Mercedes E facelift
Re: Mercedes E facelift
Spolja, ok, lepe izmene, ali E klasa sedan/karavan mora da ima klasican gril i znak na haubi. Ta fora sa znakom na masci mi je ruzna jos od w124.
Za kupe i kabrio je sasvim ok i ova maska kao na C klasi.
Sedista su i dalje odvratna. Kockasta, a uopste mi nije jasna poenta perforirane koze na bokovima. Ocajno izgleda. Tek naslone za glavu ne bih da komentarisem.
Ostatak enterijera je odlican, ali mi je generalno w211 ph2 mnogo lepsi i skladniji auto, i enterijer i exterijer.
Za kupe i kabrio je sasvim ok i ova maska kao na C klasi.
Sedista su i dalje odvratna. Kockasta, a uopste mi nije jasna poenta perforirane koze na bokovima. Ocajno izgleda. Tek naslone za glavu ne bih da komentarisem.
Ostatak enterijera je odlican, ali mi je generalno w211 ph2 mnogo lepsi i skladniji auto, i enterijer i exterijer.
Jeste,ali udjes u W211,skuceno,ne preterano bolje nego u C klasi...
Udobnije za klasu,naravno.
Udje neko mojih gabarita ovde i kao u dnevnoj sobi u fotelji...
Bmw-ova sportska sedista ne bih preporucio ni neprijatelju...
Slazem se da ne izgledaju na slikama najbolje,ali poenta sedista jeste da budu dobra.
Audi je najvise zrtvovao kvalitet sedista radi izgleda...
Pogledaj kako izgleda najudobnije sediste na serijskim vozilima u S klasi,pa reci da li je lepo...
Naravno da nije
Ovo je kao da slusam price o Zari i Springfildu...
Full i extra marke za male pare,ovo,ono,a ne pitaju nekoga sa strukom od 100+cm kakve su to marke...
Ja cu odmah reci pijacarske. Zasto pijacarske? Zato sto kao i na pijaci,drze samo ono sto najvise ide...
Zato Mercedes pravi sedista koja svima odgovaraju...
A i ovo su sedista na naduvavanje,pa ko zna kako su naduvana
Udobnije za klasu,naravno.
Udje neko mojih gabarita ovde i kao u dnevnoj sobi u fotelji...
Bmw-ova sportska sedista ne bih preporucio ni neprijatelju...
Slazem se da ne izgledaju na slikama najbolje,ali poenta sedista jeste da budu dobra.
Audi je najvise zrtvovao kvalitet sedista radi izgleda...
Pogledaj kako izgleda najudobnije sediste na serijskim vozilima u S klasi,pa reci da li je lepo...
Naravno da nije

Ovo je kao da slusam price o Zari i Springfildu...
Full i extra marke za male pare,ovo,ono,a ne pitaju nekoga sa strukom od 100+cm kakve su to marke...
Ja cu odmah reci pijacarske. Zasto pijacarske? Zato sto kao i na pijaci,drze samo ono sto najvise ide...
Zato Mercedes pravi sedista koja svima odgovaraju...
A i ovo su sedista na naduvavanje,pa ko zna kako su naduvana

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Nisam primetio da je w212 veci unutra od 211-ice.
Sad sam gledao dimenzije enterijera, da ne lupam, osim gepeka koji je u litar isti, ostatak je vrlo priblizan... Santimetar siri i 2 cm vece medjuosovinsko. Rekao bih da je debljina prednjih sedista pojela ta 2 cm.
Sedista bih rekao da su jako slicnih dimenzija (sirirna/duzina), samo je u w212 sve kockastije, ostrijih linija, pa dobija na subjektivnom osecaju velicine.
Sad sam gledao dimenzije enterijera, da ne lupam, osim gepeka koji je u litar isti, ostatak je vrlo priblizan... Santimetar siri i 2 cm vece medjuosovinsko. Rekao bih da je debljina prednjih sedista pojela ta 2 cm.
Sedista bih rekao da su jako slicnih dimenzija (sirirna/duzina), samo je u w212 sve kockastije, ostrijih linija, pa dobija na subjektivnom osecaju velicine.
Sira su sedista,enterijer je drugacije rasporedjen,elementi su tanji i mesta ima vise...
Ne mesta u smislu da ima vise za noge pozadi,jer to nisam ni gledao,nego je komfornije vozacu...
Ti to ne mozes da primetis,jer ti oba imaju nenormalno mesta,iz tvoje perspektive ni jedan nije ni malo skucen...
Ali se svakako slazem sa jednim:
Nasloni za glavu su tuga Bozija
Tu mi je Bmw najjaci sa njihovim premium sedistima...
Ne mesta u smislu da ima vise za noge pozadi,jer to nisam ni gledao,nego je komfornije vozacu...
Ti to ne mozes da primetis,jer ti oba imaju nenormalno mesta,iz tvoje perspektive ni jedan nije ni malo skucen...
Ali se svakako slazem sa jednim:
Nasloni za glavu su tuga Bozija

Tu mi je Bmw najjaci sa njihovim premium sedistima...
I ako sam u pocetku bio skeptican, sad priznajem da mi se ipak svidja...ne kao BMW F10 ali mi se svidja 

AMG
Delivering all that power is once again AMG’s twin-turbocharged 5.5-liter V-8, which is matched to the AMG Speedshift seven-speed automatic transmission. Four transmission modes are available: "C" (Controlled Efficiency), "S" (Sport), "S+" (Sport plus) and "M" (Manual). Another change in the lineup is the addition of a new range-topping S-Model. Its output registers at a heady 577 horsepower and 590 pound-feet of torque. The regular model, meanwhile, also sees its output rise to 550 horsepower and 531 pound-feet of torque.

Delivering all that power is once again AMG’s twin-turbocharged 5.5-liter V-8, which is matched to the AMG Speedshift seven-speed automatic transmission. Four transmission modes are available: "C" (Controlled Efficiency), "S" (Sport), "S+" (Sport plus) and "M" (Manual). Another change in the lineup is the addition of a new range-topping S-Model. Its output registers at a heady 577 horsepower and 590 pound-feet of torque. The regular model, meanwhile, also sees its output rise to 550 horsepower and 531 pound-feet of torque.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Kazu od 0-100 za 3.6s sa E 63 AMG 4-Matic-om(33/67) u S verziji sa 585ks i 800Nm...
Potrosnja ide i do ispod 10l...
Euro 6 emisija.
Izlazi u aprilu,S model dolazi u junu...
A sto se mene tice,izgleda full.
Potrosnja ide i do ispod 10l...
Euro 6 emisija.
Izlazi u aprilu,S model dolazi u junu...
A sto se mene tice,izgleda full.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Ja mogu reci samo da nisam navikao da mecka izgleda ovako, malo su otisli po izlgedu na BMW i Audi koji su sportskiji, dok ej meca uvek nekako bila klasika.
Ali lep autic svakako, tj. mnogo lepsa od predhodnog modela.
Ali lep autic svakako, tj. mnogo lepsa od predhodnog modela.

Da mu skinu znacku bio bih ubedjen da je BMW

Konacno enterijer koji mi se svidja kod Merc-a, samo jos da su stavili normalnu rucicu menjaca umesto onog "T" cuda i bilo bi sjajno.
Sve u svemu, svidja mi se

Prvo sam se razocarao, ali moguce da je ovo sasvim dobro resenje, ko zna
Ona zaobljena maska mi je bila skoz losha, ali mozda i ima smisla, malo da evoluiraju i nju

Ona zaobljena maska mi je bila skoz losha, ali mozda i ima smisla, malo da evoluiraju i nju
Begaj tamo Laki,meni je ta rucica menjaca brutalno dobra 

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Xepoj87 napisao:Begaj tamo Laki,meni je ta rucica menjaca brutalno dobra
Pa ovako uslikano i Ladin menjac bi izgledao dobro

Salu na stranu, stvar je u razlicitim ukusima.
Stvarno mi se svidja, ne znam koliko ce samo kostati model opremljen kao na slici, plus ostaje da se vide vozne karakteristike, da li ce i ponasanje na putu ispratiti ovaj novi sportskiji izgled.
I jos jedno pitanje, jel ima i Merc kao i BMW vise modela sedista (BMW ima 3 u petici), posto su ona sa slika uzasna.
Čini se da neće biti baš maštoviti sa sedištima.

Zanimljivo da se podaci o novoj E klasi mogu naći za sada samo na američkoj web stranici Mercedesa.
http://www.mbusa.com/mercedes/benz/inno ... ns#landing
Ostale slike.

Zanimljivo da se podaci o novoj E klasi mogu naći za sada samo na američkoj web stranici Mercedesa.
http://www.mbusa.com/mercedes/benz/inno ... ns#landing
Ostale slike.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Kod E klase bi trebalo da budu standardna,drugacija dobijas cim uzmes kozu i sportska...
Ne znam uz koja se dobija ovo naduvavanje,nisam se raspitivao,ali je to u sustini najbolje,imam to i ja na E klasi,a i Dule na E kupeu...
Bas moze da se opusti da bude siroko i onda da se stiska koliko kome odgovara,na bokovima dole i gore,da se duvaju segmenti sedista kao potpora za ledja i slicno...
Ako se ne varam,to i Bmw ima kao opciju...
Nije mnogo skuplji od standardnog,jer je standardni E63 AMG nakrcan opremom...
Online navigacija je recimo standard,kozna sedista,Keyless-Go i jos sto sta... Najskuplja opcija je Bang&Olufsen ozvucenje koje je samo 5.000e...
Ali pored toga dodas par paketa od po 1-4.000e i zavrsio si sa svom opremom...
Dakle sa sve B&O mozda 20.000e na dodatnu cenu od 100.000e i imas sve od opreme,ali je i pocetni vec nadrkan opremom...
I to u Nemackoj,u Americi izadje dzabe...
Kada se uzimaju dobro opremljeni modeli,Mercedes je dosta jeftiniji od Bmw-a...
Ne znam uz koja se dobija ovo naduvavanje,nisam se raspitivao,ali je to u sustini najbolje,imam to i ja na E klasi,a i Dule na E kupeu...
Bas moze da se opusti da bude siroko i onda da se stiska koliko kome odgovara,na bokovima dole i gore,da se duvaju segmenti sedista kao potpora za ledja i slicno...
Ako se ne varam,to i Bmw ima kao opciju...
Nije mnogo skuplji od standardnog,jer je standardni E63 AMG nakrcan opremom...
Online navigacija je recimo standard,kozna sedista,Keyless-Go i jos sto sta... Najskuplja opcija je Bang&Olufsen ozvucenje koje je samo 5.000e...
Ali pored toga dodas par paketa od po 1-4.000e i zavrsio si sa svom opremom...
Dakle sa sve B&O mozda 20.000e na dodatnu cenu od 100.000e i imas sve od opreme,ali je i pocetni vec nadrkan opremom...
I to u Nemackoj,u Americi izadje dzabe...
Kada se uzimaju dobro opremljeni modeli,Mercedes je dosta jeftiniji od Bmw-a...