stignemo. Pri sumanutim brzinama od 120 :D
Na kraju nam je crkao ventilator na hladnjaku :D
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

I ja poblesavim kad na autoputu namestim tempomat recimo na 130 i teram a onda se nađe neko ko me obiđe (nemam ama baš ništa protiv) ali se onda postavi ispred mene i vozi istom ili za dlaku manjom brzinom.... Pa koji si me klinac preticao kad voziš istom brzinom.... Posle dodam 5km na tempomatu i odem da se ne nerviram.

Ima još jedna stvar, na autoputu.
Vozim desnom trakom, ispred daleko vidim kamion ili neko drugo vozilo koje ću obići i pripremam se da pređem na levu traku a levom neko već vozi i to za 0.5km/h brže od mene i stićići će uporedo samnom taman neposredno pre nego se zakucam u kamion. Na pamet ne pada budali da malo ubrza da mogu i ja bez kočenja da obiđem kamion, takve vrste umnog napora nije sposoban učiniti....
E takve osobito volem, pa ga čekam da mu se pojavi ispred sporije vozilo, dodam gas i stignem ga taman da ne može da se prestroji pa počne da koči i vidim da mu nije pravo... Da li je shvatio poruku ili ne, ne znam, ali ako mu se 1000 ponovi možda razume šta su prefinjenije tehnike vožnje i saradnja na putu...
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Odgovori