Evrodizel, gde je najbolji po vama
Re: Evrodizel, gde je najbolji po vama
Odakle vam te gluposti? :-D
Tapatalk 4
Tapatalk 4
Gluposti ili ne, ja sam to cuo od coveka koji saradjuje sa OMVom, MOLom i ostalima. Pokazivao mi je i cak bure tog aditiva koji sipaju. I rece da ide tipa kantica od 5 lit. tog aditiva na cisternu od 18t... Pita me je l' mi treba, rekoh ne hvala... 
Tapatalk Post

Tapatalk Post
glupost ili ne ja sam dosao do sumnje zbog pistolja
Jer kad se pumpa zavrsi, mora potpuno da je rekonstruise da bih izvadili cisterne, i to bih primetio.
A ovde je bilo jedan dan D2 a sledeci Super Evrodiesel
Kako, u koji rezervoar, odmah sam pomislio...
Da li su opste prali te rezervoare, i ako je jesu cime
Mogli su makar pistolje da promene i creva da su odgovorni, tako se to radi u ozbiljnim zemljama
I u jednoj i drugoj varijanti nisam za to gorivo...
d

Jer kad se pumpa zavrsi, mora potpuno da je rekonstruise da bih izvadili cisterne, i to bih primetio.
A ovde je bilo jedan dan D2 a sledeci Super Evrodiesel

Kako, u koji rezervoar, odmah sam pomislio...
Da li su opste prali te rezervoare, i ako je jesu cime
Mogli su makar pistolje da promene i creva da su odgovorni, tako se to radi u ozbiljnim zemljama
I u jednoj i drugoj varijanti nisam za to gorivo...
d
NIS je takodje uradio istu foru. Nacional koji je imao samo jedan pistolj za ED, sad ima 3.
Preksinoc stanem tamo da sipam gorivo i cekao sam 10 minuta da se oslobodi "originalni" ED pistolj, nisam hteo da sipam na onim sto su do juce bili D2 i benzin...
Ugl, EKO i NIS ed.
Isti auto, isti uslovi, isti put (Bg-Sofia-Bg)
Razlika u potrosnji statisticka greska, 0.1/100
Preksinoc stanem tamo da sipam gorivo i cekao sam 10 minuta da se oslobodi "originalni" ED pistolj, nisam hteo da sipam na onim sto su do juce bili D2 i benzin...
Ugl, EKO i NIS ed.
Isti auto, isti uslovi, isti put (Bg-Sofia-Bg)
Razlika u potrosnji statisticka greska, 0.1/100
Pun forum eksperata za sve, evo sad i za naftnu industriju. :-D Evo ja sam do sad isprao kroz Alfu te D2 rezervoare, tako da ne morate ništa da se brinete. Puno poverenje imam u Mol, i ne sipam ni na jednom drugom mestu, iako mi apsolutno nije usput.
Tapatalk 4
Tapatalk 4
Jel cryo gas dobija od mola gorivo? Ortak mi tako kaze...
Ja u zadnje vreme 90% na eko sipam i nikakvih problema nisam imao, sad trenutno skupljam i one bodove za mini usisivac
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Ja u zadnje vreme 90% na eko sipam i nikakvih problema nisam imao, sad trenutno skupljam i one bodove za mini usisivac

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Ja takodje na MOL-u sipam onaj eko,evo ED,sa aditivima i nisam primetio neku razliku.
A za rezervoar i ostalo cu ih bas pitati na pumpi,ako neko uopste ima informaciju...
A za rezervoar i ostalo cu ih bas pitati na pumpi,ako neko uopste ima informaciju...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Ima nasnidza napisao:Pun forum eksperata za sve, evo sad i za naftnu industriju. :-D

Slobodno sipajte sa tih pištolja, bez brige...
sent from Optimus 4X HD using Tapatalk 2
-
- Banned
- Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12
Pa zar mislis da iko ima pojma?Xepoj87 napisao:Ja takodje na MOL-u sipam onaj eko,evo ED,sa aditivima i nisam primetio neku razliku.

Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Nema to veze. Talog je i dalje dole na dnu
a ostatke D2 su pokupili oni pto su sipali nakon prvog punjena tanka.
Sent using Tapatalk

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Ja razumem da ima eksperata za naftnu industriju, ali da ima onih koji su eksperti za svaku temu na forumu to mi slabo ulazi u glavu...

Tapatalk Post

Tapatalk Post
Mani se rekla-kazala. Valjda ljudi znaju šta rade, imaju pumpe po čitavoj Evropi. Večeras sam nasuo 62l baš iz tih pištolja što se ovde spominju. :-D
Tapatalk 4
Tapatalk 4
Od rekla-kazala cesto ispadne tacna informacija sto ja ne tvrdim da je ovde tacno. Sumnju u nesto valjda smem da izrazim. I za Daki Petrol je prvo bilo rekla-kazala pa drugaru izgoreo ceo EGR sa hladnjakom. Da je to gorivo iz bivsih tankova za D2 toliko lose napravio bi se haos. Ja sam samo posumnjao na, osnovu nekih cinjenica, zasto na te pistolje gruvaju ta goriva sa aditivima. A naravno da znaju sta rade, da ne znaju ne bi gurali aditive... 
Tapatalk Post

Tapatalk Post
-
- Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
- Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI
Uglavnom sipam na NISu i tesko da mogu da spustim potrosnju na 407ici ispod 5.8-5.9 i to kad se bas lagano vozi.
Sipao sam pre 2 dana na MOLu onaj sa aditivima i na ustaljenoj ruti od 200 km sa prosecnom brzinom 69 km/h sam dosao na 5.7 ali je bilo dosta jos NISovog goriva i stajao je.. Sutra dan sam opet usuo na MOLu, ista ruta, prosek brzine 70 km/h.. Potrosnja 5.4 l/100km.. E to mi se za 4.5 godine od kad je kod mene, nije nikada dogodilo..
Sipao sam pre 2 dana na MOLu onaj sa aditivima i na ustaljenoj ruti od 200 km sa prosecnom brzinom 69 km/h sam dosao na 5.7 ali je bilo dosta jos NISovog goriva i stajao je.. Sutra dan sam opet usuo na MOLu, ista ruta, prosek brzine 70 km/h.. Potrosnja 5.4 l/100km.. E to mi se za 4.5 godine od kad je kod mene, nije nikada dogodilo..
Pa sta i da su sipali u te tankove gde je bio D2?
Isto je to gorivo. Da vam neko naspe pola D2, a pola ED u auto, ne bi ni primetili
Isto je to gorivo. Da vam neko naspe pola D2, a pola ED u auto, ne bi ni primetili