Elektronska naplata putarine

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
CR7
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2014, 00:26
Garaža: BMW 316D F30

Re: Elektronska naplata putarine

Post od CR7 »

Kad se plati tih 2022din jel uredjaj moj,ili je to samo neka renta,pa kad vratis uredjaj oni ti vrate pare?Dali ima neki minimum kod uplate kredita na taj tag,tipa ja pred put uplatim 2000din i to je to,pa kad istrosim ili kad ja hocu uplatim jos 1000 ili sta znam 2000 din.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Uređaj je tvoj, nema limita za dopunu. Klasičan prepaid.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Kada su prvi put uvodili ENP, minimum je bio 800 RSD, koliko znam. To se menjalo kasnije, kao i sam uredjaj i cena istog. Radi kao pripaid i moze se dopuniti elektronski na NIS pumpama i sl, tako da nema problema sa povremenim dopunama, samo je pitanje tog minimuma...
CR7
Reactions:

Post od CR7 »

Kada se dopunjuje kredit,dali je dovoljno samo kazati broj ugovora ili seriski broj uredjaja,ili mora da se ponese i uredjaj?Sta se desava ako mi crkne tag a ja na njemu imam 20000din,dali se kredit prenosi na drugi novi tag?I dali ima neki vremenski rok za koji mora da se istrosi kredit sa uredjaja,posto ne putujem tako cesto,pa da nebude ako stavis kredit,da moras da ga istrosis za 4 meseca ili slicno?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Uređaj se nosi na dopunu, očitaju ga kod kase. Ako crkne ostaje ti smaranje sa JP Putevima Srbije i kredit. Nema roka trajanja.
CR7
Reactions:

Post od CR7 »

Hvala na odgovorima svima,i jos jedno pitanje,dali su sve naplatne rampe u srbiji pokrivene sa elektrosnkom naplatom?Jer mislim da ona ispred leskovca nema elektronsku naplatu ili mi se cini.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Imaju sve, inače to ne bi imalo uopšte smisla.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ne razmišljaj više nego uzimaj, obradovaćeš se kad prvi put prodješ za sekund a pored red na običnoj rampi. Jedino je smor kad u gužvi puste i ostala kola na ENP rampu, to sam vidjao na BG-NS putu.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

grujicd napisao:U čemu se razlikuju? Moj je star možda godinu. Inače od kad sam ga montirao gore kod retrovizora nisam ni jednom imao loše očitavanje. Ne znam da li je do toga ili su malo popravili sistem.
Nama je stari crkao pa smo dobili taj novi mali beli kao zamenu, uz neku smešnu doplatu. Jedino što smo čekali više od nedelju dana da konačno odobre zamenu.

Inače, isti su đavo, oba rade isti posao ali je ovaj novi je skoro upola manji od prethodnog no svako malo pa ga ne očitaju senzori na ulazu, pa se vraćaj nazad, ili daj onom momku/devojci, pa oni očitaju i donesu... Sa starim se to retko dešavalo - tj. dok je radio. :D Moguće da su na taj stari imali puno reklamacija zbog crkavanja pa su ga najverovatnije zamenili zato sa ovim novim modelom, no ni tu se izgleda nismo mnogo usrećili... :)
CR7
Reactions:

Post od CR7 »

Koliko ti je trajao taj stari,tu koliko sam citao samo baterija moze da crkne,koliko traje ta baterija 2 god,3 god?
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Da, vidim sad na sajtu puteva Srbije kako izgleda nov model, moj je ipak stari. Ne nalazim sad podatak o trajanju baterije ali mi je u glavi cifra od 7 godina za taj stari. Možda zavisi i od toga koliko se često koristi.
CR7
Reactions:

Post od CR7 »

Bio ortak do ustanicke da kupi njemu tag,kao fizicko lice.Kaze da su mu rekli da samo pravna lica mogu tu da kupe tag u ustanickoj,jer se ceka neki predracun pa dok uplatis,sta ja znam.Kaze idite na pumpu i kupite tamo paket i to je to.Dzabe se cimao do ustanicke.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Tako je oduvek bilo.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Ja sam i za firmu kupovao na Zmaj pumpi. Sve je mnogo brze, uzeo gotovinski i to je to.
CR7
Reactions:

Post od CR7 »

Jel treba da se ponese kopija licne karte i kopija saobracajne pored originala,oni mu rekose da obavezno ponese i kopije.
Odgovori