Day Walker napisao:
Ti sigurno striktno vozis 50km/h u gradu?
Ili 40 u odredjenim delovima?
Nije poenta u tome.
Poenta je da sam svestan sta radim. Da mi je otac nacelnik necega, dao bih dokumenta i sacekao sta mi sleduje, tj platio svoje.
Ne samo sto zbog sebe (inace ne volim stvari da zavrsavam preko veze), vec i tog coveka tamo negde na nekoj funkciji. Ne zelim da zbog mene upiru prstom u druge. Jos za prekoracenje od 10kmh... Curak se okrece, kako kaze nas narod, nikada se ne zna ko ce doci na tapet, bio on postar ili nacelnik.
Evo drugacijeg primera: Znam coveka koji uvek izduva nulu na alko testu.
Niko ne veruje dok sam ne vidi. Po automatizmu, to znaci da moze da popije koji i da sedne za volan, bez bojazni da ce biti kaznjen. Ipak, da li promenom uredjaja, ili necega u organizmu, poslednji put je naduvao nesto i ostao bez dozvole. Sada je frka, sta ce bez iste? Naravno, ide ono : nikada vise necu da pijem i sednem za volan. Ovo je najbezazleniji primer, jer se nije desilo nista strasno osim sto ce ostati bez dozvole na par meseci.
To je ono o cemu govorim. Kada imate razlog, cak i ako sami u to ne verujete, podsvest se opusti...
NexT napisao:
drugo, sto on da cuti i popije madatnu kaznu kad ce 5 minuta kasnije proci crni zatamnjen dzip sa 50 preko ogranicenja koji patrola nece smeti da pogleda?
Kada zakon bude bio jednak i za takve, pa oni ostanu bez dozvole , ja cu onda sa osmehom platiti moju mandatnu kaznu.
E, dok je takvog razmisljanja, bice i teme "Zasto je Srbija tu gde jeste" - komsija / krava...
Uvek kazem: ne dao Bog da dodjete u situaciju da nam se desi nesto lose, ili nama bliskim ljudima, ili jos gore, da ucinimo nazao drugima svojom gluposcu. Pogotovo ako je ta glupost napravljena kao posledica bahatosti nastale uljuljkanoscu u neku sigurnost.