Naši snimci saobraćajnih situacija

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Naši snimci saobraćajnih situacija

Post od Xepoj87 »

Upravo kako ti oni kazu,nema potrebe,ni poente da kacis situacije na koje smo svi oguglali jos kada smo polagali pre 5,10,20 godina...
I ti,a i mi gubimo vreme na situacije koje su svakodnevne.
I mene to sve nervira,veruj mi,a i ostale siguran sam,ali bolje da svaki put kada vidis da su Taxisti zauzeli 30 mesta,umesto 6 koja su im dodeljena,da pozoves komunalnu,pa se malo izderes na njih sto ne rade svoj posao,a tako je na svakoj taxi stanici u BG-u,pa cak je i bolje da snimis taj razgovor i okacis,a ovako nam samo pokazujes kako oni rade iste stvari koje rade oduvek,i koje mi vidjamo svaki put kada izadjemo iz kuce.

Ja tako kada bih kacio,kacio bih sat vremena snimaka dnevno,jer vozim maltene samo po centru,i barem sat vremena dnevno.
Tokom jedne moje voznje,ja mogu da snimim takvih 50 prekrsaja,pa zamisli da gubim ljudima vreme,da gledaju 50 snimaka kako se neko prestrojava bez migavca,kako je neko dao sva 4 da kupi cigare,i slicno.
Ti prekrsaji se prave svuda po svetu,i uvek ce se praviti,tu nema sile. Uvek ce biti i onih koji ne prave nista od toga,ali ne treba gubiti zivce zato sto neko pravi :)
Razmisljao sam to da radim sa policijom,da postavljam sve njihove prekrsaje,a ima ih vala koliko hoces,ali jednostavno nemam zivaca za to,pa ako ti imas,eto ti predlog :)

Vremenom ce svi prestati i da gledaju,jer znas i sam,da na TV-u,niko ne gleda los program :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Saobraćajna Kamera
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2013, 17:41
Garaža: Nissan Almera Tino 1.8
Kontakt:

Post od Saobraćajna Kamera »

Čuj, svako može da izabere da ne pogleda snimak, naslov snimka dovoljno dobro najavi kakva je situacija u pitanju.

Nije moj posao da uterujem komunalce ili policiju u red, niti da njima prijavljujem ove situacije.

Ovo je moj apel da svi malo više obratimo pažnju na ostale u saobraćaju, na zakon i propise.
http://www.youtube.com/user/saobracajnakamera" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Texonja napisao: Elem, vozim glavnom ulicom i zena od 50tak god na biciklu mi izlece iz sporedne ulice bez da pogleda levo ili desno. Desnom rukom drzi korman bicikla, levom rukom kisobran i vozi po neociscenom putu sa 5cm snega...
Ti vazda u problemu sa bahatim babama-bajkerima :kezo:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

To je samo pokazatelj da su ti snimci ventil za neke tvoje frustracije koje dobijas u saobracaju,a ne da pokusavas da uradis pravu stvar :)
Da trosis toliko vremena na nesto smisleno,umesto sto svaki dan potrosis par sati na pregledanje,obradu,upload,i postavljanje bespoentnih snimaka na par mesta,cuda bi do sada napravio, sto se "skretanja paznje" tice :)
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Dobro sad ga i ti pretera... Nije to nikakvo vreme, pogotovo pregled, čovek kad vidi nešto zaključa klip, obrata mu je rutina i traje par min..
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa dobro,ispod sat vremena nema sile da to uradi :) Veruj mi,znam :)
Ali svakako,da mu je zaista stalo do skretanja paznje,i poboljsanja situacije,ima daleko efikasnijih nacina da se to uradi.
To mi zvuci kao ona riba sa najpoznatijim instangram dupetom,sto joj je najbitnije da takvim slikama porucuje drugima da treba da vezbaju.
Ma nije nego :)
Korisnikov avatar
Saobraćajna Kamera
Reactions:
Kontakt:

Xepoj87 napisao:To je samo pokazatelj da su ti snimci ventil za neke tvoje frustracije koje dobijas u saobracaju,a ne da pokusavas da uradis pravu stvar :)
Da trosis toliko vremena na nesto smisleno,umesto sto svaki dan potrosis par sati na pregledanje,obradu,upload,i postavljanje bespoentnih snimaka na par mesta,cuda bi do sada napravio, sto se "skretanja paznje" tice :)
Interesantno je što se vrlo brzo pređe na lične kvalifikacije.

Možeš da mi veruješ ili ne u vezi razloga zbog kojeg sam se odlučio na ovo, ali nema razloga da mi istražuješ ili postavljaš dijagnozu.

Za tvoju računicu:

nalaženje videa na kartici: 3 minuta
trim: 3 minuta
upload: 10 minuta
obrada: 2 minuta
copy/paste na forume: 2 minuta

Dnevno, odnosno kada imam šta da odaberem.
http://www.youtube.com/user/saobracajnakamera" onclick="window.open(this.href);return false;
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Nije to licna dijagnoza,i ja sam isfrustriran,a verujem i svaki drugi vozac,sto se naseg saobracaja tice,ali cenim da je to kod tebe razlog postavaljanja snimaka,a ne,kako ti kazes,da skrenes paznju drugima.
A te minute ne bih komentarisao :)

Opet,kazes da mogu ljudi da biraju sta ce da gledaju,a ti nazoves snimak: izbegnut sudar/close call,a snimak nidje veze sa tim,desava nam se svakodnevno takvo nesto...
Osim sto pokazuje da ti nisi drzao dovoljno odstojanje,ako je vec naziv snimka tacan.
Korisnikov avatar
Saobraćajna Kamera
Reactions:
Kontakt:

:thumbup:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Velja napisao: Ti vazda u problemu sa bahatim babama-bajkerima :kezo:
Vala da znas! :x
Ali da vozi bicikl po ovolikom neociscenom snegu... Pa isao bih peske, ako vec nemam 50 din za autobus. Jos gospodji jedna ruka na kormanu, a drugom drzi kisobran.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Jbg oseća se nesigurno kad joj se sjebe ondulacija. :kezo:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Texonja napisao:
Velja napisao: Ti vazda u problemu sa bahatim babama-bajkerima :kezo:
Vala da znas! :x
Ali da vozi bicikl po ovolikom neociscenom snegu... Pa isao bih peske, ako vec nemam 50 din za autobus. Jos gospodji jedna ruka na kormanu, a drugom drzi kisobran.
Tako je i cale psovao nekog matorca na biciklu,kada je pao onaj prvi sneg,15cm barem... Nisu normalni,jos tako matori,da se malo okliznu,i provedu ostatak zivota u bolnici...
Kao i kada krenu da mi "pretrcavaju" ulicu van pesackog,ili na crveno,1.2 km/h... Cupka mi 30s preko ulice,kao zuri,a nije 3 postena koraka napravio/la...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Mislim da nije korektno da ovako negativno ocenjujete nečiji trud i pokušaj da se skrene pažnja na nepoštovanje pravila i greške koje mnogi prave u saobraćaju. Tema je takva kakva jeste, svako ko hoće da okači neki svoj video, može to da uradi. Saobraćajna kamera radi to češće jer smatra da ima šta da prikaže, a uvek se može diskutovati da li je to dovoljno dobar materijal ili ne. Imamo spama i off topica na forumu na tone, a sad ispade problem što neko kači snimke iz saobraćaja.
Posetite www.garaza.rs !
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Slazem se,ja sam se zaneo bez ikakvog povoda...

Sent from my HTC One using Tapatalk
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Evo jedan moj snimak, prvi put sam snimao, nista specijalno sem 40s gde se vidi da je neko ostao bez branika jer su moroni pri izradi kanalizacije postavili sahtu jedno 10-15cm iznad kolovoza i voda ne moze da otice pa stoji na kolovozu i okolo se stvori led pa dobijete nevidjenu rupcagu... Iako je ulica relativno normalna ostatkom po pitanju kvaliteta kolovoza na prolece su tu uvek krateri ko na minskom polju i to nam okrpe tamo tokom leta (svake druge godine) i onda sve u krug... Leti se cesto desi da pesaci ne mogu da izadju iz ulice jer se ceo cosak ulice poplavi kada se sahta napuni blatom...
http://youtu.be/NnzqSJkYHHI

Inace snimano iz Renola 11
Being second is to be the first of the ones who loose...
Odgovori