Udaviću vas.
Sad ste me zagolicali da kad dođe vreme za kupovinu žileta za M3 kupimm taj Fusion i isprobam.
A na M3 sam se navikao i brijem se njime ihahaj.
Mislim da se taj ProGlide kači na istu držaljku. Nema neke razlike u odnosu na Fusion, bar ja nisam nešto značajno primetio (ako nisam pomešao nešto). Ja i dalje vozim Fusion sa baterijom i ima smisla skroz, mnogo se lakše brije koliko god zvučalo bezveze jer je unutra obična vibracija, kao za telefon. Moguće da drhti u osi brijanja pa malo pomaže ili jednostavno usled vibracija otupi malo nerve na licu, pojma nemam. Uglavnom, efekat skroz postoji i takođe mogu da preporučim.
S obzirom da se brijem jednom nedeljno, a imam veoma jaku bradu, onda možete da pretpostavite koliko je težak zadatak pred brijačima. Mach3 se nije lako nosio sa dlakama i zapušivao se brzo, dok to ne postoji kod Fusion (bez obzira što ima 5 žileta). Neku foru su mu odradili da se jako lako čisti od dlaka, čak i malo dužih.
Aftershave kakve koristite? Meni nikad nisu prijali oni "ljuti" što peku lice. U poslednje vreme je veliki izbor balsama i uglavnom mi to odgovara najviše.
Pa meni jedino što M3 čupa bradu kad malo zarastem, sve i da je nov žilet stavljen za to brijanje. A onda se i zapušava, to je tačno.
Ali ako uhvatim ritam da se brijem na 2-3 dana max razmaka onda je opušteno.
E po pitanju aftershave-ova sam pipav. Ili mi iziritiraju kožu, ili su gusti (kako drugačije da kažem, ako se radi o balsamu nekom) pa kad ih namažem imam osećaj kao da ću da se ugušim jer mi začepi pore, i obavezno počnem da se znojim po licu ako ne nanesem tanak baš malu količinu balsama.
Obično uzmem Nivea vodu (prozirna svetloplava bočica, zaboravio sam tačan naziv) ili opet Nivea balsam za osetljivu kožu (a onda taj balsam traje dugo jer ga veoma malo nanosim iz gore navedenog razloga).
pedja napisao:Koliko ti traje jedan ulozak, sa jednim brijanjem nedeljno?
Inace, koristim SebaMed balzam posle brijanja. Odlican, tj meni odgovara.
TT
Nemam blage veze jer se ne brijem redovno, pa je teško uhvatiti statistiku. Još teže kad se uzme u obzir da mrtav uložak koliko-toliko brije, pa kad zaboravim da kupim nove onda krenem da vrtim stare.
Najbolje je sa britvom, ali nju nemam i ne svidja mi se baš:)
Sa DE brijačem je brijanje odlično, svako treba da proba. Žileti su bolji ako su wilkinson nego gillete. Intersilver propao...
Gillete excell (mislim da je to ime) je star oko 30ak god, brije odlično, ima dva nožića u kertridžu, svi koji nisu made in poland su bolji.
Ove novotarije sa 3 i više nožića su pomodarija.