DRL (Daylight) i druge vrste LED osvetljenja na automobilu
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Re: DRL (Daylight) i druge vrste LED osvetljenja na automobi
brabus fazon sa pocetka proslog vijeka 

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Meni se svidja. Nesto slicno ima i Merc.

EDIT: Risto je bio brzi.

EDIT: Risto je bio brzi.

- Neskica
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: Ford Focus 1.6 TDCi
Misliš kraja?Risto napisao:brabus fazon sa pocetka proslog vijeka

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Kad može na SX4 što ne bi moglo i kod tebe.

Posetite www.garaza.rs !
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Pitanje npr ako ugradim LED maglenke (imam poseban taster za njihovo ukljucivanje i fabricku instalaciju u braniku) da li postoji neka mogucnost da se aktiviraju samo kad otkljucavam/zakljucavam auto (kao leave/comming home funkcija) ?
Nije problem ako treba da se prepravi instalacija samo kako bi to izgledalo, gde i sta bi trebalo da se isece i spoji?
Nije problem ako treba da se prepravi instalacija samo kako bi to izgledalo, gde i sta bi trebalo da se isece i spoji?
- Zmaj_pa
- Pridružio se: 29 Jun 2013, 21:05
- Garaža: Jaguar Xf 3.0dS
- Kontakt:
Ja sam hteo da otovorim drugu temu ali posto ova vec postoji onda pisem ovde.Danas sam bio u radnji da kupim led sijalice za unutrasnje osvetljenje i da zamenim na Jaguaru.Posto vec postojece led sijalice cas rade cas ne,zapravo su loseg kvaliteta pa se kada se zagreju trepere......Kupio sam sijalice sa canbusom i to bih trebao da zamenim koliko danas ili sutra!
E sad tamo u radnji sam sa prodavcem razgovarao oko ugradnje led sijalica u farove za duga svetla i svetla koja se pale prilkom okretanja volana.
Obicne led sijalice mi neigraju jel koliko sam citao jos uvek nemaju dovoljnu snagu da bi normalno osvetljavale put pogotovu za duga svetla.Ali tamo mi je predstavljena Led sijalica sa cree chipom i to sija za sve pare.Barem ono sto sam ja uspeo da vidim.E sad i te led sijalice postoje u dve verzije jedne sa balastima (skuplja verzija) i jedne bez balasta (jeftinija verzija)Sve u svemu ove sa balastima su preporucene za duga svetla u h7 a ove bez balasta u svetla za skretanje.
Cena nije mala ni za prve ni za druge ali nebih zalio ako ce to da radi posao.Drugi problem je sto se to prodaje samo za show i te sijalice nemaju E-Zulassung pa bi morao da ih skidam i vracam normalne pri svakoj sledecoj registraciji
)))
Nego htedoh da pitam jel neko od vas koristi ili je koristio te sijalice sa cree chipom i kakva su vasa iskustva sa tim?
Na stranim forumima sam vec trazio i informacije su da tako kazem skroz mrsave.....
Hvala
E sad tamo u radnji sam sa prodavcem razgovarao oko ugradnje led sijalica u farove za duga svetla i svetla koja se pale prilkom okretanja volana.
Obicne led sijalice mi neigraju jel koliko sam citao jos uvek nemaju dovoljnu snagu da bi normalno osvetljavale put pogotovu za duga svetla.Ali tamo mi je predstavljena Led sijalica sa cree chipom i to sija za sve pare.Barem ono sto sam ja uspeo da vidim.E sad i te led sijalice postoje u dve verzije jedne sa balastima (skuplja verzija) i jedne bez balasta (jeftinija verzija)Sve u svemu ove sa balastima su preporucene za duga svetla u h7 a ove bez balasta u svetla za skretanje.
Cena nije mala ni za prve ni za druge ali nebih zalio ako ce to da radi posao.Drugi problem je sto se to prodaje samo za show i te sijalice nemaju E-Zulassung pa bi morao da ih skidam i vracam normalne pri svakoj sledecoj registraciji

Nego htedoh da pitam jel neko od vas koristi ili je koristio te sijalice sa cree chipom i kakva su vasa iskustva sa tim?
Na stranim forumima sam vec trazio i informacije su da tako kazem skroz mrsave.....
Hvala
Potpuno ćorava rabota. Budži oborena svetla, a na duga stavi neku pojačanu halogenu. OSRAM NB ubija na Stilu, evo već 5tu godinu. Xenoni su na oborenim, jer sam tu imao problema sa crkavanjem.
Tapatalk 4
Tapatalk 4
- Zmaj_pa
- Kontakt:
Oborena svetla su vec fabricki ksenoni.......i tu nebi nista dirao.Sto se tice NB-a ja imam potpuno drugacije iskustvo.Tri sijalice za 2 meseca.Ovde se Osram kupuje u plasticnoj kutiji sa dve sijalice i kosta 29,99 eura.Sto se tice ostalih sijalica iz tog opusa jos je gore iskustvo jel na kisi rasipaju svetlost i nista se nevidi.....Tako da ako je corava rabota ostajem na fabrickim sijalicama koje sijaju zuto i ne izgleda bas lepo u odnosu na xenone ali makar rade posao......
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Postoje aftermarket ledovi koji menjaju adekvatno glavna svetla. Ovde koštaju oko 100e H7 s balastima, imaju navodno 1800 lumena a na jutubu imaš klipova kako zapravo svetle. Interesantna priča, ali je po meni glupo da menjaš fabričke ksenone koji verovatno imaju sočiva, sa kineskim ledovima ma kakvi bili.
HUAWEI P6 via TT
HUAWEI P6 via TT
- Zmaj_pa
- Kontakt:
Pa ja sam i napisao lepo da bih menjao dugacka svetla i svetla koja se pale prilikom okretanja volana.......Oborena nebih dirao jel su fabricki xenoni i sa njima sam potpuno zadovoljan.Znaci nadogradnja dve H7 sijalice za duga svetla i dve h8 sijalice za curvenlicht.....
Upravo sam Urose na te aftermarket ledove mislio na ova dva mesta da stavim.....
Youtube mi nije od pomoci jel sve vise prodavaca frizira svoje proizvode za youtube a onda kad kupis to nebude ni upola ta prica.Kinezi su prvaci sveta u tome a posle ni Nemci ne zaostaju puno za njima.......
Elem mozda sam i sam kriv sto se nismo odmah razumeli......Ali ja sam hteo da screnem temu u pravcu Cree chipa koji je navodno 5 puta jaci od obicne led diode.Posto iz sopstvenog iskustva znam da nijedna led sijalica nedaje dovoljno svetla da bi menjala glavne sijalice u faru......
Navodno ovaj cree chip je potpuno druga prica pa sam mislio da mozda to neko vec koristi.......i hteo da cujem licna iskustva.Nazalost radnja u kojoj sam bio ima sajt ali nema link prema tim proizvodima pa sam nesto slicno nasao na ebay-u.......
Cree chip sa balastima:
http://www.ebay.at/itm/H7-LED-Headlight ... 2ecce00ebc
Obican cree chip:
http://www.ebay.at/itm/H7-Xenon-LED-Neb ... 19e63fad0b
Upravo sam Urose na te aftermarket ledove mislio na ova dva mesta da stavim.....
Youtube mi nije od pomoci jel sve vise prodavaca frizira svoje proizvode za youtube a onda kad kupis to nebude ni upola ta prica.Kinezi su prvaci sveta u tome a posle ni Nemci ne zaostaju puno za njima.......
Elem mozda sam i sam kriv sto se nismo odmah razumeli......Ali ja sam hteo da screnem temu u pravcu Cree chipa koji je navodno 5 puta jaci od obicne led diode.Posto iz sopstvenog iskustva znam da nijedna led sijalica nedaje dovoljno svetla da bi menjala glavne sijalice u faru......
Navodno ovaj cree chip je potpuno druga prica pa sam mislio da mozda to neko vec koristi.......i hteo da cujem licna iskustva.Nazalost radnja u kojoj sam bio ima sajt ali nema link prema tim proizvodima pa sam nesto slicno nasao na ebay-u.......
Cree chip sa balastima:
http://www.ebay.at/itm/H7-LED-Headlight ... 2ecce00ebc
Obican cree chip:
http://www.ebay.at/itm/H7-Xenon-LED-Neb ... 19e63fad0b
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Sada i ja vidim šta si mislio. Što se jutuba tiče, ima klipova ljudi koji su kao ti i ja, kupili ugradili, snimili. Baš sam gledao ovih dana te sijalice koje ti hoćeš.
HUAWEI P6 via TT
HUAWEI P6 via TT
- Zmaj_pa
- Kontakt:
Kupih te famozne led sijalice od 1800 lumena za svetla za skretanje i za duga svetla.....Pokusaj ugradnje danas se zavrsio neslavno jel nisam znao kako da odovojim crevo za pranje fara od celog tog sklopa.....Inace ceo far mora da se vadi iz auta.Prosto neverovatno ali te sijalice imaju svaka svoj ventilator za hladjenje.........Pokusacu opet ovih dana dok se malo raspitam kako se odvaja to crevo a da nesto ne polomim......U principu verovatno se samo cupa napolje ali zbog niske temperature to nije lak zadatak.U svakom slucaju probacu opet cim vreme dozvoli.....
Na kraju sam se bacio na svetla u kabini,svetla zadnje tablice kao i svetla u retrovizorima.....Nove led sijalice su jace....imaju cisto belo svetlo i za sad nisam primetio da neka treperi posle odredjenog vremena sto je sa starima bio slucaj......
Slike govore hiljadu reci.............

Na kraju sam se bacio na svetla u kabini,svetla zadnje tablice kao i svetla u retrovizorima.....Nove led sijalice su jace....imaju cisto belo svetlo i za sad nisam primetio da neka treperi posle odredjenog vremena sto je sa starima bio slucaj......
Slike govore hiljadu reci.............