Da ostane zabeleženo: nije bilo do senzora. Po povratku sa odmora me sačekalo da neće uopšte da upali, greška je bila za ECM relay, raskupusali smo tablu i došli do releja koji je imao hladan lem. Prelemljen kontakt i sad sve radi.Heinz napisao:
Fabia je u pitanju. Neće da se upali motor kad je vruć, poslednjih par dana po ovim vrućinama. Pre 2 godine je bilo do senzora radilice, ovaj put se ne javlja nijedna greška koja bi nešto pokazala. Kad odstoji 5-10-15 minuta upali i radi normalno (i na benzin i na gas). Jutros posle vožnje sve normalno, ali na 21 a ne na 31 stepen spoljne temp.
Servis - Razno
Re: Servis - Razno
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Audi car dealership robot telepresence
Audi is building a fleet of rolling robots that will allow technicians at its headquarters to remotely supervise mechanics at dealerships. It may be a great way to improve customer service, a testament to just how complicated upscale German cars are to repair, or just an overbearing way to play nanny.
The Audi Robotic Telepresence robot, created by robotics firm Vgo, is a mobile, remotely controlled ‘bot equipped with cameras and a screen to let technicians at Audi of America HQ in Herndon, Virginia, chat with mechanics in dealerships around the country.
The remote technician uses a computer or tablet to drive the robot around the service bay, directing the camera and borescope and using a speakerphone to help diagnose and repair difficult problems. Audi claims the robot mechanic will “improve speed and accuracy” of service and create “an improved ownership experience for the customer.”
Robots like this already are on the market for educational and medical applications, and can be used by those too lazy to get to the office. Audi plans to have them in service at 100 dealerships nationwide and is now testing them in 18.
No word yet on how local mechanics will feel about their disembodied colleagues keeping an eye on their work. Don’t be surprised if an annoying robot is taken out of commission with a well-placed paper bag.
http://www.wired.com/2014/06/audi-robot ... alerships/
Audi is building a fleet of rolling robots that will allow technicians at its headquarters to remotely supervise mechanics at dealerships. It may be a great way to improve customer service, a testament to just how complicated upscale German cars are to repair, or just an overbearing way to play nanny.
The Audi Robotic Telepresence robot, created by robotics firm Vgo, is a mobile, remotely controlled ‘bot equipped with cameras and a screen to let technicians at Audi of America HQ in Herndon, Virginia, chat with mechanics in dealerships around the country.
The remote technician uses a computer or tablet to drive the robot around the service bay, directing the camera and borescope and using a speakerphone to help diagnose and repair difficult problems. Audi claims the robot mechanic will “improve speed and accuracy” of service and create “an improved ownership experience for the customer.”
Robots like this already are on the market for educational and medical applications, and can be used by those too lazy to get to the office. Audi plans to have them in service at 100 dealerships nationwide and is now testing them in 18.
No word yet on how local mechanics will feel about their disembodied colleagues keeping an eye on their work. Don’t be surprised if an annoying robot is taken out of commission with a well-placed paper bag.
http://www.wired.com/2014/06/audi-robot ... alerships/

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
nixa napisao:Uslužno pitanje:
Toyota Corolla 1.3 '90...
Potrebno je raditi zamenu gumica podizača ventila i zamenu semeringa radilice. Neka ponuda na Miljakovcu je 95€.
Da li je to ok cena? Može neka preporuka ne preterano skupog majstora za starije Toyote?
Vidi kod Cozma u temi, cini mi se da i on nesto slicno radi svojoj Tojoti.
Uradio sinoc servis na kosacici. Promenio ulje. Glupavo su napravili cep za ulje, odnosno nema slivnik kao na frezi za ispustanje, nego moras izvlaciti necim. Pa sam uzeo najveci spric za konje od 50ml, i izvlacio sa njim polako. Stane 0,6 litara. Ulje koje sam izvukao bilo je prilicno tamno, spram svezeg ulja, koje je kao zejtin (Motul Garden 10w30). Cenim da je oko 20h radilo, sto je i preporuka za interval izmene. Sipao sam ranije Nisotec SAE30, ali sad sipam ovo, jer ga kupujem zbog kopacice, koja se pali i u decembru. Mada po upustvu za upotrebu, za obe masine stoji motorno ulje 10w30. Motul uopste nije jeftin, ali posto trosim 2l godisnje, nije neki trosak. Oko 600 i kusur dinara je litra. Mada ima za manje novaca isto to ulje u Uradi sam (oduvek sam mrzeo kada je ulje jeftinije kod dilera, nego kod zastupnika brenda:))
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Dobra ti felna
Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk
Distanceri pozadi, a? 

Felne su alu_look_plastikanioUroš S. napisao:Dobra ti felna![]()

Jok. FabrikanaMcGruja napisao:Distanceri pozadi, a?

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Kako može da se utvrdi da li je bobina ispravna?
U poslednje vreme mi auto ponekad trza, vrlo kratko. Čim pustim ili dodam gas, on se umiri. Uglavnom se dešava kad vozim na vrh gasa, nije bitno u kojoj sam brzini. Isto se dešava i na plinu i na benzinu, samo se na plinu više oseti.
Nemam sad vremena da idem do servisa, ali me kopka šta je, a ovo je mogući uzrok.
U poslednje vreme mi auto ponekad trza, vrlo kratko. Čim pustim ili dodam gas, on se umiri. Uglavnom se dešava kad vozim na vrh gasa, nije bitno u kojoj sam brzini. Isto se dešava i na plinu i na benzinu, samo se na plinu više oseti.
Nemam sad vremena da idem do servisa, ali me kopka šta je, a ovo je mogući uzrok.
Posetite www.garaza.rs !
Nesto sa strujom jeste, bobina, svecica, kablovi
Nema nacina da utvrdis stanje, sem zamenom pa da vidis kako radi
Nema nacina da utvrdis stanje, sem zamenom pa da vidis kako radi
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Jbga. Svećice su menjane na velikom servisu, pre 8 meseci. Stavljene NGK tako da verujem da nije do njih. Samo da se situacija ne pogorša i ne dovede do nekog kvara sad kad mi auto najviše treba.
Posetite www.garaza.rs !
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
A da nije mozda do one klapne sto se zaprlja? Klapna ler gasa ili kako vec?
Merenjem otpora primara i sekundara.trojanac napisao:Kako može da se utvrdi da li je bobina ispravna?
U servisnom uputstvu se daje podatak opseg od x do y za jednu i za drugu vrednost pa se izmerene vrednosti uporede.
Odstupanja van radnog opsega mogu da ostete pogonsku elektroniku.
Zavisno od tipa kontrukcije, mokra ili suva proverava se i stanje zaptivne rupice. (zaptivke).
Trojke, imas jednu zbirnu, ili bobinu po cilindru?
Vidi sta pise u uputstvu oko testiranja ispravnosti, i koji su radni parametri. servisnom.
Samo, simptom da trzanje nestaje kada se poveca opterecenje motora dodavanjem gasa ukazuje da bobina ne bi trebala da bude uzrok toga.
Kada je bobina problem, po pravilu kada se doda gas primeti se jos teze paljenje smese i vece trzanje i to kroz ceo opseg obrtaja.
Samo, simptom da trzanje nestaje kada se poveca opterecenje motora dodavanjem gasa ukazuje da bobina ne bi trebala da bude uzrok toga.
Kada je bobina problem, po pravilu kada se doda gas primeti se jos teze paljenje smese i vece trzanje i to kroz ceo opseg obrtaja.