Stanje na putevima, radovi, izmene saobraćaja...
Re: Stanje na putevima, radovi, izmene saobraćaja...
Poenta je da sve sto padne - zadrzi se.
Uostalom, ko misli da moze bolje, neka ocisti ispred svoje zgrade za pocetak...
Obrati paznju na broj kamiona koji rade, isterano je na ulice sve sto ima tockove...
Desne trake Begaljickog brda konstantno cisti grejder. Nije stao od sinoc.
U Vojvodini bi bila mnogo drugacija situacija da ne duva vetar...
Uostalom, ko misli da moze bolje, neka ocisti ispred svoje zgrade za pocetak...
Obrati paznju na broj kamiona koji rade, isterano je na ulice sve sto ima tockove...
Desne trake Begaljickog brda konstantno cisti grejder. Nije stao od sinoc.
U Vojvodini bi bila mnogo drugacija situacija da ne duva vetar...
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Ne znam sta se ocekuje kada su ovakve vremenske prilike, prosto ne mogu da shvatim da ljudi ocekuju od sluzbi za odrzavanje putne infrastrukture da im putevi uvek budu od snega ocisceni, treba biti strpljiv i sacekati malo, ne moze se sve odjednom ocistiti. Pa pitajte se samo da li ste ocistili sneg ispred vasih stanova i kuca, najlakse je sedeti u toplom i pridikovati 

U Vojvodini je problem košava koja kad duva duva jebeno jako jer nema prepreka. Drumovi su često najviše tačke i samim tim barijere u koje košava udara i pravi smetove. Da nije vetra situacija bi bila mnogo lakša.
Ali apsolutno se slažem da je sramota da je auto put zavejan više od 12 sati i da ne mogu to da raščiste i uspostave normalan saobraćaj. Da su nas desetoricu ovlastili da koordiniramo rešavanje tog problema siguran sam da bi Bax uveliko bio kod kuće.
S druge strane problem su uglavnom pravili kamioni sa letnjim gumama.
Pa eto vam ga rezultat neobaveznih zimskih guma.
Da su zimske obavezne policija bi mogla da ih sve isključi iz saobraćaja, a ovako može samo da gleda kako se klizaju i prave haos sve dok ne proglase zabranu kretanja za iste.
Ali apsolutno se slažem da je sramota da je auto put zavejan više od 12 sati i da ne mogu to da raščiste i uspostave normalan saobraćaj. Da su nas desetoricu ovlastili da koordiniramo rešavanje tog problema siguran sam da bi Bax uveliko bio kod kuće.
S druge strane problem su uglavnom pravili kamioni sa letnjim gumama.
Da su zimske obavezne policija bi mogla da ih sve isključi iz saobraćaja, a ovako može samo da gleda kako se klizaju i prave haos sve dok ne proglase zabranu kretanja za iste.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Koliko znam zimske su od ove zime obavezni na svim tockovima.

Mislim da nisu nego da mogu i letnje sa 4mm.
Ljudi, citate li vi komentare na vestima??
Neki su po ovom kijametu putovali od Nemacke do ovde i SVE JE CISTO i naisli na smetove odma posle granice sa Madjarskom i Srbijom i kilometarske kolone.
NIKO ne moze da me ubedi da ovo ne moze se ocisti. Moze itekako, samo da su bili spremni. Nego nisu, izasli su posle par sati.
Drugo, NexT je pomenuo "ocistite ispred svoje kuce". To smo prvo i uradili, sve ocistili, ocistili kola a mi sa zimskim gumama prvi napravili kolotrage u ulici da moze da se vozi.
Od juce NIJEDNO vozilo za ciscenje nije primiraslo naselju a autoput je zavejan. Od sinoc. Ovde kod mene je ziv dokaz da putari AMA BAS NISTA NE RADE. Ako nesto rade, zasto je autoput zavejan, zasto je sve zivo zavejano?
Neki su po ovom kijametu putovali od Nemacke do ovde i SVE JE CISTO i naisli na smetove odma posle granice sa Madjarskom i Srbijom i kilometarske kolone.
NIKO ne moze da me ubedi da ovo ne moze se ocisti. Moze itekako, samo da su bili spremni. Nego nisu, izasli su posle par sati.
Drugo, NexT je pomenuo "ocistite ispred svoje kuce". To smo prvo i uradili, sve ocistili, ocistili kola a mi sa zimskim gumama prvi napravili kolotrage u ulici da moze da se vozi.
Od juce NIJEDNO vozilo za ciscenje nije primiraslo naselju a autoput je zavejan. Od sinoc. Ovde kod mene je ziv dokaz da putari AMA BAS NISTA NE RADE. Ako nesto rade, zasto je autoput zavejan, zasto je sve zivo zavejano?
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Pajo, mogu i letnje ako na putu nema snega ili leda. Al to ti je ono, krenes iz Nisa, suvo, vedro, ti na letnjim. Dodjes do Bg ili NS i najebes sa letnjim gumama. Ko bi ocekivao sneg u sred decembra?
Toliko o tome koliko je dobra ta opcija da se mogu koristiti i letnje gume zimi, ako dozvoljavaju uslovi. A siguran sam da niko od tih vozaca nece parkirati auto i nastaviti put drugim prevozom.
WS & TT2
Toliko o tome koliko je dobra ta opcija da se mogu koristiti i letnje gume zimi, ako dozvoljavaju uslovi. A siguran sam da niko od tih vozaca nece parkirati auto i nastaviti put drugim prevozom.
WS & TT2
Posetite www.garaza.rs !
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ovo je sustina. Ali jos veci problem je kada zamislite sta bi bilo da sneg ne prestane da pada 3 dana? To bi bio jako velik problem u ovakvim situacijama i totalni kolaps. Samo se jos jednom potvrdjuje cinjenica da ekonomski slabe drzave tesko mogu da se nose sa ovakvim situacijama, na nasu zalost. Setite se prosle godine kada su poceli da se kidaju dalekovodi, itd...za ovakve situacije treba imati ljudstvo, i opremu u odgovarajucem stanju i broju. Mislim da smo tu dosta tanki.paja napisao:
Ali apsolutno se slažem da je sramota da je auto put zavejan više od 12 sati i da ne mogu to da raščiste i uspostave normalan saobraćaj.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Sela u Vojvodini su odsečena od sveta do daljneg. Dok su postojale zadruge, čak i u onim najtežim godinama (početak 90-tih) uvek su organizovali ljude i mehanizaciju da se uspostavi veza između sela. Sad od toga nema ništa, a dok se lokalne vlasti organizuju i to reše, proći će dani. Pogotovo što najavljuju novu turu snega već za prekosutra.
Posetite www.garaza.rs !
Nikad za autobuse i kamione nisu bile obavezne zimske gume, pa nisu ni sad.paja napisao: S druge strane problem su uglavnom pravili kamioni sa letnjim gumama.
Autoput sinoć nije bio zavejan, čiste kamioni, idu po dva zajedno. Po dva idu čak i mojom ulicom (i zatrpavaju mi izlaz iz dvorištacozmo napisao: Od juce NIJEDNO vozilo za ciscenje nije primiraslo naselju a autoput je zavejan. Od sinoc. Ovde kod mene je ziv dokaz da putari AMA BAS NISTA NE RADE. Ako nesto rade, zasto je autoput zavejan, zasto je sve zivo zavejano?

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Po zakonu ispred svoje kuce moras da ocistis - hteo to ili ne - ili se placa kazna.BAJKER napisao:Ne znam sta se ocekuje kada su ovakve vremenske prilike, prosto ne mogu da shvatim da ljudi ocekuju od sluzbi za odrzavanje putne infrastrukture da im putevi uvek budu od snega ocisceni, treba biti strpljiv i sacekati malo, ne moze se sve odjednom ocistiti. Pa pitajte se samo da li ste ocistili sneg ispred vasih stanova i kuca, najlakse je sedeti u toplom i pridikovati
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Aman bre da li ti čitaš vesti ili citiraš samo ono što ti odgovara.cozmo napisao:Ljudi, citate li vi komentare na vestima??
Juče je u Hrvackoj bilo isto kao i kod nas. Pre dva, tri dana su zavejani bili Belgija i Holandija....
SVE može da se očisti, ali je pitanje u kom vremenu. Da li ti misliš da neko misli o tvom naselju ili mojoj ulici dok napolju veje i dok se autobusi glave po Nemanjinoj, Savskoj....
Nije problem Beograd. U beogradu je palo tri puta manje snega nego u NS-u.
Problem je košava i vozila koja prave haos jer se prepreče i ni makac dalje.
Problem je i neinventivnost putara kojima ne padne na pamet da otvore 10 rupa na bankinama na auto putu kako ljudi ne bi sedeli u kolima celu noć.
Problem je proseravanje ljudi koji su potpuno nepripremljeni za vožnju po ovim uslovima ali ne haju nego piče ko da je avgust.
Problem je lenjost građana kojima ne pada na pamet da očiste trotoare.
Problem smo svi mi zajedno, a ne sneg. Sneg je samo povod za priču.
Sutra će biti nešto srugo.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Po kom zakonu ? Ovde zakona NEMA, nikada ih nije bilo i nikada ih nece biti. Onaj ko je napravio (i oni koji su glasali za taj zakon) zakon da zimi mozes da vozis sa letnjim gumama U BILO KOJIM USLOVIMA, trebalo bi ga osuditi na dozivotni kazamat !!! SAMO 4 ZIMSKE BRE !!! Ajde neka mi neko navede za JEDNU situaciju da sigurno zna da je neko kaznjen sto nije imao zimske gume, garantujem da ne znate jer se to ne kaznjava !
A ti Next, brate, ok, razumem ja da sam ja i previse ogorcen i mrgud i hejter i sve to ali ti si brate totalno druga krajnost (koja opet nije dobra!!!) i nikada nisi imao ni najmanje kriticki odnos prema bilo cemu sto se dogadja u ovom gradu. Pa jebote, ti ne nalazis razlog da kritikujes sluzbe za ovaj raspad drzave posle jednog dana padanja snega, napadao je 30-40cm i bukvalno smo se raspali !?? Ti im pronalazis alibije, opet. Neverovatno. Umrlo dvoje na -1, -2, beba porodjena u kamionu, Bax 15 sati zavejan na auto putu, stotine vozila u koloni... pa zamisli da sneg pada 5 dana i da ga ima metar i po !???
A ti Next, brate, ok, razumem ja da sam ja i previse ogorcen i mrgud i hejter i sve to ali ti si brate totalno druga krajnost (koja opet nije dobra!!!) i nikada nisi imao ni najmanje kriticki odnos prema bilo cemu sto se dogadja u ovom gradu. Pa jebote, ti ne nalazis razlog da kritikujes sluzbe za ovaj raspad drzave posle jednog dana padanja snega, napadao je 30-40cm i bukvalno smo se raspali !?? Ti im pronalazis alibije, opet. Neverovatno. Umrlo dvoje na -1, -2, beba porodjena u kamionu, Bax 15 sati zavejan na auto putu, stotine vozila u koloni... pa zamisli da sneg pada 5 dana i da ga ima metar i po !???
Re: AW: Stanje na putevima, radovi, izmene saobraćaja...
Putare u Srbiji je sneg opet iznenadio... 
Gesendet von meinem GT-N7000 mit Tapatalk 2

Gesendet von meinem GT-N7000 mit Tapatalk 2