Dizajn u auto industriji
Re: Testovi automobila - Opšta tema o modelima
Kolko sam ispratio na m5ici je to sad standard tj. nema opcije za drugačije.
Ili ne moze uopste da se ubaci?
Ranije nije bilo, ne znam kako je sada.
Ranije nije bilo, ne znam kako je sada.
http://f10.m5post.com/forums/showthread.php?p=13778498
Ovde reče lik da bi svi od marta trebali da imaju digitalni displej.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... y-OjUb5zwI
Ovde reče lik da bi svi od marta trebali da imaju digitalni displej.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... y-OjUb5zwI
Procitaj temu do kraja
Izgleda da bar do novembra to nece biti ni kao opcija. Sada sam gledao na konfiguratoru u DE, nema takvu tablu ni tu opciju.

Izgleda da bar do novembra to nece biti ni kao opcija. Sada sam gledao na konfiguratoru u DE, nema takvu tablu ni tu opciju.
Upravo pročitah 
Dobro ionako nisam planirao da kupujem m5 pre novembra

Dobro ionako nisam planirao da kupujem m5 pre novembra

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Da, Volvo kad napravi deluje mnogo inovativnije nego ovo kod BMW-a.. deluje kao obična pi**darija. Ne vidim da je npr. navigacija integrisana?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Jeste, integrisana je 

Momci,momci,bez svadje 

Sta znam,meni je lepa ova Volvo-va... Bolja mi je kod Bmw-a svakako,ali mi boje nisu najsrecnije...
A Laki,jesi ti siguran da je ova prva tabla ista kao ove druge 2,posto joj fale ovi srebrni prstenovi?

Sta znam,meni je lepa ova Volvo-va... Bolja mi je kod Bmw-a svakako,ali mi boje nisu najsrecnije...
A Laki,jesi ti siguran da je ova prva tabla ista kao ove druge 2,posto joj fale ovi srebrni prstenovi?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
E ti i tvoje ostro oko... 
Zapravo znam od pocetka da nije ista, ali sam kontao da niko nece primetiti
Poenta je da je 99% ista kao standard mod na toj multimedijalnoj, ali nisam mogao da nadjem lepu sliku te table u tom modu pa sam stavio ovu. Ne menja sustinu...

Zapravo znam od pocetka da nije ista, ali sam kontao da niko nece primetiti

Poenta je da je 99% ista kao standard mod na toj multimedijalnoj, ali nisam mogao da nadjem lepu sliku te table u tom modu pa sam stavio ovu. Ne menja sustinu...
Pa isto je resenje kao kod Volvoa gde je to standard, BMW svakako nije ispred ako nije standardna ugradnja.Laki021 napisao: Samo cekam sta cete sad da kazete, mogu da pretpostavim... Kad Volvo pravi ovakve piz...ije onda je to cool, inovativno i daleko bolje od zastarelog BMW-a. Sad kad ispadne da je i ovde BMW ispred (opciono), ovo ce biti proglaseno za kic...
Meni je smesno da BMW instrument tablu naplacuje kao opciju, kao sto mi je nekada bilo smesno kada je VW naplacivao 4 vrata kao opciju.
Volvo je kineska firma, BMW je nemacki premijum a vidljiva razlika je sta, dizajn

Ono sto je bilo prikazano ranije je tabla iz 70/80tih godina kod Volvoa, i drugih, i nije nikakva posebnost BMWa. Klasika.
Opet mi je nekako prijatna ona Volvo-va na oko,valjda zbog boja,ali je to vec stvar ukusa,a ako ova Bmw-ova ima ovaj beli classic view,onda je super i sigurno je kvalitetnije uradjena od Volvo table.
@ljubitelj
Govoris,kao da je takva tabla ne znam ni ja koliko bolja od ostalih...
Mercedes digitalnu tablu fura vec 8 godina,tako da tesko da je to inovacija
Evo,ja kazem da je standardna tabla na Mercedesu bolja,jer pokazuje dosta vise informacija od te kod Volvo table,koja je samo lepa na oko(u onom normalnom rezimu) i nista drugo,cak je i Bmw-ova klasicna bolja duplo od te,o ovoj digitalnoj ne treba trositi reci...
Ergonomija joj je losa,nema informacije sa borda na tabli,sto svi imaju vec cirke 15 godina minimum...
To je po meni neoprostivo...
@ljubitelj
Govoris,kao da je takva tabla ne znam ni ja koliko bolja od ostalih...
Mercedes digitalnu tablu fura vec 8 godina,tako da tesko da je to inovacija

Evo,ja kazem da je standardna tabla na Mercedesu bolja,jer pokazuje dosta vise informacija od te kod Volvo table,koja je samo lepa na oko(u onom normalnom rezimu) i nista drugo,cak je i Bmw-ova klasicna bolja duplo od te,o ovoj digitalnoj ne treba trositi reci...
Ergonomija joj je losa,nema informacije sa borda na tabli,sto svi imaju vec cirke 15 godina minimum...
To je po meni neoprostivo...
Jok, govorim da je ta vrsta programabilne table prema zelji korisnika bolja od klasicne table.Xepoj87 napisao: Govoris,kao da je takva tabla ne znam ni ja koliko bolja od ostalih...
Te programabilne prikazuju na ekranu ono sto se softverski podesi i nisu ni za poredjenje sa klasicnim.
Volvo je uveo digitalne table u proslom veku, u S 80, ali nije poenta u tome vec kako to sve radi u praksi.
Kineski proizvodjaci grabe krupnim koracima no ja ne bih ni poredio Mercedes sa njima jer ocekujem da je svakako bolje osmislio resenja.
Dobro,mnogi su imali digitalne table pre vise decenija,nije poenta u tome,ovde ipak pricamo o ovim gde je u pozadini LCD ekran koji moze da pokazuje sta god mu se zada...
Kao sto sam rekao,meni se svidja koji su dezen stavili u Volvo-u,prijatno mi je za oko,nece se svakome svideti,ne voli svako te prijatne coko motive...
Ali sto se ergonomije tice,vidis i sam da pokazuje samo brzinometar,obrtomer,kolicinu goriva i nista drugo,sto je u danasnje vreme nezamislivo i za slabije marke od Volvo-a,a Volvo se ipak kotira kao nesto iznad VW-a recimo,tako da je blize premiumima nego nepremiumima...
Kao sto sam rekao,meni se svidja koji su dezen stavili u Volvo-u,prijatno mi je za oko,nece se svakome svideti,ne voli svako te prijatne coko motive...
Ali sto se ergonomije tice,vidis i sam da pokazuje samo brzinometar,obrtomer,kolicinu goriva i nista drugo,sto je u danasnje vreme nezamislivo i za slabije marke od Volvo-a,a Volvo se ipak kotira kao nesto iznad VW-a recimo,tako da je blize premiumima nego nepremiumima...
Meni se te full elektronske table uopste ne dopadaju...mislim na to sto Merc stavlja u S klasi ili ove opcione kod BMW-a.
Ova kod Volvoa je tek cirkus.
Ova kod Volvoa je tek cirkus.
Ni meni se ne svidja ova kod Volvoa, ali je ocito trend da se pravi sarenis sa dugmicima i displejima i prednost dobija dizajn naustrb funkcionalnosti.
Ja bih radije pozeleo upotrebu progamabilnog head up sistema.
Ja bih radije pozeleo upotrebu progamabilnog head up sistema.