Punto Classic problemi sa zadnjim kočnicama

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Punto Classic problemi sa zadnjim kočnicama

Post od sebekkg »

Saša napisao:Kako je onda kod mene sve u redu evo već 2 godine i 36.000 pređenih km? A ništa pipnuo nisam oko kočnica, plus tehnčki pregled sam prošao pre nepunih mesec dana bez ikakvih problema? :)

tvoj je ili bio specijlno nabudzen za nekog radnika zastave ili za americko trziste :kezo:
Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Punto Classic problemi sa zadnjim kočnicama

Post od Bax »

E ovako kad se vratim sa odmora, uradicu ono stelovanje kocnica na starom Z10, posto ja imam utisak da on znatno losije koci nego nekad, mada sam ja to povezivao sa ko zna cim, pa cu javim rezultate....

MAda na valjcima uvek kao dobar...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Re: Problemi u garantnom roku - vaša iskustva!

Post od mr.Big »

mr.Big napisao: Prvi put kad sam bio na tehničkom pregledu izmereno mi je 0,1-0,2 nekih jedinica na zadnjim i oko 2,0 na prednjim točkovima. Dakle, zadnjim nije maltene ni kočio. Posle zamene originalnih/kaonovih Boš paknova sa najjeftinijim neekološkim Wolf i čišćenja doboša, isti dan na istom mestu mi je izmereno 0,6-0,8 pozadi.
Sila kočenja prednjih točkova je uvek bila ista na svim valjcima na kojima sam bio. Po rečima zaposlenih na tim pregledima to je odličan rezultat, tj toliko i treba da bude. Na zadnjim tičkovima je raspon od 1/20 do 1/3 sile u odnosu na prednje točkove. Naravno, zadovoljavajući rezultati su posle sređivanja.
Saša napisao: Osim toga, ne bi bilo loše da na svaki par meseci odradiš ovo štelovanje koje je pomenuto par postova ranije, pošto zvuči baš jednostavno i logično.
Pa valjda je jasno da upravo to i radim svakih 5-6 meseci. To mi se i smučilo i baš to smatram maltretiranjem imajući u vidu godište auta i bedž na haubi...
Odgovori